عراقیها سال گذشته یکی از پرشورترین سالهای سیاسی خود را پشت سر گذاشتند. در بغداد و خیلی دیگر از شهرهای جنوبی این کشور که شیعیان عمده ساکنان آن را تشکیل میدهند، روزهای مختلف تظاهرات میلیونی برگزار شد. همین اعتراضات هم کشتههای فراوانی به جای گذاشت و هم تبعات سنگینی برای این کشور داشت. حالا که کرونا آمده و همه را خانهنشین کرده مدتی است از اعتراضات خیابانی مردم در عراق خبری نیست. اما منابع خبری میگویند گروههای مختلف در تدارک هستند دوباره به خیابان لشکرکشی کنند؛ این در حالی است که ناآرامیهای دیگری هم در این کشور در جریان است.
یک رسانه عربزبان از آمادگی فعالان و معترضان عراقی برای از سرگیری گستردهتر تظاهرات خود در مناطق جنوبی و بغداد پرده برداشت. به گزارش ایسنا، العربی الجدید در گزارشی فاش کرد که معترضان و فعالان در میدانهای تظاهرات در عراق به منظور آمادگی برای ازسرگیری دوباره تظاهرات به صورت گستردهتر در مناطق جنوبی، مرکزی و شهر بغداد، به فعالیت کمپینهای رسانهای خود از طریق شبکههای اجتماعی ادامه میدهند.العربی الجدید در این باره نوشت: طبق گفته فعالان و اعضای کمیتههای هماهنگ کننده تظاهرات، به دنبال ابلاغ اولین بیانیه مبنی بر کنترل کرونا، تظاهرات از سر گرفته خواهد شد، اما احتمال داده میشود که تظاهرات این بار گستردهتر شده و به شهرهای دیگر نیز کشیده شود.
طبق این گزارش، فعالان عراقی طی روزهای گذشته به منظور بیان آنچه «عقب نشینی صاحبان قدرت از وعدههای خود برای انجام اصلاحات و ادامه فرقهگرایی» خواندهاند، پیامهایی را با هشتگهایی از قبیل «موعد بازگشت انقلاب»، «انقلابمان نمرده است» و «تظاهرات میلیونی پس از پایان ممنوعیت آمد و شد» در شبکههای اجتماعی منتشر کردند.
این رسانه در ادامه گزارش خود اعلام کرد که تحصن کنندگان در میدان التحریر بغداد به عنوان مرکز تظاهرات اقدام به نصب چادرهای جدید به جای چادرهای قدیمی کردند.
در همین راستا، «ایوب الساعدی»، از چهرههای برجسته تظاهرات عراق گفت: تظاهرات بار دیگر ازسر گرفته خواهد شد و این مسأله قطعی است، اما ما در ابتدا میخواهیم تظاهرات میلیونی را ترتیب دهیم تا بتوانیم «قیام» را از سر بگیریم و بر همان خواستهها تأکید کنیم که شامل کنار گذاشتن احزاب و تشکیل یک دولت جدید به دور از فرقه گرایی و تأثیرات خارجی است.
وی افزود: تظاهرات میلیونی نزدیک خواهد بود و احزاب صاحب نفوذ و شبهنظامیان مسلح را نسبت به عزم و اراده عراقیها برای دستیابی به زندگی آزاد و باعزت شگفت زده خواهد کرد.
در همین حال یک نماینده پارلمان عراق از استان «دیالی» در شرق عراق درباره افزایش دامنه حملات تروریستی در این استان هشدار داد و خواهان تقویت همکاریهای دستگاههای اطلاعاتی کشورش شد.
«برهان المعموری» که رئیس ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی الصدر در پارلمان عراق است، گفت: «استان دیالی از استانهای دارای ویژگی امنیتی و راهبردی است، زیرا از موضع جغرافیایی خاصی برخوردار است و بغداد را به استانهای شمالی مرتبط میکند. حوادث امنیتی چند سال گذشته در دیالی به طور مستقیم و به وضوح ثبات پایتخت را متاثر میکرد».
به گزارش پایگاه خبری بغداد الیوم، المعموری تاکید کرد: «خللهای امنیتی که اخیرا در استان دیالی تکرار شده با شهید و زخمی شدن شماری از نیروهای مسلح ما همراه بوده و آژیر خطر را به صدا درآورده و نقاط ضعفی را نشان داد که مستلزم درمان سریع برای تضمین امنیت استان است».
المعموری گفت: «مناطقی که از ثبات کمتری برخوردار است نیاز به حضور واحدهای نظامی بیشتری است تا شکاف امنیتی آنجا جبران شود. از همین رو فرمانده کل نیروهای مسلح باید یک تا دو گردان نیرو در مناطق استان دیالی مستقر کند».
رئیس ائتلاف سائرون در استان دیالی کمبود تجهیزات نظامی و ابزارهای شناسایی را برای مقابله با تروریستها برشمرد و همچنین بر ضرورت تقویت همکاری دستگاههای اطلاعاتی به منظور شناسایی هستههای تروریستی و انجام عملیاتهای پیشدستانه علیه داعش تاکید کرد.
یک نیروی امنیتی عراق صبح روز جمعه در حمله مسلحانه در شمال شهر المقدادیه در ۴۵ کیلومتری شمال شرق بعقوبه جان باخت.
بامداد دیروز- جمعه- نیز دو نیروی الحشد العشائری در حال دفع حمله داعش به اطراف شهر المقدادیه در شمال شرق استان دیالی به شهادت رسیدند.
نیروهای سازمان الحشد الشعبی و ارتش عراق از سه روز پیش در استان دیالی عملیات گستردهای را علیه هستههای داعش آغاز کردهاند.
طی دو روز گذشته دستکم چهارده تروریست داعشی در این عملیات از پای درآمدند. استان دیالی در شرق عراق و هم مرز با ایران است و مرز «خسروی» هم قدیمیترین گذرگاه مرزی رسمی بین ایران و عراق است. این استان از زمان بروز اعتراضات خیابانی در عراق شاهد حملات بقایای داعش بوده که منجر به تلفاتی در صفوف نیروهای امنیتی عراق هم شده است؛ اما در هفتههای اخیر این حملات بیشتر شده است.
دیالی علاوه بر این، یکی از حاصلخیزترین استانهای عراق است و از میادین مهم نفتی نظیر منطقه «نفتخانه» برخوردار است.
به گفته تحلیلگران گروههای تروریستی در این استان با برخی جریانهای سیاسی و حتی برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات مرتبط هستند و با ایجاد ناامنی درصدد کوچ اجباری شیعیان آنجا هستند.
رسانههای عراقی طی روزهای گذشته هشدار دادند که به احتمال زیاد آمریکا با عقبنشینی از برخی پایگاههای خود در عراق به هستههای خفته داعش برای ازسرگیری حملات خود چراغ سبز نشان داده باشد.
- 16
- 1