مت یارار، کارشناس امنیتی، درباره اینکه سلاحهایی که یگانهای مدافع خلق در اختیار دارند در بازار سیاه خرید و فروش نمیشوند، گفت:«امکان پیدا کردن سلاحهایی مانند موشک های ضد تانک میلان در بازار سیاه وجود دارد؛ اما بیجیام-۷۱ تاو و ایتی ۴، خیر. اخیرا، عکس های کمی از سلاح هایی که یگانهای مدافع خلق در مقابله با ارتش ترکیه استفاده میکنند، منتشر میشود.
ما می دانیم که این سلاحها قبلا توسط ایالات متحده تهیه میشد و به کرد برای مبارزه با داعش داده میشد. اگر این سلاحها در منطقه عفرین باشند، اظهارات ایالات متحده مبنی بر اینکه حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) تنها از این سلاح ها در سرزمین های شرق فرات استفاده می کند، معتبر نیست.»
یگانهای مدافع خلق روز پنجشنبه، حمله بزرگی علیه شورشیان ترکی در شمال غربی عفرین، آغاز کردند؛ اما یگانهای مدافع خلق سلاحهایشان را از کجا میآورند؟ اسپوتنیک برای پیدا کردن پاسخ با تحلیلگران نظامی ترکیه صحبت کرده است.
به گزارش اعتمادآنلاین به نقل از اسپوتنیک، آدرین رنکین گالووی، سخنگوی پنتاگون، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری حریت، در مورد اینکه آیا نیروهای مسلح ترکیه و ایالات متحده در منبیج با هم برخورد خواهند کرد یا نه و اظهار نظر در مورد وضعیت اطراف عفرین، گفت:«نیروهای مسلحی که اکنون در عفرین هستند، گروهی نیستند که ما در مبارزه با داعش با آنها همکاری میکنیم. ما سلاحهای آنان را تامین نمیکنیم و در آموزشهایشان شرکت نمیکنیم.»
مت یارار، کارشناس امنیتی، درباره اینکه سلاحهایی که یگانهای مدافع خلق در اختیار دارند در بازار سیاه خرید و فروش نمیشوند، گفت:«امکان پیدا کردن سلاحهایی مانند موشک های ضد تانک میلان در بازار سیاه وجود دارد؛ اما بیجیام-۷۱ تاو و ایتی ۴، خیر. اخیرا، عکس های کمی از سلاح هایی که یگانهای مدافع خلق در مقابله با ارتش ترکیه استفاده میکنند، منتشر شده است. ما می دانیم که این سلاحها قبلا توسط ایالات متحده تهیه میشد و به کردها برای مبارزه با داعش داده میشد. اگر این سلاحها در منطقه عفرین باشند، اظهارات ایالات متحده مبنی بر اینکه حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) تنها از این سلاح ها در سرزمین های شرق فرات استفاده می کند، معتبر نیست.»
یارار همچنین خاطرنشان کرد که این سلاحها بارها توسط حزب کارگران کردستان برای مبارزه با سربازان ترکی در ترکیه استفاده شدهاند.
اردوغان کاراکوس، سرمفتش خاص سابق نیروهای مسلح ترکیه، به نوبه خود تأکید کرد که بسیاری از کشورهای عضو ناتو از سال ۱۹۸۴ از پ.ک.ک حمایت کرده اند. او گفت:« آلمانی ها، فرانسوی ها و ایتالیایی ها از سال ۱۹۸۴ تا کنون به اندازه آمریکا به حزب کارگران کردستان کمک کردهاند. در موزه نظامی ما در هاربیه، نمایشگاهی به مبارزه با تروریسم اختصاص داده شده است. از آن زمان، مبارزان پ.ک.ک نمیتوانستند به تنهایی مواد منفجره تولید کنند. بسیاری از معادن و مهمات آنها از آلمان، ایتالیا، فرانسه و دیگر کشورهای عضو ناتو آمد. پس از شناسایی و خنثی سازی، برخی از آنان را در موزه قرار دادیم.»
به گفته کاراکوس، طی هفت سال جنگ در سوریه، سلاح ها به طور آزاد از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل شدند.
طبق گفته های آنکارا، ارتش ترکیه و شورشیان ارتش آزاد سوریه در جریان مبارزات انتخاباتی در مورد تمامیت ارضی سوریه با دمشق مبارزه نخواهند کرد. مسکو، به نوبه خود، از همه طرف ها خواست که خویشتنداری کنند و خواستار احترام به تمامیت ارضی سوریه شوند.
پس از آنکه ایالاتمتحده اعلام کرد برنامهای برای آموزش نیروهای مرزی ۳۰ هزار نفری (که عمدتا از مبارزان یگانهای مدافع خلق هستند) دارد، ترکیه نیروهای نظامی خود را به عفرین و اطراف آن روانه کرد.
آتنا شهبازی
- 13
- 4