چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۷۸۵
خاورمیانه

بهره‌برداری از زخم کهنه قره باغ کوهستانی

چرا انقلاب رنگی ارمنستان سیاست واشنگتن است؟

بحران ارمنستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

ارمنستان بخش مهمی از برنامه بلند مدت روسیه است. عضوی از اتحادیه اقتصادی اوراسیا که کلیدی اساسی برای دسترسی روسیه به بخش های جنوبی محسوب می شود. بنابراین من شوکه نشدم که ناحیه مورد تخاصم قره باغ کوهستانی پس از یک سفر کوتاه از سوی جان کری، وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده برای مجازات مداخله روسیه در سوریه، شاهد بالا گرفتن درگیری ها بود. در قره باغ کوهستانی برای بیش از ۲۰ سال تا پیش از دیدار جان کری صلح برقرار بود. اما در طی چند روز جنگ در منطقه آذری این ناحیه بین دو کشور رخ داد.

 

بنابراین برای من تعجبی ندارد با وجود نئومحافظه کارانی که کنترل ترامپ را در کاخ سفید به دست گرفته اند یک انقلاب رنگی در ارمنستان فغال شده باشد آن هم در حالی که روسیه در اوکراین، سوریه، بریتانیا و بازارهای مالی و به نظر هرجای دیگر به شکل همزمان فعالیت کرده و فشار وارد می کند. داستانی که زیروادج از تصویر سیاسی موجود تعریف کرده این طور است که رئیس جمهور سابق سرژ سرکسیان به عنوان نخست وزیر انتخاب شده تا انتقال قدرت نمادین صورت پذیرد. این باعث افزایش تظاهرات به گونه ای شد که سرکسیان مجبور به استعفا شد. انقلاب های رنگی توسط نهادهای غیردولتی غربی ایحاد شده تا مخالفت های خفیف با یک دولت به سطح خیابان ها کشیده شده و شاهد افزایش خشونت عریان در خیابان باشیم.   

 

چرا دقیقا در این زمان ارمنی ها باید به داستان ترکیه در حلب توجه کنند و برایشان به مساله ای سیاسی تبدیل شود؟ به این دلیل که این مساله برای رجب طیب اردوغان دلیل کافی ایجاد کند تا به مانند پیشینیان خود در صدها سال پیش نسل کشی ارامنه را کلید بزند. این امید وجود دارد که با چنین تحریک هایی رابطه میان ترکیه و روسیه به خطر بیفتد. ترکیه در آخر هفته اعلام کرد که تمام طلاهای خود را از صندوق فدرال رزرو نیویورک خارج می کند. ایران اعلام کرده است که دیگر در تجارت خود از دلار استفاده نکرده و به دنبال تجارت جهانی با یورو است تا به این ترتیب در برابر احتمال خروج ترامپ از برجام و برقراری تحریم های سوئیفت واکنش نشان دهد. اگر دولت ارمنستان سقوط کند فشاری فوری برای حضور ناتو و ایجاد کابوسی در منطقه به وجود خواهد آمد.

 

بنابراین در این حالت هرکس باید جای خود را محکم کند. روسیه از دولت موجود حمایت می کند چراکه همکاری های نظامی استراتژیک بسیاری با آن دارد. به یاد داشته باشید که ارمنستان عضوی مهم در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است و فرماندهی مشترک نظامی با مسکو دارد. تلاش برای این کودتا درست در زمانی انجام می شود که به انتخابات آذربایجان نزدیک می شویم. روابط روسیه و آذربایجان در مدت اخیر رو به پیشرفت بوده است. روسیه تحت نظر پوتین موفق شده است تا با مهارت روابط خود را بر هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان گسترش دهد تا بتواند راه خود را به سمت دروازه های جنوبی باز کند. ارتباط پایدار با این کشورها همچنین به معنای این است که جریان حضور تروریست ها در روسیه بسیار کندتر می شود.

 

هدف دشمنان روسیه در سوریه، این است که با ایجاد دولتی شکست خورده آنجا را تبدیل به قلمرویی تروریستی کنند و منطقه را از جمله عراق، ایران و ترکیه بی ثبات سازند. اما هدف نهایی این است که روسیه را در درازمدت تضعیف کنند. با سقوط هر تکه از این دومینو برای روسیه سخت تر است تا مواضع و منافع خود را در جمهوری های شوروی سابق حفظ کند. به همین دلیل پوتین روی ایجاد روابط نظامی و اقتصادی قوی با این کشورها تاکید دارد.

 

استدلالی مشابه را می تواند برای رئیس جمهور ایران، حسن روحانی و تلاش او برای حفظ روابط و جلوگیری از بازگشوده شدن زخم قره باغ کوهستانی مطرح کرد. بنابراین با افزایش بحران در ارمنستان در روزهای آینده سوال این است که حذف متحد روسیه، یعنی سرکسیان با سیاست بازی آمریکایی ها چه تاثیری در آینده و در وضعیت غضب آلود فعلی خواهد داشت؟ من نمی دانم اما وضعیت به گونه ای است که ما را یاد میدان جنگ اوکراین و کیف می اندازد.

 

مترجم: روزبه آرش

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش