چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۴۶ - ۰۸ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۷۲۶
مجلس

سخنگوی کمیسیون طرح صیانت: همه موافق این طرح هستند/ ارائه نسخه جدید طرح صیانت توسط وزیر ارتباطات به رئیس مجلس

سخنگوی کمیسیون طرح صیانت,لطف ‎الله سیاه‌کلی
سخنگوی کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی عنوان کرد: «همه موافق هستند و مخالفی نداریم. مخالفان از بعضی از قوانینی که ممکن است دست و پا گیر باشد، ایجاد زحمت کند یا خسارت بزند ناراضی هستند.»

لطف‎الله سیاه‌کلی در گفتگو با انتخاب درباره جزئیات تغییرات پیشنهادی دولت برای طرح «صیانت از فضای مجازی» اظهار کرد: «دولت پیشنهادتی داده است، همانطور که از سایر نهاد‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی و افراد متخصص خواستیم که در تکمیل این طرح کمک کنند. وزارت ارتباطات هم پیشنهادتی را در نامه‌ای مطرح کرده که امروز در کمیسیون درباره چگونگی استفاده از این پیشنهادات بحث شد.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «این پیشنهادات چهار بعد را مدنظر قرار داده است. یک بعدش به جایگاه و موقعیت شورای عالی فضای مجازی مربوط می‌شود. دومین بعد آن ایجاد یک کمیسیون عالی تنظیم مقررات است مبنی بر اینکه چگونه این کمیسیون تشکیل شود و چه وظایفی دارد که به طور کل مفهومش این است که باید یک تنظیم‌گر تنظیم‌گرانی باشد و برای تنظیم‌گران موضوعی و تخصصی مقررات بنویسد. بعد دیگر درباره تعریف جایگاه پلتفرم‌ها است و آخرین بعد هم، خود همان تنظیم‌گران موضوعی و تخصصی است.»

وی درباره اینکه منظور از تنظیم‌گر چیست، گفت: «الان ما صنوف مختلفی داریم و هر صنفی متناسب با یک خدمتی ایجاد شده است. صنوف برای کسانی که در این حوزه‌ها کار می‌کنند، مقرراتی را می‌نویسد و بر کیفیت کار‌شان نظارت و کنترل می‌کند. حال تنظیم‌گران موضوعی هم به همین شکل است مثلا ما تنظیم‌گر حوزه‌ی IT داریم یا حوزه صنعت، سلامت، کشاورزی و ... برای موضوعات تخصصی باید تنظیم‌گران تخصصی هم داشته باشیم که متخصصان هر حوزه برای فعالان آن حوزه مقررات تنظیم می‌کنند.»

سیاه‌کلی با تاکید بر اینکه این امر بسیار مهم و منطقی است و باید راه بیافتد، بیان کرد: «بسیاری از نگرانی‌هایی که مردم اعلام می‌کنند، ناشی از این است که افراد غیر‌مرتبط و غیر‌متخصص تصمیم می‌گیرند یا نظارت می‌کنند اما اگر ما ناظران و تنظیم‌گران آن حوزه را با انتخاب خودشان بیاوریم، یقینا بهتر می‌توانند برای آن صنف تصمیم گیرند.»

سخنگوی کمیسیون مشترک طرح صیانت در پاسخ به این پرسش که اساسا دولت با این طرح موافق است یا خیر، اظهار کرد: «بله همه موافق هستند و مخالفی نداریم. مخالفان از بعضی از قوانینی که ممکن است دست و پا گیر باشد، ایجاد زحمت کند یا خسارت بزند ناراضی هستند.»

سیاه‌کلی افزود: «درباره تنظیم‌گری کسی مخالفتی ندارد. مخصوصا که ما در نظر داریم ترکیبی از افراد متخصص بخش حاکمیت و خصوصی باشند. بنابراین این تنظیم‌گری که ترکیبی از دولت و مردم است، در کشور‌ها دنیا هم بیشترین جایگاه را دارد و ماهم از همین قائده می‌خواهیم استفاد کنیم و از تنظیم گران تخصصی بهره می‌گیریم.»

نماینده مردم قزوین درباره اینکه مخالفان بیشتر از افکار عمومی هستند، گفت: «افراد نگرانی‌هایی دارند و کسی مخالف قانون‌گذاری نیست. ما درباره نگرانی مخالفین باید دقت کنیم تا آنهایی که در قالب قانون می‌توان گنجاند را رفع کنیم؛ از آن طرف هم قانون باید جامع و مانع باشد.»

او اضافه کرد: «بسیاری از کسانی که نگران هستند، به دلیل کسب و کارشان است که حتما باید این را در نظر بگیریم که نه تنها ضرری نرسانیم بلکه باعث رونق کسب و کار این افراد شویم. بنابراین ما هم باید دقت کنیم تا هم به نظر مخالفان توجه کنیم و هم قوانین و مقرراتی بنویسیم که سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب و کار در این حوزه نگران نباشند.»

سیاه‌کلی در ادامه تاکید کرد: «موافقین هم نقطه نظراتی دارند و این طور نیست که موافق صد‌ در صدی باشند بلکه موافق از این جهت است که اقدام را می‌پسندد. البته ما هنوز وارد مباحث اصلی کلیات طرح، جزئیات، مفاد و تبصره‌ها نشدیم تا آنهایی که نگران هستند، آرامش خاطر پیدا کنند که مجلس با نگاه موثق و از دید نقطه نظر مخالفان کار را پیش می‌برد؛ کما اینکه به همین دلیل است که رسانه‌ها در جلسات حضور دارند. امروز هم تعداد افرادی که از نهاد‌های مختلف به جلسه کمیسیون مشترک آمده بودند، تقریبا معادل اعضای کمیسیون بود. بحث می‌کینم و امیدواریم یک قانون کامل و جامع تصویب شود.»

***

وزیر ارتباطات نسخه جدید طرح صیانت را با مهر محرمانه به رئیس مجلس داد

وزیر ارتباطات در دیدار با رئیس مجلس نسخه جدیدی از طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی ارائه داده است که گفته می‌شود ۳۰ درصد با طرح فعلی متفاوت است. این طرح که در اختیار رئیس مجلس قرار گرفته، هنوز منتشر نشده است.

سخنگوی کمیسیون طرح صیانت,لطف ‎الله سیاه‌کلی

به گزارش انتخاب، در ادامه بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک مجلس، امروز (۸ آذر) و در نهمین جلسه این کمیسیون عنوان شد که عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در جلسه‌ای با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، نظرات خود را درباره طرح صیانت اعلام و همچنین وزیر ارتباطات نسخه جدیدی از این طرح ارائه کرده است. این نسخه که به گفته رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، مهر محرمانه دارد تاکنون منتشر نشده؛ اما امیر خوراکیان، معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی، می‌گوید ۳۰ درصد با طرح فعلی تفاوت دارد.

در جلسه نهم بررسی طرح صیانت که با حضور نمایندگانی از مرکز ملی فضای مجازی، صداوسیما، سازمان نصر کشور و وزارت ارتباطات برگزار شد، نمایندگان درباره پیشنهادهای مختلف ارائه‌شده برای اصلاح طرح صیانت بحث کردند، اما در نهایت به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای جلسه، رأی‌گیری دباره این پیشنهادها به جلسه فردا (۹ آذر) موکول شد.

پیشنهادهای منتشرنشده

در جلسه امروز نماینده صداوسیما نیز از ارسال نامه رئیس این سازمان به رئیس مجلس خبر داد. به گفته او، جبلی رئیس صداوسیما در این نامه ۶بندی خواستار اصلاحاتی در طرح صیانت شده است که تعاریف خدمات پایه کاربردی و اختیارات کمیسیون عالی تنظیم مقررات از این جمله هستند؛ اما تقی‌پور رئیس کمیسیون طرح صیانت از وجود این نامه ابراز بی‌اطلاعی کرد.

تقی‌پور در این جلسه در واکنش به تذکر یکی از نمایندگان درباره اصلاحات وزارت ارتباطات در طرح صیانت گفت: «آقای زارع‌پور در نامه‌ای که احصا کرده بودند، مهر محرمانه زدند. به همین خاطر من آن نامه را نخواندم. البته به نظر من موضوع محرمانه‌ای وجود نداشت. ما حتماً به محتوای نامه توجه می‌کنیم. در این نامه اشاره شده بود که نظراتی در سطح جامعه در مورد این طرح وجود دارد و فرصتی فراهم شود و نظرات منتقدان طرح شود.»

تقی‌پور همچنین تاکید کرد با توجه به اینکه درخواست جلسه از سوی وزارت ارتباطات با رئیس مجلس بوده، اطلاع‌رسانی به اعضای کمیسیون مشترک صورت نگرفته است.

دفاع از پیشنهاد وزارت ارتباطات

در این جلسه امیر خوراکیان، معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی، گفت: «ما در مرکز ملی فضای مجازی در همه مراحل در پشت صحنه حضور داشتیم و بحث‌های کارشناسی بسیاری شد. در این مورد دو بحث مطرح است. اول نظرات دولت است که در جلسه امروز مشخص شد، نظرات دولت برای اعضای کمسیون مهم است. در نامه آقای زارع‌پور ویرایش جدیدی از طرح وجود دارد که بهتر است به این ویرایش و متن جدید توجه شود.»

او ادامه داد: «دوم نگرانی عمومی جامعه و کسب‌وکارهاست. ما به عنوان مرکز ملی فضای مجازی پیشنهادمان این است که متن جدید مورد توجه قرار بگیرد. البته کمیسیون باید تعیین کند که طرح در چه جلسه‌ای بررسی شود. به هر حال در هر جلسه‌ای که مد نظر شماست بهتر است به این متن توجه شود. این متن جدید ۷۰ درصد با متن قبلی اشتراک معنایی و محتوایی دارد، اما ساختار به گونه‌ای تنظیم شده که جمع‌بندی آن راحت‌تر است.»

همچنین میرزاپور که به نمایندگی از وزارت ارتباطات در جلسات کمیسیون طرح صیانت شرکت می‌کند درباره این طرح و اصلاحات مد نظر وزارت ارتباطات گفت: «اصل این قانون مورد تایید همه ماست و حکمرانی ملی ما در فضای مجازی بایستی استوار شود. بعد از استقرار دولت جدید نیز یک همگرایی در کشور درباره فضای مجازی ایجاد شده است. مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات، ساترا، صداوسیما و سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این باره جلساتی داشته‌اند.»

او نظام حکمرانی در فضای مجازی را به چهار سطح تقسیم کرد که عبارت است از: شورای عالی فضای مجازی، کمیسیون عالی یا قرارگاه هماهنگی، تنظیم‌گران موضوعی فضای مجازی مثل رگولاتوری و ساترا و در نهایت پلتفرم‌های بومی و سکوهای خدمت‌رسانی.

میرزاپور در ادامه گفت: «نسخه فعلی طرح صیانت سطوح اول و دوم را تا حد خوبی بررسی کرده اما به دو سطح دیگر نپرداخته و تا حدی آن را ضعیف کرده است. در حالی که به خاطر عدم توجه کافی به این نظام چهارسطحی شاهد مشکلات حقوقی و قضایی برای یکی از پلتفرم‌های مطرح کشور هستیم و برای آنها حاشیه درست شده است. اگر معماری حفظ شود، نگرانی پلتفرم‌ها نیز تبدیل به فرصت خواهد شد.»

دولت جرات داشته باشد

در ادامه این جلسه اما رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که برای اولین بار در جلسات کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت شرکت کرده بود با انتقاد از وزارت ارتباطات گفت: «در دولت پیشین، پیشنهاد ۲۰صفحه‌ای برای اصلاح طرح ارائه دادیم که در این طرح لحاظ نشد. نماینده وزارت ارتباطات در لفافه و با ملاحظه صحبت می‌کند اما به صورت رسمی اعلام می‌کنیم با این طرح به هیچ عنوان به سطح چهارم نخواهیم رسید؛ با این وضع کسب‌وکارها نابود می‌شوند. باید فضایی داده شود و در زمان مشخص روی طرح و پیشنهاد وزارت ارتباطات کار کنیم.»

در واکنش به این سخنان تقی‌پور گفت که این کمیسیون نمی‌تواند پیشنهادهای شفاهی تمام ۲۰ هزار شرکت عضور نصر کشور را بشنود و اگر بخش خصوصی پیشنهادهای اصلاحی دارد باید آنها را به صورت مکتوب ارائه کند. به گفته او، تاکنون تنها رضا الفت‌نسب، عضو هیات‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، نظرات خود را به صورت مکتوب ارائه کرده است.

لطف‌الله سیاهکلی، سخنگوی کمیسیون مشترک، نیز در این جلسه با اشاره به پیشنهادهای دولت و نحوه بررسی آنها گفت: «ما طرحی را بررسی می‌کنیم، دولت نظر خود را اعلام می‌کند و ما تغییرات را اعمال می‌کنیم. اگر بخواهیم در مورد هر پیشنهادی به‌ مدت طولانی بحث کنیم، اتلاف وقت می‌شود. البته نظر دولت، پیشنهاد کارشناسی است و لایحه نیست. با این پیشنهاد هم اکنون کلی وقت ما گرفته شده است. کاش دولت جرات داشت و لایحه ارائه می‌داد.»

در این جلسه نمایندگان در مورد بررسی پیشنهادهای ارائه‌شده برای اصلاح طرح صیانت بحث کردند اما چون تعداد اعضای حاضر در جلسه به حد نصاب نرسیده بود، رأی‌گیری درباره نحوه ادامه کار به جلسه آینده موکول شد.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش