پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۲۲ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۵۳۴
خاورمیانه

رای الیوم :

خبر دیدار سعودی ها با صهیونیست ها چگونه عادی شد؟

سعودی ها و صهیونیست ها,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
روزنامه فرامنطقه ای «رای الیوم » در مقاله ای درخصوص عادی شدن روابط سعودی ها با صهیونیست ها ،این سوال ها را مطرح کرد که چرا رهبر حزب کار در فلسطین اشغالی از دیدار با مقام عالی رتبه سعودی خبر داد و آیا رئیس موساد از ریاض دیدار کرده است؟

به گزارش ایرنا، «زهیر اندراوس » نویسنده این مقاله در روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: با بررسی اوضاع اسراییل و مطالبی که رسانه های عبری زبان منتشر می کنند و همچنین با نگاه به سخنان مقام های سیاسی و امنیتی کنونی و پیشین رژیم صهیونیستی، به این نتیجه می رسیم که سخن گفتن از رابطه با عربستان که تا چند وقت پیش، بزرگترین راز در داخل رژیم صهیونیستی بود، اکنون به یک مطلب عادی تبدیل شده است و تقریبا روزی شب نمی شود که رسانه های صهیونیستی خبری در خصوص تقویت روابط تل آویو با ریاض منتشر نکنند و درعین حال تاکید کنند که منافع مشترک میان سعودی ها و صهیونیست ها بسیار آشکار و زیاد است به ویژه در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان.

 

رای الیوم در ادامه نوشت: «آوی گبای» رئیس حزب کار در فلسطین اشغالی که اخیرا مواضعی تندروانه داشت (مانند صلح با فلسطینی ها بدون نیاز به خالی کردن شهرک های صهیونیست نشین و تاکید بر مخالفت با حضور نمایندگان فلسطینی در کنست)تصریح کرد که دو هفته پیش در قاره پیر با یک مقام عالی رتبه سعودی دیدار کرد.

گبای با بیان اینکه منافع اسراییل و عربستان در خاورمیانه با هم در تناقض نیست، هرچند هر یک منافع خاص خود را دارند، افزود: ما بخشی از ائتلاف میانه روهایی هستیم که عربستان بخشی از آن است اما نباید به سمت جنگ با لبنان پیش برویم.

 

او همچنین در مصاحبه با شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی ابراز خرسندی کرد که رژیم صهیونیستی بخشی از «ائتلاف میانه روها» با حضور عربستان است و این ائتلاف ضد ایرانی ها و حرب الله است. 

 

از سوی دیگر «یوسی میلمان» تحلیلگر سیاسی روزنامه عبری زبان «معاریو » گفت: موضوع رابطه با عربستان بسیار پیچیده است زیرا دو کشور روابط رسمی ندارند و تا زمانی که درگیری های اسراییلی – فلسطینی حل نشود، این اتفاق نمی افتد.

 

میلمان در ادامه گفت: عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی که مدتی در آمریکا سفیر بوده است و با یهودیان آمریکا دیدار کرده است، آن ها را خوب می شناسد. 

 

این تحلیلگر صهیونیست افزود: براساس گزارش های غربی ، اسراییل و عربستان از طریق طرف های ثالث با هم روابط اقتصادی دارند و محصولات کشاورزی و صنعتی اسراییلی از طریق دستگاه خودگردان فلسطین ، اردن و قبرس به عربستان صادر می شود و گزارش هایی وجود دارد که تاکید می کند مقام های عالی رتبه اسراییلی با مقام های عالی رتبه سعودی ارتباط یا جلسه دارند.

 

میلمان به نقل از مقام های عالی رتبه امنیتی در رژیم صهیونیستی افزود: اعتقاد به اینکه ایران بزرگترین تهدید برای عربستان و رژیم صهیونیستی است، مهم ترین وجه مشترک این دو است و براساس گزارش هایی موجود، عربستان به اسراییل اجازه داده بود اگر بخواهد تاسیسات هسته ای ایران را بمباران کند، از حریم هوایی این کشور استفاده کند. 

 

میلمان در ادامه گفت: براساس گزارش های منتشر شده توسط منابع غربی، روسای موساد و از جمله «مئیر داگان» و جانشینش «تامیر باردو» در گذشته با شماری از مسئولان دستگاه اطلاعاتی عربستان دیدار کردند و «ایهود اولمرت» نخست وزیر سابق نیز با شاهزاده بندر بن سلطان دیدار و با او جلسه ای برگزار کرد.

این تحلیلگر صهیونیست به نقل از منابع خود، پیش بینی کرد که روابط محرمانه اسراییل و سعودی ها حداقل تا زمان برپایی دولت فلسطین علنی نمی شود. 

 

میلمان در ادامه گفت: در زمان ریاست باردو بر موساد، روابط اسراییل با دستگاه های اطلاعاتی دوست در کشورهای دور و نزدیک با توجه به اهداف و منافع مشترک (تلاش برای مهار برنامه هسته ای ایران و گسترش نفوذش درمنطقه)تقویت شد.

 

علاوه بر این، رسانه های صهیونیست خبری مبنی بر سفر باردو به یکی از کشورهای مهم عربی که روابط دیپلماتیک با اسراییل ندارد را منتشر و تاکید کردند که او در این سفر با همتای عربش دیدار کرده است.

با این مقدمات و این روابط میان اسراییل و برخی کشورهای عربی به این نتیجه می رسیم که این کشورهای عربی، اسراییل را «کشوری عادی» در منطقه قلمداد می کنند که حق وجود و داشتن امنیت دارد و می توان با آن برای مقابله با دشمنان همکاری کرد.

 

نکته آخر اینکه عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در مصاحبه ای با یک شبکه تلویزیونی آمریکایی ،از توضیح دادن درخصوص تحولات (به اصطلاح )مثبت در روابط کشورش با رژیم اشغالگر قدس خودداری کرد.

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش