دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۰۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۲۳۰۹
خاورمیانه

معمای‌منبج

شهر منبج,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

با اعلام غیرمنتظره دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در آینده نزدیک، وضعیت تازه‌ای در این کشور جنگ‌زده پدید آمده است‌. کردهای منطقه که اینک خود را رهاشده می‌بینند، به دنبال متحدانی تازه هستند تا بتوانند در برابر ترکیه مقاومت کنند‌. 

 

نیروهای وابسته به ترکیه بر بخشی از سوریه مسلط هستند و روسیه حامی اصلی ارتش بشار اسد در مقابله با مخالفان مسلح به شمار می‌رود‌. رییس‌جمهور آمریکا به طور ناگهانی خروج نیروهای کشورش از سوریه را اعلام کرد‌. او گفت که تروریست‌های دولت اسلامی که نیروهای آمریکایی برای درهم کوبیدن آنها به سوریه رفته بودند، به طور عمده نابود شده‌اند‌. مهم‌ترین متحدان آمریکا در خاک سوریه نیروهای دموکراتیک سوری هستند که واحدهای مسلح کرد موسوم به یگان‌های مدافع خلق در راس آن قرار دارند‌. 

 

یگان‌های مدافع خلق موفق شدند در نبرد با داعش بر بخش بزرگی از شمال‌شرقی سوریه مسلط شوند؛ چیزی که باعث نگرانی روزافزون ترکیه شد‌. با عقب کشیدن نیروهای آمریکایی کردها خود را در تنگنا می‌بینند و به دنبال متحدانی تازه هستند‌. 

 

با نزدیک شدن خطر حمله ارتش ترکیه به شهر منبج در شمال سوریه، کردها ارتش زیر فرمان بشار اسد را تشویق کردند که کنترل منبج را به دست گیرد‌. آنها از آن بیم دارند که ارتشیان ترکیه به سرکوب وسیع در منطقه کردنشین دست بزنند‌. درباره ورود سربازان ارتش سوریه به منبج و وضعیت این شهر کردنشین اطلاعات ضدونقیضی منتشر شده است‌. هنوز منابع معتبر و بی‌طرفی ورود ارتشیان سوری به منبج را تایید نمی‌کنند‌. نمایندگان دیپلماتیک ترکیه و روسیه دیروز درباره آخرین تحولات سوریه گفت‌وگو کردند‌. 

 

منبج در کنترل کیست

از طرفی اخبار ضد و نقیضی از ورود ارتش سوریه به منبج از گوشه و کنار به گوش می‌رسد، این در حالی است که یورونیوز در مطلبی نوشت برخلاف بیانیه جمعه گذشته ارتش سوریه مبنی بر اینکه با درخواست یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) وارد شهر کردنشین منبج شده و پرچم دولت مرکزی این کشور را در آنجا برافراشته‌اند تا امنیت کامل همه شهروندان سوریه و دیگر ساکنان منبج را تضمین کنند. ساکنان این شهر می‌گویند هیچ چیزی در این شهر تغییر نکرده و هیچ پرچمی ندیده‌اند‌. 

 

بنا بر اعلام یک مقام آمریکایی که نخواسته است نامش فاش شود نیز آن دسته از نیروهای آمریکایی که همچنان در شهر منبج باقی مانده‌ و مواضع خود را حفظ کرده‌اند، می‌گویند هیچ نشانی از ارتش سوریه در درون شهر دیده نمی‌شود و به این ترتیب ادعاهای ارتش و رسانه‌های دولتی سوریه مبنی بر کنترل دولت مرکزی بر منبج نادرست است‌. 

 

کردهای «ی‌پ‌گ» از دولت مرکزی سوریه خواسته بودند از این شهر در مقابل تهدیدات ترکیه حمایت کند‌. بنا بر آخرین اخبار رسیده از منابعی همچون دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، ارتش سوریه جمعه گذشته در حومه منبج مستقر شده‌ و از ورود به داخل شهر خودداری کرده‌ است‌. 

 

شورشیان تحت حمایت ترکیه نیز در همان نزدیکی حضور داشتند و به همین دلیل ارتش سوریه سعی کرده با ایجاد موانعی میان دو طرف فاصله‌ای ایجاد کند‌. به این ترتیب منبج که در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط کردهای تحت حمایت آمریکا از داعش پس گرفته شد، اکنون به کانون تنش جدیدی در سوریه تبدیل شده است‌. توجه‌ها پس از آن متوجه این شهر شد که دونالد ترامپ، تصمیم به تخلیه نیروهای آمریکایی از سوریه گرفت؛ نیروهایی که توانسته بودند به طور موثر جلوی پیشروی‌های ترکیه در خاک سوریه را بگیرند‌. 

 

پس از انتشار بیانیه ارتش سوریه جمعه گذشته مبنی بر ورود به منبج، شورشیان تحت حمایت ترکیه نیز اعلام کردند به همراه نیروهای ترکیه حرکت خود را به سمت این شهر آغاز کرده‌اند تا عملیات نظامی برای آزادسازی آن را شروع کنند‌. بنا بر اعلام شاهدان در جمعه گذشته، کاروان شورشیان تحت حمایت ترکیه حاوی مسلسل و خودروهای زرهی به سمت منبج در حرکت بودند‌. 

 

حرکت شورشیان به سمت شهر در حالی انجام شد که رجب طیب اردوغان پیشتر اعلام کرده بود اگر شبه‌نظامیان کرد از منبج خارج شوند کاری در این شهر نداریم‌. با این وجود رییس‌جمهوری ترکیه پس از ساعاتی لحن خود را تغییر داد و گفت عجله‌ای برای حمله به منبج ندارد‌. او افزود قرار است شماری از مقامات کشورش به روسیه سفر کنند تا با مقامات کرملین درباره سوریه به گفت‌وگو بپردازند‌. 

 

شلیک به پایگاه‌های ارتش سوریه در نزدیکی منبج 

هلی‌کوپترهای آمریکایی در اطراف منبج در ماموریتی جاسوسی همزمان با اعلام دمشق درباره ورود ارتش سوریه به شهر راهبردی منبج به پرواز درآمدند، این در حالی است که نیروهای آمریکایی به سمت پایگاه‌های ارتش سوریه در العریمه و مراکز استقرار آنها در ساحل رودخانه الساجور در غرب شهر مذکور بمب‌های نوری شلیک کردند‌. 

 

نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه السعیدیه به سمت منطقه العریمه و ساحل رودخانه الساجور که محل استقرار نیروهای ارتش سوریه هستند، بمب‌های نوری شلیک کردند‌. 

 

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از برخی منابع میدانی گزارش داد همزمان با شلیک این بمب‌های نوری، گشت‌زنی خودروهای زرهی آمریکا آغاز شد و هدف از این گشت‌ها نیز اعلام آغاز دور جدیدی از گشت‌زنی‌های مشترک آمریکا و ترکیه در ساحل دیگر رودخانه الساجور و جلوگیری از هر گونه برداشت اشتباه درباره آغاز تحرکات نظامی یا حمله‌ای احتمالی و چیزهای مشابه آن بود‌. 

 

به گزارش اسپوتنیک، از زمان ورود نیروهای ارتش سوریه به منطقه العریمه، این سومین باری است که نیروهای آمریکایی از بمب‌های نوری استفاده می‌کنند‌. برخی منابع کرد در منبج اعلام کردند نیروهای آمریکایی برای اطلاع به ارتش سوریه درباره اینکه گشت‌زنی را در منطقه آغاز می‌کنند و نیز برای جلوگیری از وقوع هر گونه برخوردی میان دو طرف، از بمب‌های نوری استفاده کردند‌. 

 

این منابع با اشاره به نشست‌های نمایندگان دمشق و گروه‌های کرد برای تدوین توافقی نهایی جهت ورود ارتش سوریه به منبج و شرق فرات به اسپوتنیک اعلام کردند نیروهای ارتش سوریه تا این لحظه وارد مرکز شهر منبج نشده‌اند‌. 

 

به گفته برخی منابع میدانی، بندهای توافقنامه یاد شده شامل استقرار نیروهای گارد مرزی سوریه در طول منطقه مرزی سوریه-ترکیه در شمال و شمال شرقی سوریه است؛ جایی که گروه‌های کرد تحت حمایت ائتلاف ضد داعش حضور دارند‌. 

 

منابع مذکور تاکید کردند نیروهای ارتش سوریه در طول ساحل رودخانه الساجور در حدفاصل مناطق تحت کنترل نیروهای سپر فرات وابسته به ترکیه و مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک تحت حمایت آمریکا مستقر شده‌اند‌. خبرگزاری آناتولی نیز گزارش داد هلی‌کوپترهای آمریکایی در اطراف منبج در ماموریتی جاسوسی همزمان با اعلام دمشق درباره ورود ارتش سوریه به شهر راهبردی منبج به پرواز درآمدند‌. 

 

این خبرگزاری گزارش داد هلی‌کوپترهای آمریکایی بر فراز خط ارتباطی منبج و طرابلس رویت شدند‌. این خبرگزاری افزود این هلی‌کوپترها در ماموریت جمع‌آوری اطلاعات و جاسوسی حدود ساعت ۱۳ به وقت محلی همزمان با خبر ورود ارتش سوریه به منبج مشاهده شدند‌. این در حالی است که نمایندگان وزارت دفاع آمریکا اطلاعات درباره ورود ارتش سوریه به منبج را رد کرده‌اند‌. 

 

پوتین: امکان شرایط سازش قطعی و بلندمدت در سوریه 

رییس‌جمهوری روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با صدراعظم آلمان اجرای قطعنامه‌های نشست سران استانبول را بررسی کرد و از به وجود آمدن شرایطی برای تحقق سازشی قطعی و بلندمدت در سوریه خبر داد‌. 

 

طبق بیانیه منتشر شده از سوی کرملین، ولادیمیر پوتین در تماسی تلفنی با آنگلا مرکل به بررسی تحولات سوریه پرداخت‌. در این تماس تلفنی به صورت مفصل به مسائل مربوط به بحران سوریه با تمرکز بر اجرای قطعنامه‌های نشست چهارجانبه روسیه، ترکیه، آلمان و فرانسه پرداخته شد که ۲۷ اکتبر گذشته در استانبول برگزار شد‌. 

 

کرملین گزارش داد پوتین تاکید کرد تلاش کشورهای ضامن مذاکرات آستانه و اقدامات ویژه تشکیل کمیته قانون اساسی شرایط مناسبی را برای سازشی قطعی و بلندمدت در سوریه ایجاد می‌کند‌. طبق بیانیه یاد شده، دو طرف در ادامه درباره طرح‌های آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از سوریه بحث و گفت‌وگو کردند‌. 

 

پوتین و مرکل همچنین درباره شرایطی که در پی رخدادهای تنگه کرچ در تاریخ ۲۵ نوامبر به وجود آمد تبادل نظر و برای ادامه رایزنی‌های دوجانبه توافق کردند‌. همچنین سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد شورای امنیت روسیه به ریاست پوتین برنامه‌های اجتماعی و اقتصادی کشور و برخی مسائل بین‌المللی از جمله آخرین تحولات در سوریه را بررسی کرد‌. 

 

دیمیتری پسکف اضافه کرد: این شورا ادامه تلاش‌های نیروهای دولت سوریه برای توسعه اراضی تحت کنترل خود در سوریه و بازگشت مناطق کردنشین به کنترل دمشق و نیز نقش این اقدامات در مراحل آتی سازش را مثبت ارزیابی کرد‌.

 

jahanesanat.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش