چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۴۳ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۳۵۱۳
خاورمیانه

کودتای نرم علیه بنیامین نتانیاهو

نتانیاهو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

جلسات مکرری که با مقام‌های سیاسی و نظامی دفاعی درباره مسائل امنیتی برگزار می‌شود نشان از این دارد که نخست‌وزیر  رژیم صهیونیستی در آستانه انتخاباتی که از هم‌اکنون آثار سخت و چالشی بودنش هویداست، بشدت به‌دنبال این است که جایگاه کمپین انتخاباتی خود را بویژه بین نظامیان مستحکم کند. زیرا طی ۱۰ سالی که نتانیاهو در مسند نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی قرار دارد، برای نخستین بار است که رقیبی جدی از دل ارتش در برابر او در صحنه سیاست این کشور ظهور کرده است.

 

به‌گزارش هاآرتص، بنیامین نتانیاهو، که معروف به «بی بی» از یک سو با رقیب قدرتمندی مواجه شده و از سمت دیگر پرونده جرایمش هر روز تیشه محکم‌تری به ریشه‌اش می‌زند، بشدت درصدد است، در ۷۰ روز باقی مانده تا برگزاری انتخابات پارلمانی در بدنه ارتش و نیروهای نظامی تأثیر خود را تقویت کند. کهنه‌سربازان ارتش و دفاعی که صدها ساعت با نخست‌وزیری‌شان گفت‌و‌گو کرده‌اند و از نزدیک با او مراوده دارند، می‌گویند او هرگز تا این اندازه تحت فشار نبوده است. او با مطرح کردن مسائل امنیتی و در رأسشان برنامه هسته‌ای ایران، در تلاش است در آستانه برگزاری دادگاهش اذهان را منحرف کند و به نفع خود در انتخابات بهره بگیرد.

 

حزب لیکود، متعلق به نتانیاهو، هفته پیش پا را از این هم فراتر گذاشت و اعلام کرد هیچ بعید نیست ایران سعی کند با مداخله در انتخابات اسرائیل، نتانیاهو را از قدرت کنار بزند! این حزب راستگرای صهیونیست در بیانیه خود ادعا کرد، ایران با به راه انداختن صدها صفحه و حساب کاربری در فیس‌بوک به‌دنبال تأثیرگذاری بر روند انتخابات پیش ‌روی و شکست نتانیاهو است. و حتی خود نتانیاهو نیز مدعی شده بود سردار قاسم سلیمانی به‌دنبال دخالت در انتخابات این رژیم است!

 

دادستان این رژیم روز جمعه با رد درخواست نتانیاهو مبنی بر تعلیق روند تحقیقات درباره پرونده فسادهایش، اعلام کرد، دادگاه او در تاریخی که مقرر می‌شود، برگزار خواهد شد تا بر نگرانی‌های نخست‌وزیری بیفزاید. دادستانی طی نامه‌ای به وکلای نتانیاهو نوشت: «ارائه کیفرخواست در پرونده‌هایی که ظن ارتکاب فساد نخست‌وزیری در آن مطرح است، پیش از انتخابات دو ماه دیگر اسرائیل هیچ منع قانونی ندارد.

 

اعضای گروه‌های تحت نظر من، پرونده‌های آقای نتانیاهو را به آخرین مرحله رسانده‌اند و نظر نهایی ما بزودی اعلام می‌شود». وکلای او پیش از این طی درخواستی از دادستانی خواسته بودند که تحقیقات درباره پرونده‌های نتانیاهو و همسرش به بعد از برگزاری انتخابات موکول شود زیرا بخوبی آگاه بودند که نتیجه آن تا چه اندازه می‌تواند در انتخابات به ضرر او باشد.

 

استفاده غیرعادی و شدید او از شاخه‌های مختلف ارتش در کمپین انتخاباتی‌اش، از واحدهای نظامی گوناگون گرفته، تا سربازان و فرماندهانی که نیروهای مازاد محسوب می‌شوند باعث رنجش برخی فرماندهان شده است. حتی برخی گزارش‌ها حاکی از این است که برخی فرماندهان تلویحاً از نیروهای مافوق خود خواسته‌اند که آنها را ملزم به همکاری با نتانیاهو نکنند.

 

اما نتانیاهو هرطور که هست عزم کرده رابطه خود با ارتش را بهبود ببخشد زیرا رقیب انتخاباتی او از دل ارتش بیرون آمده‌ است و یارگیری او در این ساختار می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای برایش داشته باشد. بخش بزرگی از برنامه کاری هفته گذشته نخست‌وزیری به این اختصاص یافته بود که از واحدهای مختلف ارتش دیدار کند. حمله به سوریه و انهدام مواضع دولت آن از جمله تلاش‌هایی است که دولت نتانیاهو برای سرپا ماندن در انتخابات کرد و هدفش این بود که به ساکنان اراضی اشغالی این پیام را برساند که برای تأمین امنیت آنها در عمل هم کوشا خواهد بود. اما در سوی دیگر میدان نبرد، رقیب او که ۳۷ سال در ارتش این رژیم خدمت کرده نیاز چندانی به تکاپو و تقلا ندارد.

 

ضرب شست رقیب نتانیاهو

سرلشکر بنی گانتز ۵۹ ساله، در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ ریاست ستاد کل ارتش را در دست داشت، روز سه‌شنبه ۹ بهمن کارزار انتخاباتی خود را در تل‌آویو کلید زد. بلافاصله پس از آن رسانه‌های جهان به نتانیاهو هشدار دادند که رقیبی قدرتمند پیدا کرده است.

 

گانتز در میان تشویق‌های مکرر و همهمه هزاران اسرائیلی‌ که خواستار اصلاحات سیاسی در این رژیم هستند، در کنار موشه یعلون که او هم سرلشکر و رئیس ستاد ارتش و مدتی نیز وزیر دفاع و وزیر راهبردی بوده، حضور پیدا کرد تا ضرب شستی نشان نخست‌وزیری که ۱۰ سال با چنگ و دندان کرسی خود را حفظ کرده بود، بدهد و اعلام کند در ائتلاف با یلعون، فهرستی که برای ورود به پارلمان ارائه خواهد کرد، دربرگیرنده وزنه‌های سنگین و پرنفوذی است.

 

نتانیاهو که تا همین چند هفته پیش هم به موفقیت خود در انتخابات پارلمانی غره شده بود، در پی ناکامی در پیشبرد لایحه معافیت مردان مذهبی از خدمت سربازی، با سران احزاب ائتلافی در دولتش بر سر برگزاری انتخابات زودهنگام در ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ به توافق رسید. او با اتکا به نظرسنجی‌ها معتقد بود که حتی اگر دادستانی به اتهام پرونده‌های فساد علیه او کیفرخواست صادر کند، به خاطر محبوبیت بالایی که دارد می‌تواند برنده انتخابات باشد و دوره نخست‌وزیری‌اش را ادامه دهد.

 

اما گانتز پس از انتقادات فراوان از عملکر دولت نتانیاهو، به پیشنهاد یکی از همکارانش حزبی تازه به‌نام «استحکام اسرائیل» ساخت تا رقابتش با نتانیاهو را وارد مرحله جدی‌تری بکند. او هفته پیش در دقایق نخست سخنرانی‌اش با نام بردن از ایران و جنبش حماس سعی کرد نخستین گام‌های اقناع و ترغیب افکار عمومی ساکنان اراضی اشغالی را محکم بردارد و همانند نتانیاهو با استفاده از هراس افکنی درباره خطرات ایران و حزب‌الله و حماس، تبلیغات انتخاباتی خود را گرمتر و مهیج‌تر کند.

 

او در این سخنرانی به حسن روحانی، قاسم سلیمانی، حسن نصرالله و همچنین اسماعیل هنیه و یحیی السنوار، رهبران حماس، هشدار داد که پس از نخست‌وزیری او اوضاع به کلی تغییر می‌کند زیرا او «کسی است که چهار دهه از عمرش را در ارتش گذرانده است». سپس بدون آنکه نامی از نتانیاهو ببرد، از بیشتر مواضع و سیاست‌های او انتقاد کرد و قول ایجاد اصلاحات و گشایش‌های سیاسی به مردم اسرائیل داد.

 

فرحناز دهقی

 

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش