چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۱۹ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۰۱۹۱
مجلس

ناکارآمدی دولت از زبان یک نماینده: بعضی وزارت خانه ها در حد دهداری نیستند!

بی کفایتی تیم اقتصادی دولت رئیسی,ناتوانی رئیسی در دولت سیزدهم
علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون مجلس گفت: حرف‌ زدن و مصاحبه کردن در دنیا عرف است و کسانی که می‌خواهند مصاحبه کنند، حساب شده و از یک روی کاغذ صحبت می کنند؛ نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر! اما در کشور ما چندین مصاحبه از یک نفر در حوزه‌های مختلف می‌بینیم. مثلا می‌گوییم، مسکن یکی از شاخص‌های کلی کشور است و در پی آن صحبت‌های مختلفی از سوی وزیر مسکن، وزیر اقتصاد و حتی خارج از محور دولت می شنویم!

به گزارش جماران، چند قدمی به پایان یک ساله‌ی دولت ابراهیم رییسی نمانده است؛ بسیاری معتقدند دولت سیزدهم به رغم تمام شعارهای انتخاباتی خود نتوانسته رضایت عموم جامعه را کسب کند. حال این سوال پیش می‌آید آیا یک سال زمانی کمی است که دولت نتواند بر شعارهای خود جامه عمل بپوشاند؟!

در همین زمینه علی بابایی کارنامی نماینده ساری در مجلس باب عملکرد دولت سیزدهم گفت‌گویی را انجام دادیم.

مشروح گفت و گوی جماران با وی در پی می‌آید:

عملکرد دولت سیزدهم تا امروز را چطور می‌بینید؟

قول‌هایی که دولت ابراهیم رییسی به مردم داد به آن استانداردها نرسید. تعهدهای ما به مردم نتیجه‌ای در برنداشت. اما در حالت کلی در شرایط فعلی کشور دولت‌های  قبلی مشکلات فراوانی را برای کشور و البته محدودیت‌های بسیار زیادی از حیث تامین منابع در تمام حوزه‌ها ایجاد کردند.

امروز در حالی‌که بعضی وزارتخانه‌ها در حد دهداری هم نیستند، اما برخی از وزرا هم با تدبیر و تلاش خوب عمل کردند و البته با مجلس هم ارتباط خوبی داشتند. ما در کشور بر سفره مردم ایران نشسته ایم؛ مردم ایران با ظرفیت هستند با وجود تمام مشکلات نجابت دارند، دولت سیزدهم از قافله ی مردم عقب است؛ عملکرد دولت مورد تائید نیست، اما به دلیل سختی‌ها، مشقت‌ها، محدودیت‌ها و نوع نگاه موافقین و مخالفین در سیاست خارجی از این حیث دولت عملکرد خوبی داشته است.

باید یک نفر به عنوان فرمانده اقتصادی مشخص شود

نزدیک به یک سال از شعارهای انتخاباتی سید ابراهیم رییسی می‌گذرد. چه چیز باعث شد که نتواند بر شعارهای خود جامه عمل بپوشاند؟

برای عمل به شعارها زود است. در نرخ بیکاری، تورم، رشد اقتصادی، کاهش پایه پولی کشور و … در طول این یک سال اگر توقعی از دولت داشته باشیم بی‌انصافی است. بعضی از شاخص‌ها در آن جهت حرکت نکرده است که ما نسبت به آن نقد داریم. به طور مثال می‌گوییم؛ ما می‌خواهیم تورم را کنترل کنیم. در ان راستا ابتدا دولت باید ساز و کار آن را مشخص کند؛ امروز ما چند صدایی را از تیم اقتصادی دولت می‌شنویم و البته همان فضا را در تیم حسن روحانی داشتیم؛ تنها تفاوت در جا به جایی افراد است.

 محمد مخبر یک نظر و احسان خاندوزی نظر دیگر می دهد؛ رییس بانک مرکزی و محسن رضایی هم نظرهای مختلف نسبت به یکدیگر دارند! چند اتاق فکر؟! چند نظر؟! باید یک نفر به عنوان فرمانده اقتصادی مشخص و نسبت به آن پاسخگو باشد.

حرف‌ زدن و مصاحبه کردن در دنیا عرف است و کسانی که می‌خواهند مصاحبه کنند، حساب شده و از یک روی کاغذ صحبت می کنند؛ نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر! اما در کشور ما چندین مصاحبه از یک نفر در حوزه‌های مختلف می‌بینیم. مثلا می‌گوییم، مسکن یکی از شاخص‌های کلی کشور است و در پی آن صحبت‌های مختلفی از سوی وزیر مسکن، وزیر اقتصاد و حتی خارج از محور دولت می شنویم!

پس هم نوایی و تک صدایی تیم اقتصادی دولت در تعامل با مجلس برقرار نشده است. تا وقتی این ریل به یک منطق درست نرسد ما نمی‌توانیم این توقع را داشته باشیم که کشور به سرانجام مناسب و واقعی خود برسد.

در کشور ما به صراحت باب شده دولت وقت دولت‌های گذشته را زیر سوال ببرد

امروز برخی در دولت سیزدهم دلیل ناکارآمدی در بخش‌های مختلف را دولت حسن روحانی می‌دانند. آیا با این دلیل می‌توان بر عملکرد وزرا چشم پوشید؟

حسن روحانی هم مقصر است. اما در کشور ما به صراحت باب شده دولت وقت دولت‌های گذشته را زیر سوال ببرد و این رویه تا امروز ادامه دارد؛ حسن روحانی هم مشکلات دولت خود را به گردن محمود احمدی نژاد انداخت و نیز دولت‌های قبل هم همینطور. که این رویه‌ی خوبی نیست. اما نباید فراموش کرد حسن روحانی و تیمش جزو مقصران وضع موجود هستند، زیرا بسیاری از موقعیت‌ها را از دست دادند.

دولت‌های مستقر صرف نظر اینکه دولت یک جریان سیاسی هستند باید دولت مردم ایران باشند. چون دولت مردم ایران بر اساس قانون اساسی است و اینطور نیست که به آن‌ها رأی بدهند و بقیه کنار گذاشته شوند، بلکه باید طبق موازین جمهوری اسلامی و فرمایشات مقام معظم رهبری به کشور خدمت کرده و این چارچوب‌ها را حفظ کنند و لذا از این منظر حسن روحانی هم مقصر است. ولی از این تاریخ به بعد نباید ابراهیم رییسی از این دست مصاحبه‌ها کند، بلکه باید برای آینده تلاش کند.

در زمان رای اعتماد به وزرا احساسی عمل کردیم

مجلس در زمان رای اعتماد بالاترین میزان را به وزرا داد، اما در چند ماه اخیر چه اتفاقی افتاد که هر روز نام یک وزیر را در صف استیضاح می‌ایستد؟

امروز هر سه قوه همسو هستند. ما می‌خواستیم فرصت را از دولت نگیریم و لذا در زمان رأی اعتمادها رای بالایی به وزرا دادیم. درست است مقداری احساسی برخورد کرده بودیم اما قرار بر این بود مجلس زمان را برای دولت نکشد، زیرا دولت حسن روحانی یک سال و نیم به حال خود مانده بود اگر در دولت رییسی هم همین اتفاق می‌افتاد زمان از دست می رفت. لذا مجلس تصمیم گرفت در یک مرحله به دولت فرصت بدهد؛ همان روز اول با تمام وزرا هماهنگ کرده بودیم که ما عهد اخوت با کسی نمی‌بندیم و هر جا که فکر می کنیم منافع مردم در معرض خطر است از ابزارهای خود استفاده میکنیم و امروز هم مجلس پیگیر است و در چند ماه اخیر نیز استیضاح‌ها‌، سوال‌ها و نظار‌ت‌ها پررنگ‌تر شده است.

در یک مقطعی این نقد به مجلس بود که شما در زمان حسن روحانی هر روز فریاد می‌زنید اما در در دولت ابراهیم رییسی سکوت کردید، امروز ثابت شده مرز دفاع از دولت‌ها مرز دفاع از انقلاب اسلامی، مردم و خون شهدا است. هر کجا که احساس کنید کج روی‌ها و اختلافاتی در هر دولتی صورت گرفته با آن برخورد می‌کنیم همان طور که ما دوست داریم دولت ابراهیم رییسی موفق باشد. همه در یک گفتمان انقلابی تعریف می‌شویم و اگر ضعف و قوتی باشد برای همه‌ی ما است چون در سیاست شریک هستیم. امروز دغدغه ما از دولت بیشتر است.

مجلس به اجرای دولت نقد دارد

اما در این هم سو بودن، دولت و مجلس نشان دادند در حذف ارز ترجیحی بین دو قوا اختلافاتی وجود دارد.

اگر دولت و مجلس در حذف ارز ترجیحی هماهنگ نبودند مجلس آن را تصویب نمی‌کرد؛ مجلس به اجرای دولت نقد دارد اما تفاهم کلی بین دولت و مجلس این بود که ارز ترجیحی حذف شود و کالاهای اساسی با نرخ سال ۱۴۰۰ توزیع شود. حال که به عنوان قانون تصویب شده باید پای آن ایستاد، ما امروز مسئولیت مصوبات خود را می‌پذیریم و از دولت می‌خواهیم مشکل را حل کند.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش