پنجشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۵۱۶
خاورمیانه

اعراب اسرائیلی به بی‌بی پشت کرده‌اند

نتانیاهو بر لبه پرتگاه

بنیامین نتانیاهو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

اعراب اسرائیل دیگر علاقه‌ای به بنیامین نتانیاهو ندارند زیرا او مرتب علیه آنها به هراس‌افکنی متوسل می‌شود تا پایگاه یهودی و دست‌راستی خود را تقویت کند. اما زمانی که آنها از فرصت کمک به اخراج او از قدرت در ماه آوریل برخوردار بودند، کمتر از نیمی از اعراب واجد صلاحیت به آن رای دادند؛ آرایی به شدت اندک.

«دیوید ام.‌هالفینگر» در گزارش ۱۴ سپتامبر برای نیویورک‌تایمز، نوشت: در انتخابات پارلمانی اسرائیل که قرار است ۱۷ سپتامبر برابر با سه‌شنبه ۲۶ شهریورماه برگزار شود، اعراب اسرائیلی از دومین شانس برخوردار خواهند بود و رهبران عرب اسرائیل می‌گویند این بار برنامه متفاوتی دارند. رای اعرابی که غالبا نادیده گرفته می‌شدند یکی از آرای مهم در این دوره از انتخابات تلقی می‌شود و می‌تواند سرنوشت نتانیاهو را تعیین کند. یک مشارکت قوی از سوی اعراب اسرائیلی می‌تواند نتانیاهو را از داشتن اکثریت ۶۱ کرسی که برای تضمین دور جدید حکمرانی نیاز دارد محروم کند.

اعراب اسرائیلی یک‌ششم رای‌دهندگان را تشکیل می‌دهند و این مشارکت به مساله‌ای حیاتی برای آنها تبدیل شده است. برخی از آنها که «مخالفان خاموش» نام گرفته‌اند همواره انتخابات اسرائیل را بایکوت می‌کنند. اما در ماه آوریل، بسیاری از آنها می‌گفتند که به‌خاطر حضور در انتخابات به‌عنوان رقیب به قانون‌گذاران عرب تاخته‌اند. بسیاری از آنها می‌گویند این حضور باعث شده اندک قدرت سیاسی که داشتند هم از میان برود.

آنها فقط ۱۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان را به‌دست آوردند درحالی‌که قبلا ۱۵ کرسی را به‌دست آورده بودند. سیاستمداران این پیام را دریافت کردند. اول، آنها دعوا را کنار گذاشتند و دوباره به زیر بیرق واحد عربی پیوستند. اکنون- با نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهد اکثر رای‌دهندگان از سیاستمداران می‌خواهند تا به فراتر از حواشی یا تمرکز بر نحوه رفتار اسرائیل با فلسطینی‌های زیر اشغال بپردازند- آنها برای اولین بار شاهد ایده پیوستن به اسرائیل هستند.

با این حال، نتایج آخرین نظرسنجی انجام شده در اراضی اشغالی قبل از برگزاری انتخابات کنست حاکی از تساوی تعداد کرسی‌ها و آرای به‌دست آورده توسط حزب لیکود و حزب «کاحول لاوان» یا همان «آبی و سفید» است. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که هر کدام از احزاب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو و حزب «آبی و سفید» به ریاست بنی گانتس ۳۲ کرسی را در انتخابات پیش‌رو به‌دست خواهند آورد.

طبق نظرسنجی شبکه ۱۳ عبری‌زبان، «لیست مشترک عربی» احتمالا ۱۲ کرسی به‌دست ‌بیاورد و این درحالی است که طبق نظرسنجی شبکه ۱۲ عبری‌زبان، این فهرست ۱۰ کرسی را کسب می‌کند. طبق نظرسنجی شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی، کرسی‌های احزاب مختلف این‌گونه‌اند: هر یک از حزب‌های «اسرائیل خانه ما» به ریاست آویگدور لیبرمن و حزب «جناح راست یکپارچه» اسرائیل به ریاست ایلیت شاکید ۹ کرسی به‌دست می‌آورند، حزب «یهودیت توراتی» ۷ کرسی، حزب «شاس» ۶ کرسی، «حزب اردوگاه دموکراتیک» ۵ کرسی، ائتلاف کارگر و «غیشر» و «اوتسما یهودیت» ۵ کرسی را از آن خود می‌کنند. اما براساس نظرسنجی شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، هریک از احزاب «اسرائیل خانه ما» به ریاست آویگدور لیبرمن، حزب «جناح راست یکپارچه» به ریاست ایلیت شاکید و «یهودیت توراتی» ۸ کرسی را از آن خود کرده، حزب «شاس» ۷ کرسی، «اردوگاه دموکراتیک» ۶ کرسی، ائتلاف کارگر و «غیشر» و «اوتسما یهودیت» ۵ کرسی کسب می‌کنند.

به نوشته‌ هالفینگر، گزارشگر نیویورک‌تایمز، «ایمن عوده» رهبر «لیست مشترک عربی» ماه گذشته با اعلام اینکه درنظر دارد به ائتلاف (چپ میانه) با بنی گانتس بپیوندد دست به یک تاریخ‌سازی زد. او رقیب جدی نتانیاهو در انتخابات اخیر است. «عوده» در تبلیغات خود از شهروندان فلسطینی خواسته تا روز سه‌شنبه به پای صندوق‌های رای بیایند. او گفت: اگر یک میلیون فلسطینی پای صندوق‌ها بیایند یعنی ۲۸ کرسی در کنست نصیب این گروه خواهد شد. او چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران خارجی گفت: «ما می‌خواهیم به رای‌دهندگان عرب اثبات کنیم که چقدر قدرتمند هستند.»

براساس این گزارش، انتخابات روز سه‌شنبه به این دلیل رخ می‌دهد که نتانیاهو نتوانسته ائتلاف اکثریت ۶۱ کرسی را در انتخابات ۹ آوریل به‌دست آورد. بنابراین، او به‌جای اینکه به یک قانون‌گذار دیگر اجازه دهد که وارد رقابت‌ها شود، پارلمان را منحل کرد. چنین است که برخی انتخابات سه‌شنبه را «شاید آخرین نبرد سیاسی بنیامین نتانیاهو» تلقی می‌کنند. در این انتخابات رای‌دهندگان تکلیف ۱۲۰ کرسی پارلمان را روشن خواهند کرد.

به‌دلیل تعدد احزاب در اسرائیل، هرگز یک حزب اکثریت کرسی‌های پارلمان را به‌دست نمی‌آورد. در عوض حزبی که بیشترین کرسی‌ها را به‌دست آورده فرصت پیدا می‌کند تا با دیگران ائتلاف کند و به رقم ۶۱ نماینده در پارلمان برسد و حکومت را تشکیل دهد. بنیامین نتانیاهو که از سال ۲۰۰۹ تاکنون بدون وقفه نخست‌وزیری کشورش را در دست دارد، سیاستمداری توصیف شده که استاد تشکیل ائتلاف‌های دشوار و جمع‌کردن سیاستمداران رقیب دور یک میز است. با این حال، حتی او نیز در شکل دادن یک ائتلاف پیروز در انتخابات قبلی شکست خورد و به همین دلیل در فاصله کوتاهی، اسرائیلی‌ها ناچار شده‌اند دوباره پای صندوق رای بروند. در انتخابات قبلی (فروردین/ آوریل)، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در یک رقابت نفس‌گیر موفق شد ۳۶ کرسی پارلمان را به‌دست بیاورد؛ تنها یک کرسی بیشتر از رقیبش «اتحاد آبی و سفید» به رهبری بنی گانتس. این بار نیز براساس نظرسنجی‌های فعلی اوضاع تغییر چندانی نکرده و هم لیکود و هم «اتحاد آبی و سفید»، شانه به شانه هم در رقابت هستند و در نهایت احتمالا نتیجه انتخابات سه‌شنبه هم شبیه قبلی خواهد بود.

در ساعات پایانی سال ۲۰۱۵ نتانیاهو نوک پیکان انتقاد خود را به سوی اعراب گرفته و هشدار داده بود که آنها «کرور کرور با اتوبوس» به پای صندوق‌ها آورده شدند و این بار نیز نوک پیکان انتقاد خود را به سوی بنی گانتس نشانه رفته و گفته که «او می‌خواهد بخش‌هایی از سرزمین‌های اشغالی را تسلیم اعراب کند» و احزاب عربی هم خواهان «نابودی» اسرائیل هستند. در روز انتخابات همان سال، حزب لیکود ۱۲۰۰ کنشگر را با دوربین به مراکز رای‌گیری اعراب فرستاد و عوامل سیاسی که با لیکود همکاری می‌کردند لاف‌زنان گفتند که رای‌دهندگان عرب را سرکوب و هراسان کرده‌اند. با نزدیک شدن به روز انتخابات ۲۶ شهریور، نتانیاهو چند هفته‌ای را صرف تلاش‌های ناکام پارلمان کرد تا شکست آنها در فیلم‌برداری و نظارت بر مراکز رای‌گیری اعراب را به رخ‌شان بکشد. او به این وسیله می‌خواهد به تقلب انتخاباتی اشاره کرده و در صفوف رای‌دهندگان شکاف ایجاد کند. منتقدان نتانیاهو، این اقدام را تلاش برای هراس‌افکنی و سرکوبی دیگر ارزیابی کرده‌اند.

در سال ۲۰۱۵ بنیامین نتانیاهو در یک اظهارنظر بی‌سابقه، شهروندان عرب کشورش را «ستون پنجم» دشمن توصیف کرد و از یهودیان خواست تا برای جلوگیری از موفقیت آنها (و به قدرت رسیدن احزاب چپگرا که برخی اعراب از آنها حمایت می‌کنند) پای صندوق رای بیایند. برخی ناظران معتقدند که این اظهارنظر جنجالی در موفقیت دست‌راستی‌ها بی‌تاثیر نبود.

او در انتخابات اخیر نیز با یک وعده جنجالی دیگر همه نگاه‌ها را متوجه خودش کرد: ضمیمه کردن حدود یک‌سوم از خاک کرانه غربی رود اردن به اسرائیل؛ طرحی که موجی از محکومیت بین‌المللی را به‌دنبال داشت، اما همانند اظهارنظر خبرساز سال ۲۰۱۵ میلادی می‌تواند دل گروهی از شهروندان اسرائیل را به‌دست بیاورد. «کارت آسی» که بنیامین نتانیاهو رو کرد این بود که گفت اگر در انتخابات پیروز شود و بتواند با قدرت کافی کابینه را تشکیل دهد، فردای انتخابات یک‌سوم از خاک کرانه غربی رود اردن را به اسرائیل ضمیمه می‌کند؛ یک وعده بلندپروازانه، اما درعین حال هیجان‌آور برای گروه‌های تندروی مذهبی که اصولا معتقدند سراسر سرزمین‌های کنونی فلسطینی نیز باید بخشی از اسرائیل باشند.

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش