دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۳ - ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۸۷۱
مجلس

ادامه افشاگری ها درباره تخلفات گسترده در بودجه ۱۴۰۰ / دست کاری بودجه در ساختمان شیخ فضل الله

اتهام دست کاری جداول بودجه,تخلف قالیباف در بودجه 1400

هیئت رئیسه و شخص رئیس مجلس که در تاب و تب انتخابات ریاست جمهوری هستند تاکنون در برابر اتهام دست کاری جداول بودجه توضیح درخوری ارائه نداده اند البته زمانی که جدولی اشتباهی در خبرگزاری ایرنا منتشر شد حتی لحظه ای درنگ نکردند و تهدید به شکایت و حمله به آن رسانه تا جایی پیش رفت که خبر از خروجی حذف شد و صداوسیما نیز در اخبار خود عذرخواهی و حذف خبر ایرنا را طوری پوشش داد که گویی دست کاری در جداول به طور کل خبری کذب بوده است. حال طرفداران رئیس مجلس و مدافعان این دست کاری معتقدند نقدهای این روزها از نوع بازی سیاسی است و معترضان به سوءاستفاده قالیباف از موقعیت خود در دست کاری جداول بودجه، به قصد تخریب انتخاباتی وارد میدان شده‎ اند.

در همین رابطه مجتبی توانگر، نماینده تهران در حساب کاربری خود در توییتر نوشته است: «آقای صادق محصولی، دبیرکل محترم حزب پایداری! ظاهرا تمایل دارید در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نقش فعال ایفا کنید. سلمنا ولی بدانید و به نمایندگان همراه خود در مجلس تفهیم کنید که مسیر پاستور از تخریب ناجوانمردانه بهارستان نمی گذرد». مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در مقام دفاع از قالیباف قرار گرفته و طیف پایداری و رقبای درون جریانی را مورد توجه قرار می دهد. او در واکنش به این ماجرا می گوید: «چرا اسامی کسانی که مدعی شفاف سازی هستند با گذشت یک هفته منتشر نمی شود؟ موارد دست کاری چه چیزهایی است و کجا در جداول دست کاری شده؟ همین مسائل نشان می دهد که در این موضوع سیاسی کاری می کنند». منظور توانگر و رضاخواه از نمایندگان همراه و پایداری ها به فردی چون علی خضریان بازمی گردد که از همان ابتدا به افشاگری در این زمینه پرداخته است.

محرز بودن تخلفات صورت گرفته در بودجه ۱۴۰۰

باتوجه به توجیه های چندروز اخیر مدافعان قالیباف که سیاسی دانستن انتقادات و روال عادی قلمدادکردن دست کاری در جداول را در پیش گرفته اند، علی خضریان، نماینده مجلس شورای اسلامی در رشته توییتی تاکید کرد با توجه به محرزبودن تخلفات صورت گرفته در بودجه ۱۴۰۰ توسط عده ای معدود، بهترین اقدام رسیدگی به تخلفات انجام شده در مسیر صحیح و منطقی آن جهت عدم تکرار این تخلفات در سال های آینده است.

علی خضریان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این رشته توییت نوشت: با توجه به عدم پاسخ گویی آقایان قالیباف و نادران نسبت به تغییرات گسترده ارقام و اعداد جداول بودجه ۱۴۰۰ پس از رای گیری لایحه در صحن مجلس و همچنین تلاش همه جانبه عده ای برای برخورد سیاسی و رسانه ای با این موضوع، مطالبی را جهت تنویر افکار عمومی بیان می کنم.

او ادامه داد: آنچه کاملا مشخص است اینکه نمایندگان مجلس در ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ در آخرین جلسه سال، کلیه تبصره ها، احکام و جداول بودجه را براساس ایرادات شورای نگهبان برطرف و تصویب کردند و ۲۷ اسفند نیز رئیس مجلس رسما قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و جداول آن را طی نامه های جداگانه به رئیس جمهوری ابلاغ کرد.خضریان افزود: این درحالی است که در جلسه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ جناب محسن زنگنه طی اخطار قانون اساسی درباره اینکه برخلاف وعده کمیسیون تلفیق هیچ جدولی به نمایندگان داده نشده و رای گیری درحالی است که نمایندگان هیچ اطلاعی از جداول ندارند، تذکر می دهد. این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیس کمیسیون تلفیق بودجه نیز در پاسخ ضمن رد تذکر، مدعی شد «جداول» در پیوست موجود است و تاکید می کند: «الان هم که آن را می فرستیم اصلاحات «جداول» را فرستاده ایم... قبل از ابلاغ بودجه به دولت، تمام ردیف ها، جداول، تغییرات متفرقه و همه اصلاحات، احکام بودجه انجام شده و مصوب است».

خضریان گفت: وقتی جناب نادران با صراحت اعلام می کند جداول اصلاح شده در پیوست موجود است و الان که آن را می فرستیم شورای نگهبان، اصلاحات جداول را هم فرستاده ایم و اصلاحات انجام شده و مصوب است؛ یعنی از ۲۷ اسفند ۹۹ که قانون بودجه ۱۴۰۰ رسما به دولت ابلاغ شد، موضوع بودجه در همه ابعاد خاتمه می یابد. وی تصریح کرد: بنابراین کسانی که با این تفصیل از فردای ابلاغ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به دولت تا ۱۴ فروردین در طبقه نهم ساختمان شیخ فضل الله مجلس در حال تغییر ردیف های بودجه بودند، باید پاسخ گو باشند که چه کرده اند؟ و بعد از همه این مراحل چه کاری روی بودجه ۱۴۰۰ انجام می دادند؟ این همه تناقض از کجاست؟

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه مشاهده می شود برخی تحت عنوان رویه بودن این اتفاقات در سال های گذشته، به دنبال توجیه این تخلفات هستند؛ سال های گذشته هرطور بوده دلیل نمی شود همان رویه غیرقانونی در مجلس با ادعای انقلابی گری ادامه داشته باشد. او ادامه داد: آقایان چه اختیاری داشتند که حق قانون گذاری نمایندگان را به یک جمع چندنفره تفویض کنند؟ این حرف ها در تناقض کامل با حرف رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در جلسه ۲۶ اسفند است که اعلام کرد جداول تا فردا و همراه با قانون بودجه به دولت ابلاغ خواهد شد. خضریان تاکید کرد: با توجه به محرز بودن تخلفات صورت گرفته توسط عده ای معدود، بهترین اقدام رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در مسیر صحیح و منطقی آن جهت برخورد با متخلفان و همچنین رفع ایرادات احتمالی قانونی جهت عدم تکرار این تخلفات در سال های آینده است.

دست کاری بودجه به نفع اشخاص حقیقی و حقوقی قابل چشم پوشی نیست

مخاطب اصلی این توییت ها الیاس نادران، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه «بودجه دست کاری نشده است»، گفته بود: «همه تغییرات اعمال شده بر بودجه، با هماهنگی شورای نگهبان انجام گرفته است». او توضیح داده است: «به اطلاع مردم شریف ایران می رسانم که آنچه در فضای مجازی پخش شده کذب محض است اطمینان می دهم آنچه انجام می شود در چارچوب اختیارات قانونی بوده است». احمد توکلی، رئیس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت نیز توضیحات او را ابهام زدا و قانع کننده دانسته بود، هرچند در گفت وگویی که دیروز با ایلنا داشته، درخصوص تغییرات مورد ادعای نمایندگان پیرامون لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: با مواردی که اشاره کردم، انجام تغییرات مسبوق به سابقه است اما اگر جهت گیری در تغییرات شخصی یا حوزه ای باشد یا به نفع اشخاص حقوقی خاص باشد، حتما باید مواخذه شود. توکلی پیش از این نیز در نامه ای به قالیباف نوشته بود: جدای از اشکال اصولی و نواقص قانونی و محدودیت های تحمیلی اقتضائی در مسیر، آن چیز که اهمیت ویژه دارد، تغییر ارقام در جهت منافع فردی و یا منافع اشخاص حقیقی و حقوقی خاص است که خیانت بوده و به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست.

دست بردن در بودجه تا حالا اتفاق نیفتاده است

هرچند حامیان قالیباف دست کاری بودجه را امری عادی جلوه می دهند اما بهرام پارسایی نماینده پیشین مجلس گفته است: متاسفانه در یک رفتار غیرمرسوم، بودجه ای که در سال ۹۹ مراحل تصویب و تایید نهایی شورای نگهبان را گذرانده، تغییر کرده و در این میان عده ای به جای عذرخواهی و پاسخ گویی، به بدترین شکل از این کار دفاع هم می کنند. پارسایی خاطرنشان کرد: دست بردن به بودجه ای که مراحل تصویب و تایید خود را طی کرده و برای اجرا به دولت ابلاغ شده، پدیده ای است که تا حالا اتفاق نیفتاده است. در مجلسی که خودش قانون گذار است و باید بر قانون اساسی نظارت کند، طبق میل و نظر اشخاصی مجلس را دور می زنند و با این کار به وجهه و جایگاه مجلس آسیب می زنند. وی با بیان اینکه سابقه نداشته است که به این شکل چند نفر در بودجه دست ببرند، تاکید کرد: ممکن بود افرادی پیشنهاد بدهند و در کمیسیون تلفیق تصویب شود و به صحن مجلس بیاید ولی بعد از طی مراحل قانونی، نخستین بار چنین اتفاقی درباره بودجه رخ داده است.

محمدجواد حق شناس، فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در این رابطه گفته است: اولین نهادی که باید به این بی قانونی رسیدگی کند، خود مجلس است. متولی مجلس و قانون، نمایندگان فعلی مجلس و هیئت رئیسه و در صدر آنها رئیس مجلس است. جلال میرزایی، نماینده سابق مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه خاطرنشان کرد: در جامعه وقتی مسئله ای مطرح می شود، جار وجنجال رسانه ای، اصل قضیه را به حاشیه می برد، باید مسئولیت این اقدام مشخص شود، مصوبات کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس مشخص است با استخراج اطلاعات به راحتی این مسئله شفاف سازی می شود.

میرزایی تصریح کرد: اضافه نمودن اعتبارات برخی از دستگاه ها نوعی بدعت در قانون گذاری است و جایگاه مجلس و شان نمایندگان را زیر سوال می برد. دست کاری جداول بودجه با هر قصد و نیتی که انجام شده باشد، عدم ارائه توضیح و پاسخی دقیق راهکاری برای اقناع افکار عمومی نخواهد بود. درست است جو انتخابات ریاست جمهوری و دغدغه فتح پاستور خواب را از چشم برخی نمایندگان مجلس از جمله هیئت رئیسه ربوده و هر آنچه می گویند و انجام می دهند در راستای پیروزی در انتخابات است اما همین تخلف (هرچند از دید آنها ناچیز) به راحتی آن روی سکه مدیریت این قشر را نشان داده و در یک زمین سوخته در حال بازی سیاسی هستند. حمله به معترضین به دست کاری جداول بیش از آنکه معنای دفاع داشته باشد، نشان از خالی بودن دست آنهاست؛ مگر اینکه بتوانند ادله و اسناد قابل دفاعی ارائه کنند که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش