چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۰۳ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۰۱۴۲
مجلس

پزشکیان: مسئولان اگر انقلابی هستند، سر سفره‌ای که برای مردم پهن کردند، بنشینند

مسعود پزشکیان,اظهارات مسعود پزشکیان در مسئولان
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: مصوبات دولت و مجلس غیرعلمی است و اگر قرار است تغییری در ارتباط با اشتغال و نوآوری و دانشگاه اتفاق بیافتد تا نگاه تغییر نکند، بعید است اتفاق خاصی رخ دهد.

مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که چرا شعار « تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» امسال توسط مقام معظم رهبری مطرح شده است، گفت: کلیات این موضوع از توسعه علمی و اشتغال از طریق علم مطرح شده است. اما تصور می‌کنم در اجرای این شعار مسئولان به مشکل بخورند. چراکه مصوبات مجلس، بیشتر دانشگاه‌ها را با مشکل مواجه کرده است. مکانسیم‌های پرداختی که برای آنان تنظیم شده، محدودکننده است و بنابراین محدودیت‌ها برای اجرای این شعار، مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. 

پزشکیان تصریح کرد: نمی‌شود کسانی را که می‌فهمند، می‌دانند و عالم هستند را با کسانی که نمی‌دانند و نمی‌فهمند هماهنگ کنید. یعنی در جامعه‌ای که عالم و غیرعالم بخواهد برابر شود، کار بکنی یا نکنی، اگر مکانسیم پرداخت یکی باشد، طبیعتا، خیلی بعید است که انگیزه‌ای برای کار کردن در کشور به وجود بیاید. به همین دلیل، تا نگاه تغییر نکند، به این سادگی مشکلات قابل حل نخواهد بود. 

این نماینده مجلس گفت: درباره پیام رهبری هم آقایان هر روز سخنرانی خواهند کرد اما این سخنرانی‌ها کار را به جایی نمی‌رساند. چون به شعار و سخنرانی نیست، به باور و اعتقاد است. باور و اعتقاد نیاز به انگیزه دارد و انگیزه هم بدون مشوق‌های کارشناسانه و عالمانه امکان‌پذیر نیست. نمی‌شود شما مکانیسم پرداخت کسی را که کار می‌کند و کسی که کار نمی‌کند را به یک شکل طراحی کنید. زمانی که به یک شکل پرداخت کنید، به مشکل برخورد خواهید کرد. بنابراین در این موضوع، باید دولت و نهادهای دیگر نگاه خود را به دانشگاه تغییر دهند. 

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که چه راهکارهایی را باید در نظر گرفت تا شعار امسال عملیاتی شود، گفت: راهکار، پرداخت بر اساس عملکرد یا همان Performance Pays است. نه آنکه پرداخت ثابت یا همان Fix Payment صورت بگیرد. یعنی به کسی که کار می‌کند، پرداخت درست و حسابی انجام شود و به کسی که کار نمی‌کند اصلا پرداختی صورت نگیرد. خدا هم در روز قیامت که در قرآن آمده است، می‌گوید: «الْیَوْمَ نَخْتِمُ عَلَى أَفْوَاهِهِمْ وَتُکَلِّمُنَا أَیْدِیهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمَا کَانُوا یَکْسِبُونَ» یعنی امروز بر دهانشان مُهر مى‌نهیم، و دستهایشان با ما سخن مى‌گویند و پاهایشان کارهایى را که انجام مى‌دادند، شهادت مى‌دهند! یعنی در روز قیامت دهان، دست و پا را می‌بندند و می‌گویند چه کاری انجام دادی؟ اگر کاری کردی به بهشت برو و اگر کاری نکردی به جهنم می‌روی. 

وی همچنین با ذکر آیه‌ای از قرآن افزود: «لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى» (براى انسان بهره‌اى جز سعى و کوشش او نیست). یعنی برای انسان جز تلاش او نتیجه‌ای نخواهد داشت. اما در سیستمی که ما داریم، تلاش کنی یا نکنی، مکانسیم پرداخت ثابت است و فرقی نمی‌کند. در نتیجه بین کسی که تلاش می‌کند با کسی که تلاش نمی‌کند تفاوتی وجود ندارد. وقتی تفاوتی وجود ندارد، چگونه می‌توان انگیزه‌ای را به وجود آورد تا این کارها را انجام دهند. 

پزشکیان همچنین تاکید کرد: مکانیسمی که امروز از سوی دولت و مجلس مصوب شده، غیرعلمی است. از نظر اعتقادی جای اما و اگر زیادی دارد. در نتیجه اگر قرار است، تغییری در رابطه با اشتغال یا از طریق صنعت، نوآوری و دانشگاه اتفاق بیافتد، باید نگاه تغییر کند. تا نگاه تغییر نکند، بعید است اتفاق خاصی بیافتد. 

پزشکیان گفت: امروز بسیاری از اساتید دانشگاهی ما درخواست بازنشستگی کرده یا می‌خواهند از کشور خارج شوند. این اتفاقات به این دلیل افتاده است که این نگاه به دانشگاه و فضای دانشگاه وجود دارد.مشکلات دانشگاه‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های دیگر بدتر است. در قانون آمده است که قرار بود دانشجویان این دانشگاه در سیستم بمانند، برای کار به بیرون نروند و از مردم پول نگیرند. اما با مصوبات و کارهایی که انجام دادند هیچ کس حاضر نیست در دانشگاه بماند. مجلس، دولت و قوه قضاییه هم رفتند با خصوصی‌ها قرارداد بستند بعد رفتند به سیستم دولتی می‌گویند باید به این شکل باشی. 

وی تصریح کرد: اگر آقایان راست می‌گویند خودشان بیایند از سیستم دولتی سرویس بگیرند. اگر این‌ها انقلابی هستند، سر سفره‌ای که برای مردم پهن کردند بنشینند. بعد زمانی که دارو گیرشان نیامد، در نوبت بایستند، پزشک به آن‌ها محل نگذارد آن وقت می‌دانند چگونه باید قانون بنویسند. 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش