چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۰۷ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۳۰۲۳
مجلس

جعفرزاده ایمن آبادی: در این شرایط اقتصادی، نمایندگان مجلس انقلابی درگیر سگ و گربه مردم، اینترنت و افزایشِ زایمان مردم هستند

جعفرزاده ایمن آبادی,انتقاد جعفرزاده ایمن آبادی از طرح صیانت
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی گفت: مجلس درگیر سگ و گربه مردم، اینترنت و انتخاب اسم کودکان است. امارات اعلام کرده هر کس در ایران کارخانه داشته‌باشد و به این کشور مهاجرت کند زمین مجانی دریافت می‌کند. ما هم می‌گوییم هر کس ۴ بچه به دنیا بیاورد زمین مجانی می‌گیرد. امارات تولیدکننده ما را ترغیب به مهاجرت می‌کند و ما در حال تشویق به مصرف کننده بودن و زایمان هستیم.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده ادوار مجلس در مورد بودجه سال ۱۴۰۱ به مدارا گفت:‌ «در رابطه با بودجه ۱۴۰۱ چند اتفاق تلخ رخ داده است. اول این که متاسفانه مجلس شورای اسلامی با کلیات بودجه ۱۴۰۱ که دولت سیزدهم ارائه داده‌بود، موافقت کرد. همان زمان که مجلس با کلیات بودجه موافقت کرد، بسیاری از کارشناسان تاکید کردند که محال است این بودجه منجر به رشد ۸ درصدی شود. بودجه بزرگترین سند دخل و خرج دولت است و بر اساس آن مشخص بود که رشد ۸ درصدی محقق نمی‌شود چرا که این میزان رشد به حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. رشد اقتصادی که شوخی نیست. نگاه کنید و ببینید که از دهه ۴۰ به بعد رشد اقتصادی چطور و چگونه در کشور رخ داده‌است. گزارشی هم که آقای رییسی به مجلس داد اصلا درست نبود. بودجه ۱۴۰۱ منجر به توسعه فقر و افزایش تورم افسار گسیخته و فساد ساختاری و سیستمی در کشور خواهد شد.»

*اختیارات دولت و کلی گویی بیشتر و نقش نظارتی مجلس کمتر شده‌است

او ادامه داد: «اگر بودجه سال ۱۴۰۰، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری داشت، این میزان را مجلس اضافه کرد. بودجه سازمان برنامه و بودجه در سال ۹۹ برای سال ۱۴۰۰ کسری بودجه نداشت. اما بودجه‌ای که دولت آقای رییسی به مجلس ارائه کرد ۷۰۸ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد. حتی امکان تجربه تورم بالای ۴۵ تا ۵۰ درصد یا حتی بالاتر در سال آینده وجود دارد. دولت کلکی به مجلس زد. دولت گفت که ۲ هزار ردیف بودجه‌ای را حذف کرده‌است. متاسفم برای  دیوان محاسبات و مجلس که متوجه نشدند. نقش نظارتی مجلس کمتر شده‌است. یعنی اختیارات دولت بیشتر و کلی‌گویی بیشتر شد بنابراین فردا روز دیوان محاسبات نمی‌تواند بودجه‌ای را بررسی کند چون هر چندین پروژه را دولت یک پروژه تعریف کرد. این به چه معناست؟ یعنی دولت به هر کدام از این پروژه‌ها که خواست اعتبار می‌دهد و به هر کدام که نخواست اعتبار نمی‌دهد. این موضوع هم منجر به بی‌انضباطی می‌شود و هم زمینه بروز فساد را فراهم می‌آورد.»

این نماینده پیشین مجلس افزود: «در واقع با آبی که کمیسیون تلفیق در بودجه ریخت، ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان ما کسری بودجه خواهیم داشت. بعضی چیزها مثل تسهیلات بانکی در اختیار کمیسیون تلفیق نیست. پس شورای پول و اقتصاد چه کاره است؟ وزارت اقتصاد و بانک مرکزی چه کاره است؟ چرا انتظاری را برای مردم به وجود می‌آورند که عملیاتی نمی‌شود؟ به جز این، سوالات مهم دیگری نیز در مورد بودجه مطرح است؟ دلار در بودجه سال ۱۴۰۱، ۲۳ هزار تومان در نظر گرفته شده‌است. اگر بیشتر از ۲۳ هزار تومان به فروش رسید، دولت می‌خواهد با مازاد آن چه کند؟ هیچ کس نمی‌داند. یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت برای فروش در نظر گرفته شده‌است. اگر این مقدار به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت رسید یعنی برای مثال ۳۰۰ هزار بشکه بیشتر فروختیم. این درآمد مازاد کجا می‌رود؟ هیچ کس نمی‌داند. نفت در بودجه سال آینده ۶۰ دلار در نظر گرفته شده ‌است. امروز نفت بالای ۹۷ دلار است. دولت این درآمدهای مازاد را چطور خرج می‌کند؟ باید صندوقی، حسابی و ...ایجاد کنند تا به صورت برخط و روزانه درآمد مازاد دولت در آن قرار گیرد. همچنین نسخه دوم بودجه‌ای وجود داشته‌باشد تا دولت اجازه داشته‌باشد از این مازاد خرج کند و گرنه باید از مجلس اجازه بگیرد. متاسفانه کمیسیون تلفیق برای افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت نفت، افزایش قیمت تسعیر دلار و ... هیچ پیش‌بینی ندارد. این پول گلوبالی که در دست دولت قرار می‌گیرد، فساد ایجاد می‌کند.»

*بودجه سال آینده بر اساس کدام سند بالادستی نوشته شده‌است؟

جعفرزاده ایمن‌آبادی در مورد تنظیم بودجه سال آینده بدون در نظر گرفتن اسناد بالادستی نیز توضیح داد: «اما نکته جالب دیگر چیست؟ مگر نباید کشور بر اساس برنامه ۵ ساله پیش برود؟ بودجه سال ۱۴۰۱ بر اساس کدام سند بالا دستی نوشته شده‌است؟ کدام برنامه؟ ما برنامه هفتم نداریم. برنامه ششم هم سال ۱۳۹۹ تمام شد. اساسا این بودجه سال ۱۴۰۱ بر اساس هیچ برنامه‌ای نوشته نشده‌است. ما برنامه‌های ۵ ساله را از زمان رضاخان داشته‌ایم. ۲ برنامه در دوران رضا خان، ۵ برنامه در دوران محمدرضا پهلوی و ۶ برنامه هم در دوران جمهوری اسلامی داشته‌ایم. الان برنامه هفتم نداریم. کمیسیون برنامه و بودجه باید یک سند بالادستی تنظیم می‌کرد، دولت بر اساس آن حرکت کند. هر سال که نمی‌شود برنامه نوشت. برخی کشورها هستند که برنامه‌های ۱۰، ۲۰ تا ۲۵ سال می‌نویسند. الان ۲ سال است که فاقد برنامه هستیم.» 

*ما در حال تشویق به مصرف‌کننده بودن و زایمان هستیم

او ادامه داد: «برنامه ۵ ساله را دولت می‌نویسد و مجلس تصویب می‌کند. اگر دولتی، همچون این دولت برنامه‌ای ننوشت باید مجلس فشار بیاورد. مجلس واقعا خواب است. مجلس درگیر سگ و گربه مردم، اینترنت و انتخاب اسم کودکان است. امارات اعلام کرده هر کس در ایران کارخانه داشته‌باشد و به این کشور مهاجرت کند زمین مجانی دریافت می‌کند. ما هم می‌گوییم هر کس ۴ بچه به دنیا بیاورد زمین مجانی می‌گیرد. امارات تولیدکننده ما را ترغیب به مهاجرت می‌کند و ما در حال تشویق به مصرف کننده بودن و زایمان هستیم.» 

این نماینده ادوار در پایان تاکید کرد: «بی‌انضباطی‌های دولت در مساله بودجه نشان می‌دهد که آقای میرکاظمی تخصص لازم در این حوزه را ندارد. امیدوارم و دعا می‌کنم که آقای رییسی موفق شود چون دیگر آخرین تکیه‌گاه‌های نظام است. مردم خسته شده‌اند. آقای رییسی چرا تعارف می‌کند؟ چرا یک اقتصاددان خوب را به عنوان رییس سازمان برنامه و بودجه انتخاب نمی‌کند؟ یک مهندس صنایع که نمی‌تواند از پس کار بربیاید. فاجعه‌آمیزترین بودجه پس از انقلاب بودجه سال ۱۴۰۱ است. این بودجه ایرادات اساسی و اصولی و کاربردی دارد.»

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش