جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۰۵ - ۲۲ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۷۶۲
مجلس

پژمانفر: بیش از ۶۰ درصد دانش‌آموزان به روخوانی و روان‌خوانی قرآن مسلط نیستند

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر,رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف‌های موجود در نظام آموزشی برای آموزش قرآن گفت: متأسفانه در بخشی‌ از برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های حوزه آموزشی و پرورشی در رابطه با قرآن ضعیف عمل کرده‌ایم. اینکه در دوران ۱۲ سال تحصیل یک دانش‌آموز تنها ۷۲۰ ساعت برنامه و تلاوت قرآن در نظر گرفته شود اما با این وجود بیش از ۶۰ درصد دانش‌آموزان روخوانی و روان‌خوانی قرآن را ندانند، ضعف نظام آموزشی، آموزش و پرورش و برنامه‌ریزان قرآنی ما را نشان می‌دهد. 

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر در اختتامیه جشنواره قرآنی ترنم وحی که امروز، ۲۲ مهر ماه، در هتل مدینه‌الرضا(ع) مشهد برگزار شد، با اشاره به سخنی از امام حسن عسکری(ع) در رابطه با تربیت و پرورش اظهار کرد: امام حسن عسکری(ع) می‌فرماید «ریاضه الجاهل و رد المعتاد عن عادته کالمعجز؛ ۲ کار یعنی پرورش و تربیت شخص نادان و بازگرداندن و ترک دادن معتاد از عادتش، آنقدر سخت است که انجام آن مانند معجزه می‌ماند». در واقع این سخن بر این نکنه تاکید دارد که فرد جاهل در مسیر افراط یا تفریط حرکت می‌کند. 

وی با بیان این‌که اگر کسی عادتی بر یک رویه کرد و ملکه رفتاری او شد، قدرت ترک آن را نخواهد داشت، افزود: اگر فرزندان خود را به قرآن و ارتباط با معارف الهی عادت دهیم و زندگی و مسیر آن‌ها قرآنی شود، یک استخوان‌بندی رفتاری در زندگی آن‌ها شکل می‌گیرد اما متاسفانه چنین موضوعی را در تربیت زندگی فرزندان خود انجام نداده‌ایم. نباید این امور تنها یک امور ظاهری باشد بلکه دین، نگاه به خدا و توحید باید در عمق رفتار آن‌ها حاکم شود. 

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آن چیزی که امروز در جامعه ما آسیب‌زاست، این است که روح توحید در وجود انسان‌ها حکومت پیدا نکرده و نبود حاکمیت احکام الهی و معارف دینی در عمق وجود افراد نتیجه‌ای است که اکنون آن‌ را مشاهده می‌کنیم. هرچه ما از معارف الهی، قرآن و اهل‌ بیت(ع) فاصله بگیریم، مشکلات به جامعه فشار می‌آورد و به مردم آسیب می‌رساند. راه بشر برای برون‌رفت از بحران‌های پیش رو فقط قرآن و اهل‌ بیت(ع) است. 

پژمانفر با بیان این‌که ارتباط با قرآن، تلاوت و تجوید دریچه‌ای است که باید از آن عبور کرد و وارد سرسرای معارف الهی شد، خاطرنشان کرد: این یکی از ضرورت‌هایی است که باید به آن بپردازیم. در حرکت در مسیر معارف الهی چاره‌ای جز نداریم. می‌توان آرامش را در زندگی افرادی که امروز توانسته‌اند معارف الهی را در خانواده، جامعه و پیرامون خود حاکم کنند، مشاهده کرد.

باید از ساحل قرآن عبور کرد و به عمق دریای معارف الهی رسید

وی ضمن تقدیر از فعالیت‌های قرآنی در جشنواره ترنم وحی ادامه داد: تبریک می‌گویم به مجموعه‌هایی که برنامه‌های قرآنی را با کودکان و نوجوانان برگزار می‌کنند. نونهالان و نوجوانان هم باید به این موضوع توجه کنند که فقط در فضای قرائت و تلاوت قرآن نمانند و از آن عبور کنند چراکه توقف در این موضوعات مانند این است که کسی کنار ساحل یک دریا متوقف شده باشد. در این راه باید مانند یک شناگر قوی و متبحر به عمق دریا رفت تا مرجان‌ها و مرواریدها را به دست آورد. 

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در ساحل قرآن نمانید و اگر می‌خواهید به عمق قرآن دست پیدا کنید، راهی جز عبور از ساحل آن ندارید، تصریح کرد: اگر امروز بتوانیم انس با قرآن را در نوجوانان ایجاد کنیم تا این کتاب الهی در زندگی آن‌ها حضور پیدا کند، آینده آن‌ها نیز همین‌گونه رقم خواهد خورد. به تعبیر امام حسن عسکری(ع) اگر روحیات و رفتار فردی در کودکی با این شیوه شکل گرفت، در آینده نیز نمی‌تواند آن را رها کند. وقتی کسی سحرها بیدار شد و تلاوت قرآن کرد، قرآن او را در حصن حصین خود نگه‌ می‌دارد و تا آخر عمر در همین مسیر حرکت خواهد کرد.

پیش‌بینی مباحث قرآنی در قانون برنامه هفتم مجلس شورای اسلامی

پژمانفر با اشاره به پیش‌بینی مسائل مربوط به فرهنگ‌سازی قرآنی در قانون برنامه هفتم مجلس شورای اسلامی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه‌شنبه پیش رو به مجلس شورای اسلامی می‌آید تا با ورود به مباحث قرآنی، بتوانیم در قانون برنامه هفتم شرایط را برای تمرکز بر مباحث قرآنی بیشتر مهیا کنیم تا بتوانیم به فرمایش مقام معظم رهبری در ارتباط با حفظ قرآن کریم مبنی بر اینکه «باید ۱۰ میلیون حافظ قرآن داشته باشیم» عمل کنیم. راه دست‌یابی به این مهم مساعدت و کمک به تشکل‌های قرآنی و برنامه‌ریزی است. البته که حفظ قرآن فقط حفظ ۳۰ جز نیست و کمتر از این را هم می‌شود به حساب آورد اما باید به سمتی برویم که هر خانواده‌ یک حافظ قرآن داشته باشد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اکنون به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه‌های قرآنی را تکلیف کرده‌ایم تا در رشته‌های مختلف تحصیلی آن را اجرا کنند. همچنین برای وزارت‌های آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌هایی در این زمینه پیش‌بینی شده است. اگر کسی در این کشور می‌تواند فارسی بخواند و بنویسد، باید بتواند قرآن را هم تلاوت کند. معنا ندارد در کشوری که دارای نظام اسلامی است، فردی نتواند به روخوانی و روان‌خوانی قرآن مسلط باشد. 

پژمانفر ادامه داد: امسال در مجلس یازدهم شورای اسلامی به صورت جدی‌تر به مباحث قرآنی ورود پیدا کرده و در قانون برنامه هفتم نیز برای مباحث قرآنی پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته است. امیدواریم بتوانیم با این اقدامات منشا بروز برخی تغییرات باشیم. یکی از دستورات جلسات ما در هفته‌های آینده نیز راه‌اندازی شورای توسعه فعالیت‌های استانی است که یک تکلیف قانونی به شمار می‌آید.

در مراسم اختتامیه این جشنواره محمد امین کهن، محمدباقر محسنی و امیرعلی عطایی به ترتیب به عنوان رتبه‌های اول تا سوم جشنواره ملی ترنم وحی در رشته‌های اذان، قرائت تقلیدی و تطبیقی معرفی شدند. همچنین علی اصغر علی‌پور و پوریا بلوکی نیز  رتبه عالی در رشته‌های مربوطه را کسب کردند.

در بیانیه هیات داوران قرائت تطبیقی این جشنواره آمده است:

خداوند بزرگ را شاکر و سپاس‌گزاریم که علی‌رغم محدودیت‌های فراوان ناشی از عارضه کرونا، توفیق عنایت فرمود تا دومین جشنواره قرآنی ترنم وحی را در جوار مضجع شریف و سراسر نور امام رضا(ع) و در فضای آکنده از مهر، محبت و برکت، با حضور نوجوانان برومند قرآنی برگزار کنیم.

هیات داوران این دوره از مسابقات مرکب از اساتید و داوران مجرب قرآنی در رشته‌های اذان، قرائت تقلیدی و قرائت تطبیقی، بر اساس آیین‌نامه واحد و بر اساس فرم‌های استاندارد مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه، شرکت‌کنندگان را مورد ارزیابی و قضاوت قرار دادند و به عنوان تجربه‌ای موفق و الگویی مناسب مورد استفاده برگزارکنندگان مسابقات قرآنی قرار گرفته است.

ذکر این نکته را ضروری می‌دانیم که هدف اصلی از برگزاری این مسابقات، صرفاً یک رقابت فنی و تخصصی یا حرفه‌ای در میان قاریان نوجوان نبوده و بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری، ضرورت تداوم فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی مدنظر برگزارکنندگان مسابقات قرآنی ترنم وحی بوده است.

همچنین در بیانیه هیات داوران رشته اذان در این جشنواره نیز آمده است:

بدین‌ وسیله از برگزاری شایسته دومین دوره مسابقات قرآنی ترنم وحی که در هتل مدینه‌الرضا برگزار شده است، کمال تشکر خود را از هیات اجرایی و خادمان قرآنی اعلام می‌داریم. این دوره از مسابقات که با حضور پرشور قاریان، موذنان و تالیان کلام وحی در سنین زیر ۱۸ سال برگزار شد، در سه قسمت مجزا اذان، قرائت تقلیدی و قرائت تطبیقی در محیطی بسیار معنوی و آرامش‌بخش اجرا شد که داوری این مسابقات توسط اساتید بین‌المللی اجرا شده و وجود چنین مسابقات سالمی، شور و نشاط قرآنی را در نسل جوان و نوجوان کشور برانگیخته و موجب رشد کیفی و کمی مسابقه‌دهندگان شده است.

بر خود فرض می‌داریم که از زحمات استاد حمید شاکرنژاد، دبیر جشنواره قرآنی ترنم وحی و مدیر جشنواره، مهندس سروش عظیمی و کلیه دست‌اندرکاران این جشنواره تشکر کنیم.

در بیانیه هیات داوران تلاوت تقلیدی این جشنواره نیز آمده است:

با تشکر از زحمات همه عزیزان و مجموعه همکاران جشنواره قرآنی و آرزوی توفیق الهی برای برگزاری دوره‌های بعدی، جهت بهبودی و کیفیت‌بخشی به جشنواره قرآنی نکات ذیل پیشنهاد می‌شود:

۱. ضمن اعلام ریز آئین‌نامه خدمت تمام شرکت‌کنندگان قبل از حضور در سالن مسابقات، ضمن راهنمایی‌های اجمالی توسط اساتید راهنما به صورت مجازی حدود نصف روز یا یک روز کامل، کارگاه آموزشی داوران برای شرکت‌کنندگان برگزار شود.

۲. تلاوت در سه رشته برای برخی افراد کم‌سن‌تر قدری سنگین به نظر می‌رسد. می‌توان برنامه متنوع‌تر، مانند ترتیل قرآن کریم، اذان و تلاوت تقلیدی در این مسابقات برگزار شود.

۳. قبل یا بعد از اجرای مسابقات، جلسات همفکری و کیفیت‌بخشی با اساتید و داوران در محل مسابقات برگزار شود.

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش