یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۴۰ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۲۹۹
خاورمیانه

گزارش مفصل واشنگتن پست از جزئیات «شوکه کننده» بازداشت حریری در ریاض

سعد حریری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
دیوید ایگنیشس واشنگتن پست نوشت: سعد حریری نخست وزیر لبنان براساس انچه منابع لبنانی می گویند تحت حصر خانگی در ریاض است، اقدامی که به نظر می آید بخشی از کارزار سعودی ها برای فشار به ایران و حزب الله باشد.

به گزارش انتخاب، جزئیات شوکه کننده ای از بازداشت حریری توسط منابع مطلع در بیروت منتشر شده و شواهد جدید و مهمی در مورد تاکتیک های محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای تحکیم قدرتش با توسل به بسیج احساسات ضدایرانی در ریاض و خارج از کشور وجود دارد.

 

شایعه ی ربودن حریری جهان عرب را تکان داد. مقامات لبنانی نگرانند که محمد بن سلمان بخواهد لبنان را مجبور به رویارویی با ایران کند. برخی تحلیلگران لبنانی انتقاد می کنند و می گویند که سعودی ها با خانواده حریری به عنوان مجموعه ی تحت مدیریت خود رفتار می کند.

 

به گفته ی منابع مطلع لبنانی، ماجرا از روز دوشنبه سی ام اکتبر کلید خورد، زمانیکه حریری برای دیدار خصوصی با بن سلمان به عربستان رفت. در این جلسه، ثامر سبحان مشاور ویژه بن سلمان در امور روابط با کشورهای عربی هم حضورداشت.

 

جلسه به نظر خوب پیش رفت و سخن از تدوام حمایت سعودی از لبنان باوجود تسلط حزب الله بر دولت تحت رهبری حریری بود.

 

حریری در روز اول نوامبر به لبنان بازگشت و با هیات وزرا دیدار کرد و آن ها را در جریان گفتگوهایش در ریاض گذاشت.منابع می گویند که او به هیات وزرا گفت که سعودی ها قصد حمایت از تشکیل کنفرانسی بین المللی در پاریس برای کمک به اقتصاد لبنان را دارند. حریری به کابینه اش که شامل افرادی از حزب الله نیز است گفت که لبنان به هدفی برای سعودی تبدیل نخواهد شد، هرچند که به طور گسترده انتظارها این بوده است که بن سلمان رویکرد تندتری علیه تهران اتخاذ کند.

 

حریری قصد داشت که به ریاض بازگردد تا در روز ششم نوامبر با ملک سلمان دیدار کند. اما برنامه ها جلو افتاد، چراکه حریری تماسی فوری از سوی تیم بن سلمان دریافت کرد که از او میخواست جمعه سوم نوامبر با او دیدار کند و اخر هفته را با او بگذارند. حریری به ریاض رفت اما جلسه ای در روز جمعه تشکیل نشد و حریری آن شب را در خانه ی مجلل خود در ریاض گذارند.

 

آنچه در ادامه اتفاق افتاد، قسمت ترسناک ماجراست. حدود ۸ صبح شنبه، که در عربستان خیلی زود به حساب می آید، حریری برای دیدار با بن سلمان احضار شد.

 

تمامی پروتکل ها و تشریفات کنار گذاشته بود و خبری از این مسائل نبود. حریری با دو ماشین و همراه با تیم محافظان شخصی اش عازم جلسه شد. پس از آن، چندین ساعت از حریری خبری نبود. به ناگهان، ساعت ۲ ظهر، حریری در تلویزیون ظاهر شد و بیانیه ی استعفای خود را به دلیل ادعایی تهدید ایران علیه جان او و تلاش تهران برای صدور هرج و مرج قرائت کرد. چنین ادبیات تندی علیه ایران جز ویژگی های حریری نیست و هیچ یک از کسانی که متون سخنرانی او را می نویسند در این رابطه مورد مشورت قرار نگرفته بودند.

 

لحظاتی قبل از آن بیانیه تلویزیونی، شبکه ی العربیه که متعلق به سعودی است، خبر استعفای حریری را اعلام می کند. درحالیکه سخنرانی ضبط شده حریری از تلویزیون پخش شد، او به میشل عون رئیس جمهور لبنان تماس می گیرد و می گوید نمی تواند شغل خود را ادامه دهد اما چند روز دیگر به بیروت باز می گردد.

 

حریری تا روز دوشنبه به منزلش در ریاض بازنگشت و گزارش شده است که شنبه و یکشنبه را در مجموعه ریتز کارلتون، جایی که شاهزادگان سعودی بازداشت شده در آن نگهداری می شوند، گذارند. حریری روز دوشنبه با ملک سلمان دیدار کرد و سپس به ابوظبی رفت با ولیعهد محمد بن زائد که مربی و مشاور بن سلمان به حساب می آید دیدار کرد.

 

در نهایت، حریری روز سه شنبه به محل اقامتش بازگشت، و تحت نظارت شیدید نیروهای امنیتی سعودی، حریری طی روزهای آتی با سفرای امریکا، روسیه و قدرت های بزرگ اروپایی دیدار کرد.

 

سعودی ها چه می خواهند؟ منابع لبنانی بر این باورند که برادر بزرگ حریری یعنی بحاء گزینه ی ریاض برای نخست وزیری است. دیگر وابستگان حریری هفته ی گذشته به ریاض فراخوانده شدند اما اجازه بازگشت به ان ها داده نشد.گفته می شود بحاء پیش از این دریاض بوده است.

 

منابع می گویند بحاء، مشاور نزدیک خود را ده روز پیش به صورت مخفیانه به دیدار ولید جنیلاط رهبر دروزی ها فرستاده است تا در مورد استراتژی آینده برای لبنان گفتگو کند، اما جنبلاط جلسه را ترک کرده و حاضر به گفتگو نشده است.

 

منابع لبنانی می گویند که نگران حفظ ثبات داخلی هستند. در سال های اخیر، گروه های لبنانی که روزی بایکدیگر درگیر بودند، به سوی اتحاد رفته و کشور را حفظ کردند. اکنون امنیت داخلی لبنان در خطر است. لبنانی ها بار دیگر احساس می کنند به توپ پینگ پونگی در خاورمیانه تبدیل شده اند. آن ها می خواهند نخست وزیرشان به کشورشان بازگردد.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش