چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۰ - ۲۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۳۳۲
خاورمیانه

تنش ميان آمريكا و سازمان آزادي‌بخش فلسطين افزايش يافت

سازمان آزادي‌بخش فلسطين,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

طرح صلح پيشنهادي دولت دونالد ترامپ که رسانه‌هاي اسرائيلي روز گذشته بخش‌هايي از آن را منتشر کردند، در کنار برنامه آمريكا براي بستن دفتر سازمان آزادي‌بخش فلسطين در واشنگتن يک بار ديگر ثابت کرد که فلسطيني‌ها يک راه‌حل بيشتر ندارند: مقاومت. اگر تلاش‌هاي ناکام باراک اوباما، رئيس‌جمهوري پيشين ايالات‌متحده و جان کري، وزير خارجه دولت او، براي پيش‌بردن صلح بر پايه راه‌حل‌ دو دولت روزنه اميدي در منطقه باز کرده بود، مواضع دونالد ترامپ و طرح اخير دولت او که تماما بر پايه منافع اسرائيل است، چشم‌انداز صلح را بيش‌ازپيش تيره کرده است.

 

در چنين شرايطي تنش‌ها ميان آمريكا و فلسطين بالا گرفت. ابتدا گزارشي منتشر شد که از قصد آمريكا براي بستن دفتر سازمان آزادي‌بخش فلسطين در واشنگتن خبر مي‌داد؛ سازماني که در عرصه سياست بين‌الملل نماينده رسمي فلسطينيان محسوب مي‌شود. در واکنش به اين خبر، مقامات فلسطيني تهديد کردند که تمام ارتباطات و تماس‌هاي خود را با دولت آمريكا قطع خواهند کرد.

 

صائب عريقات، دبيرکل اين سازمان و مذاکره‌کننده ارشد تشکيلات خودگردان فلسطين، تصميم آمريكا را «تأسف‌برانگيز و غيرقابل‌قبول» خواند و گفت آمريكا تسليم فشار‌ بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، شده است؛ آن هم زماني که به ‌گفته عريقات، فلسطين در حال تلاش براي همکاري در زمينه دستيابي به توافق نهايي است. صائب عريقات روز شنبه با انتشار پيامي ويدئويي همچنين تصريح کرد که چنين اقدامي از سوي دستگاه دولتي آمريكا تمامي روند صلح خاورميانه را متزلزل خواهد کرد.

 

او تأييد کرد که نامه‌اي از سوي وزارت خارجه آمريكا دراين‌راستا دريافت شده است. در اين نامه آمده است که وزارت خارجه ايالات متحده تمديد مجوز براي ادامه فعاليت‌هاي دفتر سازمان آزادي‌بخش فلسطين را ممکن نمي‌داند. او تهديد کرد اگر چنين اقدامي انجام بگيرد و نمايندگي ديپلماتيک اين سازمان واقعا تعطيل شود، «ما تمامي تماس‌ها و ارتباطات خود با دولت ترامپ را به حالت تعليق درخواهيم آورد».

 

به گفته عريقات، تصميم دولت آمريكا پاسخي است به تلاش فلسطينيان براي شکايت عليه اسرائيل و برنامه‌هاي شهرک‌سازي دولت نتانياهو در ديوان بين‌المللي لاهه. محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين، در جريان سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل در ماه سپتامبر سال جاري بر تصميم براي شکايت از اسرائيل در ديوان بين‌المللي لاهه تأکيد کرده بود؛ اقدامي که دولت آمريكا آن را عبور از خط قرمز مي‌داند.

 

سازمان آزادي‌بخش فلسطين در مجامع بين‌المللي ازجمله سازمان ملل نماينده مردم فلسطين محسوب مي‌شود. هر شش ماه‌ يک‌بار وزارت خارجه آمريكا بايد مجوز ادامه فعاليت دفتر اين سازمان را در واشنگتن صادر کند تا اين دفتر بتواند همچنان به فعاليت خود ادامه دهد. اين موعد شش‌ماهه اين ماه به پايان مي‌رسد و بر اساس گزارش‌ها فعلا تمديد نخواهد شد. آن‌طور که يکي از سخنگويان شوراي امنيت ملي کاخ سفيد به الجزيره گفته، عدم تمديد ادامه فعاليت اين دفتر به‌معناي بسته‌شدن دائمي دفتر سازمان آزادي‌بخش فلسطين در واشنگتن نيست.

 

اين مقام آمريكايي همچنين گفته که دونالد ترامپ ۹۰روز وقت دارد تصميم رکس تيلرسون، وزير خارجه آمريكا، درباره عدم تمديد مجوز فعاليت اين دفتر را بررسي کرده و درباره آن تجديدنظر کند. به‌ گفته او اگر رئيس‌جمهوري آمريكا تشخيص دهد که طرف فلسطيني با اسرائيل وارد مذاکراتي مستقيم و جدي شده است، دفتر سازمان آزادي‌بخش فلسطين در واشنگتن نيز مي‌تواند بازگشايي شود و فعاليت‌هاي ديپلماتيک خود را از سر گيرد.

 

از زمان به‌قدرت‌رسيدن ترامپ نه‌تنها پيشرفتي در مذاکرات صلح حاصل نشده، بلکه شهرک‌سازي‌هاي اسرائيل در سرزمين‌هاي فلسطيني هم سرعت بيشتري گرفته و حتي براي اولين بار در دو دهه اخير، شهرک‌هايی جديد در کرانه‌باختري در حال ساخته‌شدن است.

 

طرح صلح

هم‌زمان با اين تنش‌ها رسانه‌هاي اسرائيلي بخش‌هايي از طرح صلح آمريكا را منتشر کرده‌اند که همان‌طور که انتظار مي‌رفت، در آن منافع اسرائيل در اولويت قرار گرفته‌اند. برخي ناظران بستن دفتر سازمان آزادي‌بخش فلسطين در آمريكا را هم بي‌ارتباط با اين طرح صلح ندانسته‌اند و بر اين‌ باورند که دولت ترامپ با فشارآوردن بر فلسطين بر آن است طرف فلسطيني را در مذاکرات صلح تضعيف کند.

 

آن‌طور که هاآرتص به‌ نقل از شبکه خبري تلويزيوني اسرائيل گزارش داده، طرح صلح جديد آمريكا بر پايه تشکيل دولت مستقل فلسطيني در کنار اسرائيل است اما نه لزوما بر پايه مرزهاي ١٩٦٧. در اين طرح شهرک‌نشينان صهيونيستي از شهرک‌ها در کرانه‌باختري تخليه نخواهند شد و کوچ اجباري نيز شامل فلسطيني‌هاي ساکن اراضي اشغالي ١٩٤٨ نمي‌شود. در اين طرح همچنين آمده است که فلسطين صدها ميليون دلار از سوي دولت‌هاي سني منطقه به عنوان کمک دريافت خواهد کرد.

 

دراين‌ميان مسئله تقسيم قدس تاکنون در طرح يادشده مطرح نيست و مسئله انتقال پايتخت به بيت‌المقدس هم به تعويق افتاده است. از ديگر مفاد اين طرح آن است که ارتش اسرائيل در طول رود اردن مستقر مي‌شود. بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، از اين طرح استقبال کرده و گفته تمامي نيازهاي امنيتي و غيرامنيتي اين رژيم را برطرف مي‌کند.

 

بر اساس گزارش‌ها تشکيلات خودگردان ٩٠ روز فرصت دارد تا وارد مذاکرات جدي با رژيم اسرائيل شود. عربستان محور اصلي اين طرح است و اکنون محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان را براي پذيرش آن تحت فشار قرار داده است؛ هرچند مقامات اسرائيلي در روزهاي اخير بارها تأکيد کرده‌اند که از خطوط قرمز فلسطيني‌ها عقب ‌نمي‌نشينند.

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش