جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۲۴ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۶۷۲
خاورمیانه

اسد: جنگ هنوز تمام نشده؛ اردوغان جیره‌خوار حقیر آمریکاست

بشار اسد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه آمریکا گروه‌های تحت حمایت خود را به «عثمانی‌ها» خواهد فروخت، تأکید کرد که وجب‌به‌وجب خاک سوریه آزاد خواهد شد و ترکیه نمی‌تواند شروط خود را بر کمیته تدوین قانون اساسی تحمیل کند.

به گزارش فارس، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه امروز یکشنبه در جمع رؤسای شوراهای شهر استان‌های سوریه حاضر شد و در خصوص آخرین وضعیت کشورش سخنرانی کرد.

 

آخرین سخنرانی عمومی اسد حدود پانزده ماه پیش در نوامبر سال ۲۰۱۷  انجام شده بود. 

 

رئیس جمهور سوریه درسخنرانی عمومی جدید که به شکل زنده از شبکه «الاخباریه» سوریه پخش شد، ضمن تأکید بر آزاد شدن کل خاک سوریه، بدون اشاره مستقیم به نام کُردهای سوریه، گفت بدانند که پشتیبانی جز ارتش و دولت سوریه ندارند و آمریکا آنها را به «عثمانی» خواهد فروخت.

 

اسد، رجب طیب اردوغان را «جیره‌خوار حقیر آمریکا» توصیف کرد که به گفته او از ابتدای بحران گدایی واشنگتن را کرده که وارد شمال سوریه شود نمی‌تواند شروط خود را بر کمیته تدوین قانون اساسی سوریه تحمیل کند و دمشق با هر نیروی بیگانه مثل دشمن و اشغالگر برخورد می‌کند.

 

بشار اسد یادآوری کرد که جنگ سوریه تمام نشده و هم‌زمان درگیر چهار جنگ نظامی، اقتصادی (تحریم و محاصره)، روانی (فضای مجازی) و جنگ مفسدان و سودجویان داخلی است و اگر اراده ملت سوریه، ایستادگی ارتش و نیروهای هم‌ردیف ارتش و کمک‌ کشورهای متحد، دوست و برادر نبود، موفقیت‌هایی که تاکنون دمشق به دست آورده، به دست نمی‌آمد.

 

اسد از روسای شوراهای محلی خواست تا امکانات موجود را به عدالت و بر حسب نیازمندی استان‌های سوریه توزیع کنند و برای مدیریت وضعیت کنونی تلاش کنند چرا که دشمن سوریه تلاش کرد آن را به کشوری ورشکسته تبدیل کند که قادر نیست مأموریت‌ها و وظایف خود را انجام دهد. 

 

رئیس جمهور سوریه روند سیاسی آغاز شده از سال ۲۰۱۲ را به دلیل اصرار کشورهای حامی آن بر شیوه قبلی خود،‌ بی‌نتیجه دانست و گفت، این روند تلاش کرده مقابل روندهای جدی مثل «سوچی» و «آستانه» سنگ‌اندازی کند. اسد، گفت‌وگوی واقعی بر اساس واقعیت جامعه را تنها راه حل مشکلات دانست و گفت، از این طریق فرق میان وطن‌دوستان و سودجویان مشخص خواهد شد و خلاصی بزرگ و ثبات جز با نابودی آخرین تروریست به دست نخواهد آمد.

 

انتخابات در موعد مقرر نشانه شکست تروریسم بود

اسد سخنان خود را با موضوع انتخابات شوراهای محلی آغاز کرد و گفت، برگزاری انتخابات محلی در موعد اصلی خود، یکی از سیاست‌های اصلی کشور بود که برگزاری آن به معنای قدرت ملت و دولت و موفقیت در مقابله با تروریسم بود... بعد از بهبود وضعیت میدانی ما مقابل فرصتی حقیقی و مرحله‌ای جدید در بهبود اداره امور محلی هستیم.

 

اسد گفت، انتخابات شوراهای محلی، شکست تکیه دشمنان بر تبدیل کشور سوریه به کشوری ورشکسته را ثابت کرد که قادر به انجام مأموریت‌های خود نیست. اندک‌اندک پس از بهبود وضعیت میدانی، امروز ما مقابل مرحله‌ای منحصربه‌فرد در مدیریت محلی هستیم که اثر خود را در همه جای زندگی نشان بدهد. 

 

اراده مقاومت تغییر نکرده

اسد با بیان اینکه طرح تجزیه، چیز جدیدی نیست گفت این طرح محدود به سوریه نمی‌شود.. دشمنان معمولا از اشتباهات خود درس نمی‌گیرند.

 

اسد در ادامه گفت: دشمنان ما درس نمی‌گیرند. حقایق در سوریه و وضعیت سیاست بین‌المللی تغییر کرده اما دو چیز تغییر نکرده است. اول طرح سلطه‌جویی کشورهای غربی و در رأس آن آمریکا. و دوم اراده مقاومت مردم سوریه است که ریشه‌دارتر شده است. 

 

امروز اراده ملت سوریه طرح سلطه‌جویی آمریکا و کشورهای غربی علیه سوریه را شکست داده... سیاست برخی کشورها علیه سوریه بر اساس تروریسم و ضعف دولت مرکزی بود. 

 

سوریه قوی‌تر خواهد بود

اسد با اشاره به کسانی که به کشورشان پشت کردند گفت که «برخی خودشان را فروختند و سرانجام بعد از آنکه بازار برده‌فروشی کساد شد، او را فروختند»... میهن صاحبان اصیل خود را دارد و دزدها مالک آن نیستند. میهن، مردمی دارد که آن را مثل روح خود می‌دانند... مسیر به سوی مردم، مستقیم و از طریق صداقت و شفافیت است نه از طریق سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای دیگر.

 

اسد گفت،‌ سوریه با شجاعت جنگید و استوارتر خواهد بود... به لطف نیروهای مسلح و نیروهای هم‌پیمان و کشورهای متحد، دوست و برادر تروریسم در بیشتر نقاط وطن کنار زده شد. اگر حمایت عمیق و وحدت ملی مردم نبود، این موفقیت حاصل نمی‌شد. 

 

رئیس جمهور سوریه گفت، اگر اراده یکپارچه ملت از طریق اقشار مختلف آن نبود،‌ نجات میهن ممکن نبود. این مسئله روایت کذب رسانه‌های دشمن را نشان می‌دهد که وانمود می‌کرد که درگیری میان اقشار مختلف مردم سوریه بود... ما با هم دیگر پیروزی می‌شویم، نه علیه همدیگر...

 

یک سال قبل از جنگ برای آواره‌ها آماده شده بودند

اسد افزود: یکی از ستون‌های اصلی جنگ علیه سوریه موضوع آوارگان بود. همه می‌دانیم که از یک سال قبل از جنگ، برای این مسئله در برخی کشورهای همسایه آماده‌ شده بودند تا نوعی رنج مردمی ایجاد کنند. تلاش این بود که هر بیشتر آواره نزد خود جمع کنند، محکومیت بزرگتر بین‌المللی علیه دمشق کسب کنند. تعداد زیاد آوارگان، در سالهای اخیر، یکی از عوامل فساد بود که برخی مسئولان کشورهای حامی تروریسم و مسئولان برخی نهادهای ذی‌ربط در امور آوارگان اقدام به آن کردند. محروم شدن آنان از مسئله آوارگان، بهانه‌های سیاسی را از آنان خواهد گرفت. با شکست تروریست‌ها، این مسئله نیز می‌تواند حل شود. برای همین برخی کشورها از بازگشت آوارگان به سوریه جلوگیری می‌کنند. 

 

به گفته بشار اسد، سوریه در سال گذشته موفق شد شاهد بازگشت ده‌ها هزار نفر از آوارگان و بازگشت مردم به میهن خود باشد. اگر تعداد آوارگان برای برخی کشورها ارقامی در جهت بازی سیاسی است اما برای دمشق به معنای بازگشت کرامت به مردم است... سوریه به همه فرزندان خود نیازمند است و خواستار بازگشت آوارگان به کشور است.. سوریه به گفت‌وگوی ملی واقعی و پخته نیاز دارد.

 

برخی در دام طرح تجزیه افتادند

اسد گفت: برخی از طریق طرح اندیشه‌های ویرانگر به دنبال ایجاد اختلاف و دودستگی جدید در جامعه سوریه هستند... آگاهی ملی طرح مسموم دشمنان را شکست داد هر چند این طرح هنوز تمام نشده. برخی همچنین در دام طرح تجزیه سوریه افتاده‌اند که برخی دشمنان آن را پهن کرده‌اند.

 

رئیس جمهور سوریه افزود: گفت‌وگو همیشه مسئله‌ای اساسی است. هیچ چیزی در یک کشور مثل گفت‌وگو مفید نیست. گفت‌وگو نیز باید بر اساس حقایق باشد نه بر اساس احساس و انفعال. همچنین نقدی که سوریه به آن گوش فرا می‌دهد، ضروری است و مهم‌تر آن است که این نقد واقعگرا باشد.

 

اسد گفت: زمانیکه گفت‌وگو را بر اساس واقعیت‌ها قرار می‌دهیم، می‌توان میان نیازمند حقیقی و فرد سودجو تفاوت قائل شد... سودجویان در هر بحرانی هستند و نقششان پررنگ است. من اینجا نیستم که به این نوع افراد حمله کنم یا به دشمنان. یا از شبکه‌های اجتماعی که ایجاد آشوب می‌کنند انتقاد کنم. من اینجا نیامده‌ام که از محاصره‌ای صحبت کنم که سوریه در آن است یا وجود فساد و کوتاهی و اهمال را انکار کنم. اما می‌توانم بگویم که گذشته از همه این امور، ما نمی‌توانیم به راهکار برسیم جز اینکه با گفت‌وگو برای هر مشکل جدای از مشکل دیگر،‌ راه‌حل مجزا بیابیم. برخی مشکلاتی کوچک برای ما ایجاد می‌کنند تا ما تمرکز و دیدگاه خود را از دست بدهیم. 

 

جنگ تمام نشده و سوریه درگیری چهار جنگ است

اسد با بیان اینکه نباید گمان کنیم که جنگ به پایان رسیده است گفت، ما هم‌اکنون در دل چهار جنگ به سر می‌بریم که اولین آن جنگ نظامی است. جنگ دوم، جنگ محاصره (و تحریم) است. گاهی در آن پیروز می‌شویم و گاهی خیر. به طور کل در سال‌های گذشته تشدید شده است. جنگ سوم جنگ اینترنت و شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی است... ما اکنون اصطلاحا مقابل نسل چهارم جنگ‌ها هستیم که حقایق را واژگون جلوه می‌دهد و وقتی اعتماد شهروند را جذب می‌کند، طرح خود را اجرایی می‌کند. جنگ چهارم، جنگ فاسد‌ها و مفسدان است. زمانیکه از علل این مسئله صحبت می‌کنیم نمی‌خواهیم کوتاهی را توجیه کنیم اما باید بدانیم که در هر یک از این حالات، مشکل چیست. 

 

اسد گفت: کوتاهی کلی در خصوص مشکلات اخیر کشور مثل مشکل گاز، نبود شفافیت در عملکرد نهاد مربوطه است... در عین حال، وقتی که اطلاعاتی وجود ندارد، توجیه نمی‌شود که اطلاعات غلط از جاهای دیگر گفته شود. باید درباره اطلاعاتی که منتشر می‌شود، دقت شود. گاهی اطلاعات از جانب تروریست‌ها یا وکلایشان منتشر می‌شود تا در جامعه ایجاد آشوب کنند. 

 

اسد با بیان اینکه، محاصره هم در طول جنگ نظامی علیه سوریه وجود داشته و کشورهای متخاصم شیوه‌های جدیدی را در پیش می‌گیرند... خواستار مقابله با احتکار و فساد سودجویان شد و خواستار توزیع عادلانه و حساب‌شده مواد ضروری در همه استان‌ها از جمله مشتقات نفتی شد و گفت که شوراهای شهر و محلی مسئولیت سنگینی در اداره امور از جمله توزیع عادلانه شد. 

 

روند سیاسی بعد از ژنو راه به جایی نبرده است

اسد در خصوص خدمات رسانی به مناطق مختلف سوریه گفت، دشمنان وقتی جنگ را علیه سوریه آغاز کردند، می‌دانستند که هیچ زیرساخت سالمی برای ما باقی نمی‌گذارند. برای همین باید واقعیت را در نظر گرفت و دید که کشور دچار جنگ و تروریسم است.

 

رئیس جمهور سوریه در خصوص روند سیاسی گفت، آنچه بعد از کنفرانس ژنو در سال ۲۰۱۲ آغاز شد، هیچ نتیجه‌ای نداشت چون کشورهای گمراه و ظالم به سوریه، همچنان همان سیاست را دنبال می‌کنند و مقابل هر روند جدی مثل آستانه یا سوچی سنگ‌اندازی می‌کنند... حاکمیت ملی مقدس است و در کنار قانون اساسی غیرقابل چانه‌زنی یا تعارفات است... به کشورهای متجاوز یا وکلایشان اجازه نمی‌دهیم که شروطشان را به کمیته [تدوین] قانون اساسی تحمیل کنند.

 

اردوغان، جیره‌خوار حقیر آمریکاست

اسد گفت، اکنون دو طرف هستند، یک طرف ملی‌گرا و یک طرف مزدور. برخی وکلا هستند که نماینده ترکیه هستند در کمیته تدوین قانون اساسی است و حقیقت این است که گفت‌وگو میان طرف ملی و طرف مزدور است.

 

به گفته بشار اسد، دشمنان در طرح‌های قبلی خود شکست خورده‌اند و اکنون طرح دیگر خود که فعال کردن مزدور ترکی است، در شمال سوریه فعال کرده‌اند. جدای از اقدامات اردوغان اخوانی، که خود را تلاش می‌کند قهرمان جلوه بدهد، در حقیقت او جیره‌خوار حقیر آمریکاست. ترکیه از روز اول بحران گدایی آمریکا را کرده و می‌کند که وارد شمال سوریه شود. 

 

با نیروهای خارجی مثل دشمن و اشغالگر برخورد خواهد شد

اسد گفت: بعد از آزادی ریف دمشق و دیرالزور و نقاط دیگر چاره‌ دیگری برای دشمنان باقی نماند جز استان ادلب که ترکیه را وارد آن کردند. هر وجب از خاک سوریه آزاد خواهد شد و هر کسی که دخالت کند، دشمن و متجاوز است و با همه نیروهای خارجی مثل دشمن و اشغالگر با آن برخورد خواهد شد. این مسئله قطعی است. 

 

اسد گفت، ما می‌دانیم که بیشتر سوری‌ها در مناطق اشغالی، وطن‌دوست و با دولت هستند. ما به گروه‌هایی که به آمریکا دل خوش کرده‌اند می‌گوییم که آمریکا از شما حمایت نخواهد کرد و کسی جز دولت و ارتش سوریه از شما حمایت نخواهد کرد. آمریکا بر سر شما معامله می‌کند. اگر کشورتان از شما حمایت نکند، آمریکا شما را به عثمانی‌ها می‌فروشد. ارتش تنها کسی است که می‌تواند برخی گروه‌ها را در شمال شرق کشور حمایت کند. طبعا من اینجا اسم این گروه‌ها را ذکر نخواهم کرد.

 

رئیس جمهور سوریه در پایان تأکید کرد که «خلاصی بزرگ و ثبات جز با نابود کردن آخرین تروریست حاصل نخواهد شد و همه سوری‌ها مسئولیت دارند که در کنار خانواده شهداء و مجروحان [جنگی] بایستند و از عدالت به دور است که میان کسی که برای دفاع از کشورش سلاح به دست گرفت و کسی که از وظیفه خود شانه خالی و فرار کرد، مساوات قائل شد».

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش