شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۰۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۷۲۶
خاورمیانه

رأی الیوم؛

برکناری الجیبر با افتتاح سفارت امارات در سوریه تصادفی نبود

عبدالباری عطوان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
 روزنامه فرامنطقه ای 'رای الیوم' چاپ لندن نوشت: همزمانی برکناری عادل الجبیر از مقام وزارت خارجه عربستان که همواره جمله مشهورش این بود که رئیس جمهوری سوریه در هر صورت باید حاکمیت را ترک کند، با گشایش سفارت امارات در دمشق، تصادفی نبود.

به گزارش ایرنا، 'عبدالباری عطوان' نویسنده و تحلیلگر مشهور و سردبیر رأی الیوم نوشت: سوریه در این روزها تیتر اصلی روزنامه ها و خبر نخست شبکه های خبری است؛ نه به خاطر این که تنها کشور عربی مورد تهاجم اسرائیل به شمار می رود، بلکه به خاطر آن که پای هیأت های دیپلماتیک عربی و حاشیه خلیج (فارس) به دمشق باز شده و پیش بینی می شود صف این کشورها برای از سرگیری روابط با دمشق و ارتقای آن حتی در سطحی بسیار بالاتر از دوران پیش از جنگ داخلی سوری ها طولانی شود.

 

در ادامه این مطلب آمده است: روز پنجشنبه شاهد بازگشایی سفارت امارات متحده عربی در دمشق و همچنین فرود یک فروند هواپیمای خطوط هوایی سوریه با ۱۵۰ سرنشین در فرودگاه تونس بودیم که حامل توریست هایی بود که تعطیلات آخر سال خود را در این کشور سپری کنند، آنها به کشوری رفتند که با هفت هزار سلفی در قالب گروه های تندرو مسلح و با حمایت آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) در صدد سرنگونی دولت سوریه بودند.

 

این حجم زیاد هیات های سیاسی و دیپلماتیک به دمشق نشان می دهد، با آغاز سال جدید میلادی بر تعداد آنها افزوده شود و شاهد هواپیماهای رهبران عربی باشیم که در فرودگاه دمشق فرود خواهند آمد و خواستار روابط حسنه با رهبران سوری خواهند بود.عقیده راسخ داریم که «عمر البشیر» نخستین رهبر عرب نخواهد بود که با بشار اسد در فرودگاه دمشق به گرمی دیدار می کند.

 

اکثریت رهبران عرب متقاعد شده اند که اسد در حاکمیت سوریه باقی بماند و معارضان مسلح که طی هفت سال گذشته با حمایت های آمریکا، اروپا، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) در صدد سرنگونی دولت دمشق بودند، روبه پایان هستند و اعلام هفته گذشته دونالد ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، این حقیقت را ثابت می کند و بیانگر این است که دروازه سوریه برای بازگشت عرب ها به آن بیش از گذشته بازتر شده است.

 

واقعا نمی توانیم بگوییم که عادی سازی روابط عرب ها با سوریه و رهبران عرب در راستای ضربه زدن به اشغالگران اسرائیلی است یا برای توجیه از سرگیری روابط آنها با تل آویو، اما آنچه جالب توجه می نماید، این است که برخی کشورها سفارت خود را در دمشق باز کردند که پیشگام عادی سازی روابط با تل آویو بودند و از وزیران و تیم های ورزشی اسرائیلی استقبال کردند، این درحالی است که سوریه از جمله کشورهای است که همواره با انواع عادی سازی روابط با اشغالگران مخالف بوده و هست و تاکنون یک اسرائیلی را به کشورش راه نداده است.

 

اذعان داریم که برخی کشورهای حاشیه خلیج (فارس) مانند عمان سفارت خانه شان را در سوریه باز نکردند و 'یوسف بن علوی' وزیر امورخارجه عمانی ها، ۶ ماه پیش به دمشق رفت، همچنین منابع آگاه اطلاع داده اند که دولت منامه درصدد است، هفته آینده سفارتش را در دمشق باز کند و خالد بن خلیفه وزیر امورخارجه بحرین در دیدار سپتامبر (شهریورماه) گذشته خود با ولید المعلم همتای سوری اش، او را به گرمی در آغوش کشید، این بدان معنی است که همگرایی کشورهای حاشیه خلیج (فارس) با سوریه بسیار زود آغاز شد، اما بازگشایی سفارت امارات به خاطر روابط مستحکم اش با عربستان دارای اهمیت بسیار زیادی است و بعید نیست، امارات به حلقه ارتباطی غیر مستقیم سوریه و عربستان تبدیل شود.

 

به باور من برکناری عادل الجبیر از مقام وزارت امورخارجه عربستان که همواره جمله مشهورش این بود که رئیس جمهوری سوریه باید در هر صورت حاکمیت را ترک کند و همزمانی آن با گشایش سفارت امارات به صورت تصادفی رخ نداده است.

 

به صورت خلاصه باید گفت که عرب ها با حالت پشیمانی به سوریه بازخواهند گشت، چرا که ارتش سوریه تمامی توطئه ها را خنثی و رهبران سوری در برابر دشمنان مقاومت کردند و با وجود حجم نقشه های براندازی بازهم ازپای ننشستند.

 

سوریه در محوری قوی به نام 'محور مقاومت' عضویت دارد که قدرتمند و دارای سلاح های پیشرفته با قدرت بازدارندگی بالایی است که برای نخستین بار توانسته است مقابل اشغالگران اسرائیلی بایستد و حمایت یک کشور ابرقدرت به نام روسیه را با خود دارد، کشوری که برای شکست قلدری آمریکا از جان و مال خود گذشت. این محور پس از شکست واشنگتن در سوریه و تنها گذاشتن تحقیر آمیز متحدان عرب و کرد خود، از نفوذ بسیاری بالایی برخوردار شده است.

 

  • 21
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش