یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۵۱۹
خاورمیانه

نخست‎وزیر عراق تصمیم به یکپارچه‎سازی نیروهای مسلح این کشور گرفت

ورود حشدالشعبی به ارتش

الحاق حشدالشعبی به ارتش عراق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

به گزارش ایران، دولت عراق در راستای رسمیت بخشی به فعالیت‎های گروه بسیج مردمی عراق موسوم به حشدالشعبی، اعلام کرد که این گروه ظرف یک ماه آینده باید بخش جدانشدنی ارتش این کشور محسوب شود تا بیش از پیش به طور سازماندهی شده در راستای منفعت و مصالح مردم حرکت کند. بنا به‌گفته نخست‎وزیر این کشور از این به بعد هیچ تفاوتی میان نیروهای ارتش و نیروهای حشدالشعبی نخواهد بود تا تلاش‎ها برای انحلال آن ناکام بماند.

به‌گزارش آناتولی، عادل عبدالمهدی، نخست‎وزیر این کشور، طی فرمانی ۱۰بندی اعلام کرد که این گروه باید تمامی پیوندهای سیاسی خود را قطع کند و در چارچوب قوانین نظامی‎ای که بر ارتش مسلط است، فعالیت کند. بندهای این فرمان مستقیم از سوی عبدالمهدی - که فرمانده کل نیروهای مسلح عراق هم هست -  به شرح زیر است:

  تمامی تقسیم‎بندی‎های این گروه طی مبارزه دلیرانه با تروریست‎های داعش باید پایان بگیرد و نیروهای آن مانند ارتش در قالب‎هایی مانند لشکر، تیپ، گروهان و... قرار بگیرند.

 اعضایی که مایل نیستند به نیروهای مسلح ملحق شوند، مجاز هستند تحت قانون به فعالیت‎های سیاسی بپردازند اما دیگر اجازه حمل هیچگونه سلاحی را نخواهند داشت.

پادگان‎هایی که نیروهای حشدالشعبی در آنها مستقر هستند باید به طور یکپارچه و منسجم با پادگان‎های ارتش در ارتباط باشند و فرماندهی نیروهای مسلح درباره نحوه چینش و استقرار آنها تصمیم‎گیری کند.

 مراکز تحت نظارت گروه‎های حشدالشعبی بسته خواهند شد.

 تمامی دفاتر اقتصادی، ایست‎های بازرسی و مؤسساتی که وابسته به گروه هستند و فعالیت خود را در چارچوب قوانین تازه تنظیم نکرده‎اند فوراً بسته خواهند شد.

 سی روز آینده فرصتی برای پایان این پروژه است.

 تخطی گروه‎هایی که خارج از این فرامین فعالیت کنند، به معنای نادیده گرفتن قانون است.

 فرامین و دستورالعمل‎های بعدی درباره تشکیلات حشد الشعبی بزودی منتشر خواهند شد.

استقبال جناح‎های سیاسی عراق از هماهنگ‎سازی نیروهای مسلح

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق نیز با اعلام حمایت خود از این تصمیم تازه، اعلام کرد که نیروهای «سرایا الاسلام» نیز که همکاری‎های نزدیکی با حشدالشعبی داشته و مستقیم تحت نظارت صدر است، باید به فعالیت خود پایان بدهد.

او در این پیام که در توئیتر منتشر شد نوشت: «تصمیم دولت عراق برای هماهنگ‎سازی و یکپارچه کردن نیروهای مسلح سراسر کشور، گامی اساسی و مهم در تقویت دولت است. نیروهای شبه‎نظامی برای حفظ اقتدار و صلابت دولت به این فرامین تن بدهند و تحت چارچوب ارتش فعالیت کنند. در همین راستا نیروهای سرایا الاسلام نیز به فعالیت مستقل خود پایان می‎دهند.»

به‌گزارش سومریه نیوز، قیس خزعلی، دبیرکل گروه عصائب اهل الحق نیز صراحتاً از این تصمیم اعلام حمایت کرد. او در پیام خود نوشت: «تصمیم نخست‎وزیری کشورمان بجا و در مسیر درستی است. شایسته است حشدالشعبی بخش ثابت و حرفه‎ای ارتش محسوب شود و هیچ اراده‎ای نتواند این گروه را منحل کند. دور کردن حشد الشعبی از عرصه سیاست، برای تقویت قدرت این گروه ضروری است تا رسالت بزرگ آنها که تأمین امنیت و آینده مردم عراق است در نهایت کمال به سرانجام برسد.»

به‌گزارش وب‎سایت رسمی عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، نیز از تصمیم نخست‎وزیر ابراز رضایت کرده و امیدواراست که سیستم نظامی همچنان به دور از عرصه سیاست باقی بماند. او ضمن ابراز تشکر از این تصمیم، خواسته فوراً اقدامات لازم در این باره صورت بگیرد.

نیم نگاه

حشدالشعبی از تولد تا امروز

گروه «بسیج نیروهای مردمی» یا به زبان عربی حشدالشعبی، گروهی نظامی تحت حمایت دولت عراق است که در هیاهوی حمله و پیشروی‎های داعش در خاک عراق در سال ۲۰۱۴ با حضور و حمایت گسترده جوانان این کشور پا به عرصه حیات گذاشت و با ثبت‌نام داوطلبانه مردم سهم بزرگی در مبارزه با داعش بر عهده گرفت. این گروه مردمی شانه به شانه نیروهای ارتش عراق در شکست داعش نقش ایفا کرد به‌طوری که تقریباً در تمامی نبردهای اصلی علیه داعش حضور داشت. این سازمان متشکل از ۴۰ گروه عمدتاً شیعی است اما در طی پنج سال فعالیتش همواره پذیرای حضور سنی‎ها، مسیحیان و ایزدی‎ها هم بوده است.

اگرچه در ژانویه سال ۲۰۱۶، حیدر العبادی یکی از فرماندهان این گروه اعلام کرد که بیش از ۴۰ هزار سرباز سنی در آن عضو شده‎اند، اما  طی این سال‎ها کشورهای عربی منطقه مخالفت خود را با این گروه نشان داده‎اند. به گزارش نبرد دوم تکریت، عملیات فتح موصل و نبرد آزادسازی کرکوک از جمله مهم‎ترین عملیاتی هستند که حشد الشعبی با یاری رساندن به نیروهای ارتش توانست رفته‎رفته سقوط داعش در خاک عراق را رقم بزند و وجب به وجب مناطق اشغال‎شده را پس بگیرد. اما با پایان یافتن عصر داعش، تلاش‎های برخی گروه‎ها و جریان‎ها برای به حاشیه راندن این گروه آغاز شد و حتی امریکا دست به بمباران مواضع این گروه در کشور خودشان زد.

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش