چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۴۲۵
خاورمیانه

تحلیل‌ها درخصوص تحرکات نظامی رژیم‌صهیونیستی در منطقه 

آیا باید منتظر جنگ خاورمیانه بود؟ 

تحرکات نظامی رژیم‌صهیونیستی در منطقه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

در اولین ساعات صبح شنبه این هفته، خاورمیانه در آستانه جنگ جدیدی قرار گرفت. براساس [ادعای] منابع آگاه، در طول شب، سرویس اطلاعاتی اسراییل، یک پهپاد ایرانی را که از پایگاه هوایی سپاه قدس در تیاس در مرکز سوریه پرتاب شده بود، تعقیب می‌کرد. یک دقیقه و نیم پس از آنکه این پهپاد وارد حریم هوایی اسراییل شد، یک هلی‌کوپتر نیروی هوایی اسراییل به این پهپاد حمله کرد.

 

همزمان هشت جت جنگنده اسراییلی موشک‌هایی به مرکز کنترل و فرماندهی پهپاد شلیک کردند. ارتش سوریه با پرتاب موشک‌های زمین به هوا به جت‌های اسراییلی پاسخ حملات‌شان را داد. این موشک‌ها به دو هواپیمای اسراییل برخورد کرد.

 

یکی از آنها جان به‌در برد اما تکه‌های موشک پرتاب شده به دیگری اصابت کرد و دو خلبان آن ناگزیر و موفق شده بودند از جت بیرون بپرند و در خاک سوریه فرود بیایند. این اولین هواپیمایی است که اسراییل از ۱۹۸۲ تاکنون از دست داده است، بنابراین باعث شد تا نیروی هوایی اسراییل با خشم و عصبانیت به تلافی این اقدام سوریه به سیستم دفاعی سوریه و تجهیزات [ادعایی] مرتبط با ایران حمله کند. اسراییل مدت‌هاست طرح‌های آماده‌ای برای عملیات سنگین در سوریه -در صورت احساس هرگونه تهدیدی- دارد که روز شنبه ژنرال‌های اسراییل آن طرح‌ها را از کشوهای‌شان بیرون کشیدند. اما ایران، سوریه و حزب‌الله اعلام کردند که حمله اسراییل بی‌پاسخ نخواهد ماند. اسراییلی‌ها این پاسخ را شنیدند اما جلودارشان نشد. نیروی هوایی اسراییل تا آستانه شروع جنگ پیش رفت، اما متوقف شد. 

 

خیلی زود آشکار شد که چه کسی خواستار توقف حملات شده است. پایگاه هوایی که اسراییل آنها را مورد هدف قرار داده بود، به شکل خطرناکی به نیروهای روسی نزدیک بوده است. یک تماس تلفنی تند در صبح شنبه از سوی ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه کافی بود تا طرح بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل برای حمله به سوریه لغو شود. روسیه همچنین به‌طور علنی نقض حاکمیت سوریه توسط اسراییل را محکوم کرد؛ البته هیچ سخنی در مورد پهپاد ایرانی نگفت.

 

یکی از مقامات بلندپایه نظامی اسراییل البته گفت، آنها (روس‌ها) می‌توانستند از پرتاب پهپاد به اسراییل جلوگیری کنند اما این کار را نکردند. ما پیام روشن روسیه را دریافت کردیم. جنگ متوقف شد اما فقط فعلا. تمام عناصر منازعه‌ای خشن و فاجعه‌آمیز در خاورمیانه هنوز باقی است. وقتی جنگ داخلی در سوریه آغاز شد، ایران اولین کشوری بود که با یاری حزب‌الله به کمک بشار اسد رفت. اسراییل از همان ابتدا، این امر را پیش‌بینی می‌کرد و علیه آن موضع گرفت. اما آن روزها داعش تجسم شر دانسته می‌شد، بنابراین هر کسی علیه داعش می‌جنگید، آدم خوبی بود و درنتیجه کسی به هشدارهای اسراییل توجه نکرد. 

 

اسراییل هم در تلافی، در طول این مدت، حدود ۱۰۰بمب و موشک به سمت انبارهای سلاح سوریه پرتاب کرد و هرگز مسئولیت اقداماتش را نپذیرفت. همان‌طور که ارتش سوریه برای در‌هم کوبیدن شورشیان با محدودیت مواجه شد و ایران و حزب‌الله سعی کردند به سوریه در این جنگ سنگین کمک کنند، هر سه طرف متحد دریافتند که «موساد» و سرویس اطلاعاتی ارتش اسراییل می‌دانند که چگونه، کجا و چه زمان، عملیات خود را اجرا کنند و می‌دانستند که پاسخ به اسراییل حتما با آسیب شدیدی همراه خواهد بود.

 

از آن سو، وقتی نیروهای روسی، در سال ۲۰۱۵ به سوریه وارد شدند و آشکار شد که آمریکا خیال اقدام جدی برای مقابله با تحرکات پوتین ندارد، نتانیاهو تلاش کرد تا کانال ارتباطی سری بین خودش و پوتین ایجاد کند و خط تلفن مستقیمی برای ارتباط میان اسراییل، واحد اطلاعات و ارتش روسیه برای جلوگیری از هرگونه برخوردی میان نیروهای روسی و اسراییلی در سوریه، تدارک دید. همه این هماهنگی‌های تاکتیکی باعث نشد که روسیه از نیازهای استراتژیک اسراییل آگاه نشود.

 

وقتی پیروزی اسد آشکار شد، اسراییل از روسیه می‌خواست تضمین کند ایرانی‌ها با پایان جنگ، سوریه را ترک خواهند کرد. مسکو با این درخواست‌ها با بی‌تفاوتی برخورد کرد. روسیه می‌خواست جای‌پای امنی در خاورمیانه داشته باشد و برای اجرای این سیاست به روابط خوب با ایران نیازمند است. نتانیاهو همچنین چندین بار از دولت «ترامپ» خواسته است تا قبل از اینکه اوضاع بسیار وخیم شود، کاری انجام دهد. حتی اسراییل درخواست کرده بود که هرگونه توافق صلحی در سوریه باید خروج حزب‌الله و ایران را از سوریه دربر داشته باشد. به نظر می‌رسد ایالات‌متحده خیلی به این درخواست توجه نکرده است. اقدام آمریکا در خروج از خاورمیانه و وانهادن سوریه به روسیه، خشم اسراییلی‌ها را برانگیخته است.

 

اتفاقات روز شنبه دو مسئله را روشن کرد: اول آنکه، اسراییلی‌ها دیگر نمی‌توانند در سوریه بدون محدودیت عمل کنند. نیروهای متحد مخالف با اسراییل، واکنش جدی به اقدامات اسراییل نشان خواهند داد و دوم آنکه، اگر کسی نمی‌داند، ‌حالا دیگر بداند که روسیه قدرت مسلط در خاورمیانه است. درگیری این هفته میان ایران واسراییل در هوا نشان داد که منازعه بزرگ‌تری میان طرفین خیلی زود می‌تواند اتفاق بیفتد. اسراییل یکی از قوی‌ترین ارتش‌های خاورمیانه را در اختیار دارد اما جنگ‌ها قابل پیش‌بینی نیستند. هر کسی از مسکو تا بیت‌المقدس و واشنگتن باید قبل از اینکه دیر شود، از بروز چنین فاجعه‌ای جلوگیری کند.

 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش