به گزارش قرن نو، سفر برخی اعضای خانواده قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی حسابی جنجال برانگیز شده و با انتقادات زیادی از سوی مردم و اهالی سیاست رو به رو شده است. در این میان برخی از گمانه زنیها حکایت از آن دارد که این ماجرا میتواند روی ریاست قالیباف در سومین سال مجلس یازدهم تاثیر بگذارد.
با این حال، احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز معتقد است که این ماجرا تاثیر چندانی روی ریاست قالیباف ندارد.
او تاکید کرد که «آقای قالیباف رقیبی ندارد که بتواند در کنارشان خودنمایی کرده و آرای نمایندگان را بدست بیاورد. این مجلس برآیند یک اراده سیاسی است که ظهور و بروز آن آقای قالیباف است.»
مشروح این گفتگو را در ادامه میخوانید؛
آقای بیگی! با توجه به حواشی که در این مدت برای آقای قالیباف ایجاد شده، چقدر شانس ایشان را برای ریاست سال سوم مجلس کم میکند؟
تاثیر چندانی ندارد. ایشان رقیبی ندارد که بتواند در کنارشان خودنمایی کرده و آرای نمایندگان را بدست بیاورد. این مجلس برآیند یک اراده سیاسی است که ظهور و بروز آن آقای قالیباف است.
برخلاف صحبت شما که گفتید آقای قالیباف رقیبی ندارد، اما گمانه زنیها حاکی از آن است که آقایان حاجی بابایی، آقاتهرانی و نیکزاد میتواند جای آقای قالیباف را بگیرند.
این افراد که برای یک لیست هستند که آقای قالیباف در راس آن قرار داشت. این افراد نمیتوانند حساب خود را از ایشان جدا کنند.
یعنی این احتمال وجود ندارد که آن ائتلاف انتخاباتی ابتدایی شکسته شود؟
بالاخره برای یک لیست بودند. لیستی که در سر تا سر کشور رای آورده، در تهران نیز رای اورده است. هیچ وجه ممیزه بین این آنها چطور است.
ارتباط طیفهای تندروی مجلس مثل پایداریها با آقای قالیباف چقدر بر روی ریاست او تاثیرگذار است؟ به نظر میرسد ائتلاف ابتدای مجلس کمرنگ شده است.
شما از کدام مصوبه مجلس تفاوتی بین تندروها با آقای قالیباف را حس میکنید؟
مثل طرح صیانت از فضای مجازی.
آقای قالیباف موافق طرح صیانت بود، بعد از آنکه بازتابهای اجتماعی را دیدند، مخالفت کردند. اگر موافق نبود که این اتفاقها پیش نمیآمد.
اگر فرض بگیریم که آقای قالیباف نتواند در جایگاه ریاست مجلس باقی بماند، چه کسانی میتوانند جای ایشان را بگیرند؟
جریان سیاسی باید آنان را معرفی کند. منتظر هستیم ببینیم که جریان سیاسی به دلیل موضوعات پیرامونی که درباره ایشان مطرح است، بپذیرد که دیگر هزینه ندهد و فرد دیگری را جایگزین کند یا خیر. بودن آقای قالیباف در این جایگاه نتیجه یک تفکر سیاسی است.
قبل از ماجرای سفر خانواده آقای قالیباف به ترکیه، گمانه زنیها برای کاندیداتوری آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری بالا گرفته بود. این اتفاق چقدر شانس ایشان را برای ریاست جمهوری کم میکند؟
انتخابات ریاست جمهوری یک فرآیند جداگانهای دارد. باید بسیاری موارد کنار هم قرار بگیرد. از سال ۸۴ تا به الآن در انتخاباتهایی که گذشت ایشان تلاش کردند در این پروسه قرار بگیرد، اما نتوانستند.
ممکن است ایشان را جز ۵ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره بعدی در مناظرات مشاهده کنیم؟
پیش بینی اش برای من سخت است.
در پی سفر خانواده آقای قالیباف به ترکیه، برخی رسانهها و سیاستمداران به ایشان پیشنهاد کردند که استعفا بدهد. آیا ممکن است تحت تاثیر جو به وجود آمده آقای قالیباف از مناصب خود استعفا بدهند؟
برای آقای قالیباف که موضوعات مختلف پررنگ تری وجود دارد. به خصوص با انتشار فایل صوتی فرماندهان سابق سپاه، اگر میخواستند استعفا بدهند، همین ماجرا کفایت میکرد.
- 14
- 6