به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در گزارشی نسبت به دشواریهای اخیر در غزه هشدار داد و گفت، وضعیت اخیر این منطقه هشداری برای بالا گرفتن جنگ و درگیری است.
وی خواهان اجرای تحقیقات مستقل و شفاف درخصوص دلایلی شد که منجر به شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی نزدیک دیوار مرزی میان غزه و اراضی اشغالی در راهپیمایی بزرگ بازگشت شد.
گوترش تاکید کرد: اقدامات یک جانبه از هر طرفی با هدف تغییر ماهیت قدس مانعی در برابر صلح است.
دبیرکل سازمان ملل در گزارش مکتوب خود گفت: شهرکسازی اسرائیل بیوقفه ادامه دارد و موجب تضعیف آمال و آرزوهای برپایی دولت فلسطین است. تصمیم اسرائیل در ۳۰ مه مبنی بر دادن مجوز ساخت حدود ۳۵۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری مانعی برای عملی کردن راهکار تشکیل دو کشور است.
وی افزود: همه فعالیتهای شهرک سازی در اراضی اشغالی از جمله قدس شرقی براساس قوانین بینالمللی نقضی آشکار است و باید هرچه سریعتر متوقف شود.
دبیرکل سازمان ملل گفت: مردم غزه اخیرا شاهد درد و رنج بسیاری بودند که از زمان درگیری از سال ۲۰۱۴ میان حماس و اسرائیل بسیار خطرناکتر است و این شرایط باید هشداری برای همه مبنی بر نزدیکی وقوع جنگ باشد.
وی تاکید کرد: تنها از طریق اعتراف به درد و رنج فلسطینیان غزه و رفع آن و تضمین پایبندی همه طرفها به تفاهمهای آتشبس در سال ۲۰۱۴ و حمایت از تلاشهای مصر برای بازگرداندن کنترل غزه به دست دولت مشروع فلسطین میتوان از امکان برپایی دولت فلسطین حفاظت کرد.
گوترش گفت، طی راهپیماییهای بازگشت هزاران فلسطینی در نتیجه استفاده اسرائیل از گلوله جنگی کشته و زخمی شدند و برعهده رژیم صهیونیستی است که در این باره خویشتنداری کند: کشته شدن کودکان، روزنامهنگاران و پزشکان در تظاهرات امری غیرقابل قبول است.
وی همچنین از حماس و دیگر گروهها نیز خواست پرتاب موشک و نفوذ از دیوار مرزی را کنار بگذارند.
دبیرکل سازمان ملل نسبت به فروپاشی اقتصادی غزه به دلیل محاصره اسرائیل ابراز نگرانی کرد و گفت، عدم پرداخت حقوق کارمندان از سوی دولت فلسطین اوضاع را پیچیده میکند.
گوترش خواهان لغو این اقدام و دیگر اقدامات خطرناک و عدم اعمال هرگونه تدابیر جدید شد و افزود، باید تلاشها برای یکپارچه شدن غزه و کرانه باختری ادامه داشته و غزه توسط دولت مشروع فلسطین اداره شود.
دبیرکل سازمان ملل گفت، وضعیت بیثبات آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی(آنروا) نه فقط منبع نگرانی برای حدود یک میلیون آواره فلسطینی بلکه همه دریافت کنندگان خدمات از این آژانس در سراسر کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه است.
وی تصریح کرد، کسری زیاد بودجه آنروا که به ۲۵۰ میلیون دلار میرسد اگر به سرعت رفع نشود، منجر به تعطیلی خدمات آن میشود.
دبیرکل سازمان ملل با نزدیک شدن زمان برگزاری کنفرانس ارائه کمکهای مالی در ۲۵ ژوئن در نیویورک از همه کشورها خواست از آنروا حمایت مالی بیشتری داشته باند.
گوترش از همه شرکای منطقهای و بینالمللی اصلی نیز خواست تلاشها برای تحقق راهکار تشکیل دو کشور را ادامه دهند.
وی کمیته چهار جانبه صلح خاورمیانه را بارزترین نهاد برای بررسی دیدگاهها برای حل درگیری میان فلسطین و اسرائیل دانست.
دبیرکل سازمان ملل اقدامات یکجانبه را که احتمال تحقق صلح را به خطر میاندازد محکوم کرد و یادآور شد، قطعنامه ۲۳۳۴ به صراحت حاکی از آن است که هرگونه تغییر در مرزهای چهار ژوئن ۱۹۶۷ از جمله در قدس را برخلاف آنچه که دو طرف طی مذاکراتی بر سر آن توافق کردند، به رسمیت نخواهد شناخت.
- 13
- 4