چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۰:۲۳ - ۲۸ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۴۳۴
مجلس

نماینده مجلس: ممکن است بسیج برای مقابله با معترضان از کودکان استفاده کرده باشد/ دو هفته است درخواست بازدید از بازداشتگاه‌ها را داریم اما نمی‌گذارند

احمد علیرضابیگی,استفاده از کودکان در بسیج برای سرکوب اعتراضات
احمد علیرضابیگی عضو کمیسیون شوراهای مجلس حضور کودکان در جریان سرکوب معترضان را تایید کرده و به می‌گوید: ممکن است بسیج کودکان را به خیابان آورده باشند؛ چون آن‌ها تابع قوانین و مقررات سازمانی یگان ویژه نیستند.

به گزارش رویداد۲۴، با انتشار خبر مرگ مهسا امینی، اعتراضات متعددی در بسیاری از شهر‌های ایران صورت گرفت. با شروع اعتراضات و بازداشت معترضان، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های خانواده‌ها، عدم اطلاع از مکان فرزندان بازداشتی خود است. همچنین این موضوع که چه نهادی با تخلفات احتمالی نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات برخورد خواهد کرد؟ در همین خصوص و در رابطه با حواشی اعتراضات اخیر با احمد علیرضابیگی نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها گفت‌وگو کرده‌ایم که مشروح این گفتگو را در ادامه خواهید خواند.

*‌‌ طی چند روز گذشته یک ویدیویی مبنی بر رفتار نیرو‌ی گارد ویژه به یک زن منتشر شد که واکنش‌ها و انتقادات فراوانی در پی داشت. در آن ویدیو مشاهده می‌شود که نیرو‌های گارد ویژه قصد دارند یک زن را سوار موتور کنند. پیگیری این موارد چگونه است؟

بالاخره در مواقع اعتراضات مردم هر اتفاقی امکان دارد رخ بدهد. انسان‌هایی که این وسط در پی امیال شوم خود هستند در هر دو طرف وجود دارند. سازمان نیروی انتظامی به‌عنوان یک تشکیلات عظیم که تامین امنیت را دنبال می‌کند و مردم باید احساس امنیت را از آن‌ها دریافت کنند، بیش از ارگان‌های دیگر باید به این موضوع واکنش نشان دهد و نتیجه پیگیری را به مردم اعلام کند تا همه به این نقطه برسند که ساحت نیروی انتظامی از این افراد مبراست.

بنابراین باید نظارت بر نیروی انتظامی دقیق‌تر و حساس‌تر باشد، به این دلیل که شرایط امروز جامعه و وسعت تکنولوژی ارتباطات به مردم این امکان را می‌دهد که همه اقدامات مقامات را رصد کنند. نیروی انتظامی باید از انتشار این قبیل ویدیو‌ها استقبال کند؛ باید نیروی انتظامی ممنون کسانی باشد که این فیلم‌ها را در فضای مجازی منتشر می‌کنند.

*‌ البته بیانیه‌ای منتشر شد که در آن نشردهندگان فیلم معاند توصیف شدند.

وسعت تکنولوژی ارتباطات با هرگونه محدودیت و جبراندیشی در تعارض است که این یک واقعیت است. اگر همین تکنولوژی در ارتباطات نبود، پلیس نمی‌توانست بسیاری از پرونده‌ها را به نتیجه برساند.

تعدی و قانون‌شکنی حتی توسط مقامات خیلی سریع در فضای مجازی منتشر می‌شود و همین سبب خودکنترلی بیشتر مسئولان می‌شود. این اظهارنظر‌ها که انتشار چنین ویدیو‌هایی سبب تشویش اذهان عمومی و تضعیف پلیس خواهد شد، اظهارات نخ‌نما شده‌ای است که تاثیری بر مردم ندارد. ما باید از قوانین و مقررات موجود تبعیت کنیم و تلاش کنیم خطایی رخ ندهد و مقامات دولتی از شرایط خود سوءاستفاده نکنند.

*‌ این روزر‌ها برخی خانواده بازداشت‌شدگان اعتراضات، انتقاداتی به نحوه پاسخگویی نهادهای نظامی و امنیتی یا قضایی داشتند. چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

این جزو حقوق بازداشت‌شده‌هاست که ضابطان و ماموران، خانواده‌های بازداشت‌شده را در جریان پرونده‌شان بگذارند. متاسفانه در این خصوص هم بی‌سروسامانی فراوانی دیده می‌شود. ما به عنوان نمایندگان مردم به ویژه اعضای کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی بیش از دو هفته است که درخواست بازدید از بازداشتگاه‌ها و محل نگهداری معترضان بازداشت‌شده را داشته‌ایم. خودم هم شخصا ۱۴ روز است که مکررا درخواست می‌دهم، اما متاسفانه به درخواست من توجهی نکردند.

البته این ایراد به کمیسیون امور داخلی مجلس است که متاسفانه گرفتار یکسری ملاحضاتی شده که این ملاحضات باعث ضایع شدن حقوق مردم و اختیارات نمایندگان شده است. مردم از ما انتظار دارند به آن‌ها امنیت خاطر دهیم که بازداشت‌شدگان از حقوق اولیه خود برخوردار هستند. این هم برای خاطرجمعی مردم خوب است و هم بالاخره دستگاه‌های مسئول به‌ویژه ضابطان بدانند که از جانب خانه ملت کنترل می‌شوند و بر آن‌ها نظارت می‌کنیم. بنده برای کمیسیون امنیت ملی و امور داخلی متاسف هستم که نه تنها در این مورد، بلکه در سایر موارد از انجام وظایف قانونی خود عاجز و ناتوان‌اند.

*‌ در بخشی از صحبت‌هایتان اشاره کردید که در این دو هفته پیگیر حقوق بازداشت‌شده‌ها بودید؛ در این مدت اخباری از بازداشت دانش‌آموزان منتشر شده که وزیر آموزش و پرورش هم آن را تایید کرد. شما آماری از دانش‌آموزان بازداشتی دارید؟ این دانش‌آموزان در چه شرایطی هستند؟

بله، متاسفانه من هم این قضیه را تایید می‌کنم. ما خودمان هم به عنوان نماینده مجلس نه تنها از وضعیت دانش‌آموز‌ها بلکه سایر بازداشت‌شده‌ها بی‌اطلاع هستیم. من عضو کمیسیون امور داخلی کشور هستم و پیگیری این موارد جزو وظایف بنده است، اما متاسفانه ما هم هیچ خبری نداریم. متاسفانه در خصوص پیگیری وضعیت بازداشت‌شده‌های اعتراضات اخیر، نه از جانب مجلس و نه قوه قضاییه هم همراهی‌ای با ما صورت نپذیرفته است.

*‌ یکسری گزارش‌ها و تصاویر در فضای مجازی دست به دست شده؛ مبنی بر حضور افرادی با سن پایین در میان نیرو‌های گارد ویژه. نظر شما در این باره چیست؟

کودکانی که برای مقابله با معترضان به خیابان آورده شده‌اند، قطعا نمی‌توانند جزو نیرو‌های یگان ویژه باشند.

*‌ اما برخی باتوم دستشان بود! یا تصاویری منتشر شد که افرادی با سن پایین لباس نظامی پوشیده بودند؛ آنهم با کفش کتانی!

ممکن است بسیج، کودکان را به خیابان آورده باشند؛ چون آن‌ها تابع قوانین و مقررات سازمانی یگان ویژه نیستند.

*‌ مگر قوانین آنها جدای از قوانین جمهوری اسلامی است؟

این یک بحث جداست که باید در یک زمان دیگر به آن بپردازیم. در طول انقلاب اسلامی، شاکله اصلی بسیج، دانش‌آموزان بودند و بیشترین شهدا را هم از همین قشر داشتیم. موضوع بسیج موضوع متفاوتی‌ست که با شاکله یگان ویژه کاملا متفاوت است.

*‌ بحث شهید فهمیده و جنگ با دشمن خارجی با سرکوب اعتراضات داخلی یکی است؟

کسانی‌که این کودکان را برای مقابله با معترضان به خیابان می‌آوردند، نگاهی همچون زمان جنگ با صدام و در مخاطره بودن کشور دارند و به همین دلیل از آن‌ها استفاده می‌کنند.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
بعد میگن قدرت اول منطقه شما تو مدیریت نیروهای خودت موندی هر کی با هر نگاهی دوست داره وارد میشه و هر غلطی که میخواد میکنه و هر بلایی میخواد سر مردم میاره و هیچ کس هم پاسخگو نیست واقعا جای تاسف داره
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش