چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۴۳ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۳۰۲۰
مجلس

عضو کمیسیون ‎طرح صیانت: به احتمال بالای ۹۰ درصد این طرح ردخواهد شد

غلامرضا نوری قزلجه,طرح صیانت
 عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت اظهار داشت: همان‌هایی که می‌خواهیم در طرح صیانت از آن‌ها حمایت کنیم خودشان همه یک صدا گفته اند ما این طرح را به صلاح نمی‌دانیم و مخالفیم، اما ما می‌خواهیم به زور از آن‌ها حمایت کنیم! ​

غلامرضا نوری قزلجه نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جماران، در پاسخ به این سوال آیا طرح صیانت قابلیت اجرا دارد یا خیر؟! گفت: طرح صیانت از صحن علنی به کمیسیون مشترک ارجاع و مقرر شد یک کمیسیون تخصصی جهت بررسی جزئیات این طرح تشکیل شود. از همان ابتدا ایرادات و اشکالات این طرح برای اعضای کمیسیون مشترک مشخص بود، برای بررسی‌های بیشتر طرح به مرکز پژوهش‌ها رفت و گزارش مرکز حاکی از ایرادات بسیار اساسی و مهم در حوزه‌های مختلف بود و لذا مجدداً ۲۰ روز دیگر به مرکز پژوهش‌ها فرصت داده شد تا طرح بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد و مرکز پژوهش‌ها پیشنهادهای خود را ارائه دهد. آن‌ها گزارش دوم خود را برای کمیسیون فرستادند اما بعد از آن گزارش، هنوز کمیسیون جلسه رسمی نداشته است تا این‌ پیشنهادات را بررسی کند.

وی افزود: گزارش‌ حاکی از اشکالات اساسی در طرح صیانت است و کارگروه مرکز پژوهش‌ها یک پیشنهاد ۸ ماده ای را ارائه داده که قرار شده گزارش این کار گروه در دو جلسه ارائه شود و ایرادات و مشکلات مطرح و پیشنهادات مرکز و کارگروه شنیده شود؛ با این اوضاع به نظر می‌آید طرح صیانتی که به کمیسیون ارجاع شده قابل دفاع نیست و مورد تایید کمیسیون نخواهد بود و به احتمال بالای ۹۰ درصد طرح صیانت رد خواهد شد.

نوری قزلجه یادآور شد: طبق آیین نامه داخلی کمیسیون، اگر طرحی مطرح شود و رد شود، نمایندگان به صورت انفرادی یا دسته جمعی می‌توانند پیشنهادات جایگزین خود را برای طرح ارائه بدهند. می‌توان از پیشنهادات مرکز پژوهش‌ها که کار کارشناسی روی آن صورت گرفته استفاده کرد و بعد از آن مطابق با آیین‌نامه مجلس برای پیشنهاداتی که جامع‌تر است رأی گیری شود. پیشنهادی که رأی بیاورد آن‌وقت کلیات و جزئیاتش مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که پس با این وجود طرح را قابل اجرا نمی‌دانید؟ گفت: با در دستور کار قرار گرفتن لایحه‌ی بودجه ۱۴۰۱، بررسی طرح صیانت امسال منتفی و به سال دیگر موکول می‌شود.

نوری قزلجه در پاسخ به اینکه آیا سرعت اینترنت به طرح صیانت مربوط است؟ اظهار کرد: امیدواریم که اینگونه نباشد. اگر چنین باشد کار خیلی بد و قابل تأملی است.

اکثر ناظران معتقدند ضرر طرح صیانت بیشتر از فواید آن است و به بسیاری از کسب و کارهای مردم لطمه میزند. آیا این موضوع را قبول دارید؟

وی در پاسخ گفت: این موضوع مطرح است که طرح صیانت درباره‌ی خیلی از کسب و کارها فعال و مثبت نیست؛ یعنی همان‌هایی که می‌خواهیم در طرح صیانت از آن‌ها حمایت کنیم خودشان همه یک صدا گفته اند ما این طرح را به صلاح نمی‌دانیم و مخالفیم، اما ما می‌خواهیم به زور از آن‌ها حمایت کنیم! متأسفانه این طرح صیانت اشکالات اساسی زیادی دارد. البته حوزه فضای مجازی یک حوزه مهم است و امروزه یک فضای فانتزی و غیر ضروری نیست، هرچند اسمش مجازی است اما جزئی از زندگی حقیقی جامعه شده است.

نوری قزلجه ادامه داد: مباحث مربوط به فضای مجازی امروز با موضوعاتی همچون گردش آزاد اطلاعات، حقوق اساسی مردم، مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و کسب و کارهای خرد و کلان بسیار زیادی که ارتباط مستقیم با معیشت مردم دارند مرتبط است، اینکه این فضا ساماندهی، تقویت و کمک شود جزو ضروریات است.

وی با بیان اینکه خیلی از کشورها قوانین مشخصی دارند اما نه مانند طرح صیانت ما که یک قانون سلبی و محدود و مسدود کننده است، گفت: ما باید ابتدا با تعامل و همکاری با فضای بیرون و پلتفرم‌های مختلف وارد موضوع شویم. باید سعی کنیم ابتدا پلتفرم‌ها و متخصصین داخلی را با دسترسی آزاد در داخل و خارج تقویت کنیم؛ سپس برای هرچه بهتر و رقابتی‌تر شدن فضا با بقیه پلتفرم‌های خارجی که تا حدودی مقررات کشور ما را هم رعایت می‌کنند وارد تعامل شده و فرصت حضور قانونی آنها را هم بدهیم.

نوری قزلجه گفت: دنیای فضای مجازی و دیجیتال نمی‌تواند یک دنیای بسته‌ای باشد، مگر ما نمی‌خواهیم با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنیم، به طور مثال، استفاده مسئولان از توئیتر که می‌خواهند در این فضا نظرات خود را بیان کنند. صرفا مخاطبان داخلی در این فضا حضور ندارند و از همین رو، ما نباید خیلی در باب فضای مجازی در لاک دفاعی قرار بگیریم. باید به دنبال محتواهای فاخر، قوی و غنی بوده و در این فضا فعال باشیم و با اقتدار وارد شویم.

وی تأکید کرد: من معتقدم برخورد با فضای مجازی و اینترنت می‌تواند تجربه برخورد با ویدئو، سی‌دی و ماهواره را تکرار کند و در نهایت راه به جایی نخواهد برد.

امروز برخی مسئولان در توئیتر فعال هستند . با وجود اینکه این برنامه فیلتر است آیا این نشان از تضاد در حرف و عمل آن‌ها نیست؟

او پاسخ داد: بله، بعضی‌ها استفاده می‌کنند. امیدواریم انشاالله کسانی که آنچه برای خودشان حلال می‌دانند برای دیگران حرام نکنند.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش