جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۱ - ۲۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۲۵۲
مجلس

موضع عجیب وکلای ملت در مقابل موکلانشان؛ درخواست مجازات «اعدام» علیه معترضان

درخوسات حکم اعدام برای معترضان,بازداشت شدگان 1401
اصل بیست‌وهفتم قانون اساسی مجوز تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها را صادر کرده است. آیا نمایندگان ملت درخصوص برخورد نیروی انتظامی و سایر ضابطین دادگستری با تجمعات و راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز تحقیق و تفحص کرده‌اند؟ آیا نمایندگانی که در خانه ملت نشسته‌اند، می‌دانند چه تعداد از دانشجویان، کارگران، معلمان، وکلا، فعالین حقوق بشر، هنرمندان و سایر شهروندان به خاطر استفاده از همین حق به رسمیت شناخته‌شده در قانون اساسی آسیب دیده‌اند یا آزادی‌شان سلب شده است؟

لیلا علی‌کرمی، وکیل پایه‌یک دادگستری: ۵۰ روز اعتراضات را در شهرهای مختلف ایران شاهد بودیم. قطعا کسی نمی‌تواند منکر این امر شود که اعتراضات توسط بخشی از مردم ایران و در جغرافیای ایران آغاز شد و همچنان نیز مطالبات آن شنیده می‌شود. اما گویی نمایندگانی که با رأی مردم ایران به خانه ملت راه پیدا کرده و از بودجه ملی و با هزینه مردم زندگی می‌کنند، معترضان را مردم ایران به حساب نمی‌آورند. 

روز ۱۵ آبان‌ماه ۲۲۷ نماینده از خانه ملت بیانیه‌ای صادر کرده و در آن از تمامی مسئولین کشور از جمله قوه قضائیه خواستند «که هر‌چه سریع‌تر با محاربین که مانند داعش با سلاح‌های سرد‌و‌گرم به جان‌و‌مال مردم تعرض کرده‌اند، برخورد عبرت‌آموز کرده و حکم الهی را نسبت به محاربین در هر لباس و صنفی و نیز دستور حیات‌بخش قصاص را اجرا کنند تا به همگان ثابت شود که جان و مال و امنیت و ناموس مردم عزیزمان خط قرمز این نظام بوده و در این امر با هیچ‌کس مماشات نخواهد کرد».

 ادبیات به‌کاررفته در این بیانیه از جهات مختلفی قابل انتقاد است. اولا محارب نامیدن معترضین از لحاظ حقوقی کاملا نادرست است. نمایندگان مجلس به‌خوبی واقف‌اند که کلمات بار حقوقی دارند و همین‌طور نمی‌توان افرادی را که به هر دلیلی از شرایط کشور ناراضی هستند و جوابی برای اعتراضات خود نگرفته‌اند، محارب نامید و خواستار اعدام آنها شد. مجازاتی که خود زیر سؤال است و سال‌هاست که فعالان برای حذف مجازات اعدام تلاش کرده و از نمایندگان می‌خواهند که قانون را اصلاح کنند. ثانیا نمایندگان واقف هستند که قانون اساسی ایران اصل تفکیک قوا را به رسمیت شناخته است؛ اصلی که نمایندگان مجلس را از دخالت در کار قوه قضائیه منع می‌کند. 

مضافا به اینکه قانون اساسی اصل استقلال قضات را نیز به رسمیت شناخته است و بر طبق این اصل قضات باید در رسیدگی و صدور رأی استقلال داشته باشند. اما قانون اساسی حق تحقیق و تفحص در تمام أمور کشور را به نمایندگان مردم در خانه ملت داده است. سؤال اساسی این است که آیا نمایندگان در مورد ریشه نارضایتی مردم و چگونگی رسیدگی نهادهای مربوطه به اعتراضات آنها تحقیق و تفحص کرده‌اند؟ مطابق اصل بیستم قانون اساسی همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، حقوق سیاسی، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. 

آیا نمایندگان مجلس درصدد تصویب قوانینی برآمده‌اند که برابری جنسیتی را تضمین کند؟ آیا نمایندگان ملت قوانینی برای حمایت از اقلیت‌های قومی و مذهبی وضع کرده‌اند؟ اصل بیست‌ودوم قانون اساسی حیثیت، جان، حقوق، مسکن و شغل افراد را مصون از تعرض دانسته است. آیا نمایندگان ملت در مواردی که به حیثیت، جان، حقوق، مسکن و شغل افراد تعرض شده ورود و تحقیق و تفحص کرده‌اند؟ مطابق اصل بیست‌وسوم قانون اساسی تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد. آیا نمایندگان ملت از تعداد شهروندانی که فقط به علت نگاهی متفاوت مشکلات زیادی را تحمل کرده‌اند، خبر دارند؟

اصل بیست‌وهفتم قانون اساسی مجوز تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها را صادر کرده است. آیا نمایندگان ملت درخصوص برخورد نیروی انتظامی و سایر ضابطین دادگستری با تجمعات و راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز تحقیق و تفحص کرده‌اند؟ آیا نمایندگانی که در خانه ملت نشسته‌اند، می‌دانند چه تعداد از دانشجویان، کارگران، معلمان، وکلا، فعالین حقوق بشر، هنرمندان و سایر شهروندان به خاطر استفاده از همین حق به رسمیت شناخته‌شده در قانون اساسی آسیب دیده‌اند یا آزادی‌شان سلب شده است؟

قانون اساسی اصل برائت را به رسمیت شناخته است و هیچ‌کس به موجب قانون مجرم نیست مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح به اثبات رسیده باشد. آیا نمایندگان ملت از این اصل اطلاع ندارند که به‌طور‌کلی برای معترضین حکم صادر کرده‌اند؟ طبق قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد. چگونه است که نمایندگان ملت از تریبون خانه ملت حکم به مجازات موکلان خود صادر می‌کنند؟ نمایندگان ملت تحقیق و تفحص کرده‌اند که آیا اصول مربوط به یک دادرسی عادلانه که در قانون اساسی و سایر قوانین ایران آمده است و خود این نمایندگان آنها را تصویب کرده‌اند، در خصوص افرادی که در اعتراضات دستگیر شده‌اند، رعایت می‌شود یا خیر. 

حتما نمایندگان مجلس مطلع شده‌اند که تعدادی از وکلای دادگستری صرفا به خاطر انجام وظایف حرفه‌ای دستگیر شده و در زندان به سر می‌برند. آیا نمایندگان مجلس تحقیق و تفحص کرده‌اند که چرا وکلا در اجرای وظایف خود که همانا دفاع از حقوق شهروندان است، آزاد نیستند. مگر نه اینکه وکیل یک بال فرشته عدالت است. اصولا چگونه می‌توان بدون حضور وکلای مستقل دادگستری روند یک دادرسی عادلانه را تضمین کرد؟ بسیاری از وکلای دادگستری برای دفاع از حقوق موکلان خود و حفظ حقوق شهروندی سایر شهروندان ایرانی، آزادی خود را به خطر انداخته‌اند. حال چگونه است نمایندگان ملت که در ایفای وظایف خود از مصونیت برخوردار هستند، به‌جای دفاع از حقوق موکلان خود خواستار اعدام آنها شده‌اند.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اینها وکیل ادوله هایی هستند که برای حفظ منصب خود حاظر هستند جان امام زمان را هم فدای حکومتشان بکنند چه برسد به ملت عادی این است تاثیر گزینش اصتصوابی شورای نگهبان که بیشترشان خود را نماینده ملت نمیدانند که از آنها دفاع کنند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش