جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۳۶ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۴۴۵
خاورمیانه

جهان اسلام و پویشی نو برای اعاده حقوق ملت فلسطین

حقوق ملت فلسطین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
برگزاری اجلاس اضطراری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول و محکومیت اقدام کاخ سفید در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، نشانگر شکل گیری مجدد محوری منسجم در جهان اسلام در جهت اعاده حقوق فلسطینیان است.

به گزارش  ایرنا، مقامات کشورهای اسلامی دیروز (بیست و دوم آذرماه) در استانبول گرد هم آمدند تا در نشستی فوق العاده موضع یکپارچه خود را در حمایت از آرمان فلسطین و مقابله با تجاوزگری رژیم صهیونیستی و حمایت های آمریکا از اشغالگران، آشکار و تقویت سازند. 

 

در این اجلاس، افزون بر روسای جمهوری ایران و ترکیه، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، «الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان، «محمداشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان، «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و «عبدالله دوم» پادشاه اردن حضور داشتند. 

 

به این ترتیب، حدود پنجاه سال پس از اقدام موهن صهیونیست ها در آتش زدن مسجد الاقصی که منجر به واکنش سران کشورهای اسلامی و تاسیس سازمان کنفرانس اسلامی (سازمان همکاری کنونی) شد، رهبران اصلی ترین کشورهای مخالف تجاوزگری رژیم صهیونیستی برآن شدند تا در برابر اقدام جنجالی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی صفوف خود را مستحکم سازند.

 

سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در این اجلاس با سخنرانی در دفاع از قدس، آخرین مواضع خود را در مورد اقدام رییس جمهوری آمریکا در انتقال سفارت آن کشور به بیت المقدس اعلام کردند. 

 

تاکید حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری کشورمان در این نشست بر ضرورت بازگشت فلسطین به صدر مسایل جهان اسلام و لزوم وحدت کشورهای اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی نسخه ای کارآمد برای حمایت از مردم فلسطین بود؛ نسخه ای هفت بندی که نقشه راهی عملی برای حل بحران فلسطین را پیش روی کشورهای اسلامی قرار می دهد. 

 

به گفته رییس جمهوری کشورمان، ایالات متحده هیچگاه میانجی صادقی نبوده و نخواهد بود و اقدام اخیر دولت آمریکا برای کسانی که هنوز روزنه امیدی به ایفای نقش مثبت آمریکا در حل بحران فلسطین داشتند، آشکارا مشخص ساخت که آمریکا تنها در پی منافع حداکثری صهیونیست ها بوده و احترامی برای خواسته های مشروع فلسطینی ها و ملل عربی و اسلامی قائل نیست. 

 

همصدایی کشورهای مسلمان در محکومیت اقدام آمریکا، وحدت کشورهای اسلامی و کنار گذاشتن اختلافات در مورد مساله فلسطین، هشدار به آمریکا در خصوص هزینه های سیاسی چنین اقدامی، ابتکار عمل کشورهای اسلامی در همراه کردن کشورهای اروپایی و سازمان های بین المللی از جمله مجمع عمومی و شورای امنیت در مخالفت با تصمیم ترامپ، بازگشت فلسطین به صدر مسایل جهان اسلام و رصد و حساسیت نسبت به تحولات فلسطین راهکارهای عملی بود که رییس جمهوری کشورمان برای این مهم ارایه داد. او در پایان تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با تک تک کشورهای اسلامی برای دفاع از قدس بدون هیچ گونه ملاحظه و پیش شرطی همکاری کند. 

 

«رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه هم در این نشست با لحنی قاطع، تصمیم ترامپ در خصوص قدس را از منظر تاریخی، حقوقی و اخلاقی فاقد اعتبار خواند و آن را اقدامی برای مجازات فلسطینی های زیر اشغال رژیم صهیونیستی دانست. 

 

اردوغان در بخشی از اظهارات خود گفت: بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل، هیچ کشوری حق ندارد سفارتخانه ای در قدس داشته باشد و از تمام کشورهایی که این تصمیم آمریکا را رد و محکوم کرده اند، تشکر می‌کنم. 

 

وی در بخشی از سخنانش اظهار داشت: به من می گویند که چرا اسرائیل را رژیمی اشغالگر و تروریست می خوانی؟ در حالی که سربازان تروریست کودک ۱۰ ساله را دستگیر کرده و در داخل قفس فلزی می اندازند، چگونه اعتراض نکنم؟ وی با بیان این که این وضعیت را به نوع دیگری نمی توان توضیح داد، افزود: اگر کسی انسان باشد و وجدان داشته باشد، باید از این تصاویر درس لازم را بگیرد. 

 

موضع قاطع اردوغان در مورد فلسطین و محکومیت اقدام آمریکا در حالی صورت می گیرد که ترکیه در یک سال اخیر در نتیجه افزایش آگاهی در مورد تصمیم ها و سیاست های نسنجیده آمریکا در منطقه و پیامدهای منفی این اقدامات، همراهی و همسویی کمتری با مواضع واشنگتن نشان می دهد. 

 

در برابر، آنکارا پس از فراز و نشیب های منطقه ای، مواضع ایران را منطقی تر یافته و همسویی بیشتری با تهران نشان می دهد. در این سال ها به ویژه از زمان کودتای نافرجام سال پیش در ترکیه، رهبران آنکارا به تجربه ای تاریخی دست پیدا کرده اند مبنی بر اینکه این کشورهای همجوار هستند که سرنوشت مشترک دارند و باید با یکدیگر همسازی داشته باشند. درک این واقعیت، مواضع ترکیه را در تحولات سوریه به ایران و روسیه نزدیک تر کرد. 

 

به عبارتی، تداوم و تشدید رویکردهای یکجانبه گرایانه و بی ثبات ساز آمریکا در منطقه اسباب چرخش سیاست های ترکیه و واگرایی از اهداف آمریکا و متحدان منطقه ای واشنگتن را در سیاست خارجی آنکارا فراهم آورده است. 

جمهوری اسلامی ایران سال ها است موضع آمریکایی ها در قبال حقوق مردم فلسطین را زیر سوال می برد. اقدام ترامپ تاییدی بود بر منطقی و واقعیت محور بودن دیدگاه اصولی ایران در خصوص مساله فلسطین. در همین حال، این واقعیت مجددا نزد رهبران آنکارا برجسته شده که سکوت در برابر تجاوزگری صهیونیست ها به واسطه مطالبات موجود در جامعه ترکیه به جایگاه و محبوبیت آنان ضربه زده و بر منزلت آنکارا در جهان اسلامی نیز اثرگذار خواهد بود. به همین دلیل رهبران آنکارا به دنبال هم افزایی با ایران در مقابله با تصمیم های تجاوزگرایانه ترامپ تکاپویی دیپلماتیک را آغاز کرده اند. وجود همین مطالبات در دیگر جوامع اسلامی با شدت و ضعف متفاوت، رهبران دیگر کشورهای مسلمان را نیز علیه اقدام اخیر کاخ سفید برانگیخته است.

 

نشست دیروز سران کشورهای اسلامی نشان داد که تصمیم های نسنجیده ترامپ باعث نزدیکی بیش از پیش روابط کشورهای اسلامی با یکدیگر شده و سطح اختلافات بازیگران منطقه ای با واشنگتن را افزایش داده است، چنانکه یکصدا اقدام آمریکا را محکوم و اقدامی موثر و منسجم برای مقابله با رژیم صهیونیستی را طلب می کنند. 

 

 

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش