قاسم ساعدی رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان در واکنش به اوضاع و احوال نامساعد اقتصادی کشور به رویداد۲۴ میگوید: مجلس نسبت به سیاست اقتصادی دولت، رضایت ندارد و بنده به عنوان یکی از نمایندگان مردم در خانه ملت باید بگویم تیم اقتصادی آقای رئیسی نه تنها ضعیف است که حتی سردرگم است.
او میگوید: آقای رئیسی یکی از افرادی است که باید او را از رجال مذهبی نامید؛ فردی سالها در دستگاه قضایی کشور جزو نفرات برجسته بوده است. ایشان در برنامههای تلویزیونی، وعدههایی داد و بسیاری از مردم هم به این قولها دل بستند، پس شایسته است آقای رییس جمهور در روند کاریاش تجدیدنظر کند.
کشور را با شعار نمیتوان مدیریت کرد
عضو کمیسیون انرژی مجلس میگوید: دولت میگوید ما تورم را از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش دادیم، حال اگر دولت، به نمایندگان، نخبگان و مردم، آدرس این کاهش را بدهند، ممنون میشویم. مدیریت کشور با شعار نیست، بلکه باید مبتنی بر واقعیتها باشد.
ساعدی میگوید: امروز با رهاسازی قیمت همه کالاها روبرو هستیم. بنده یکی از مخالفان حذف ارز ترجیحی بودم و گفتم حذف این ارز، تنها معطوف به رهاسازی قیمت چند کالا نمیشود و این رهاسازی در همه اجناس خودش را نشان میدهد، اما دولت گفت ما بنیه نظارتی خود را قویتر کردیم و به همه بخشها ورود پیدا میکنیم و نمیگذاریم بازار ملتهب شود، اما امروز میبینیم که نه تنها نظارتی در کار نبود، بلکه بازار رها شده و اکنون قیمت گوشت و مایحتاج مردم، حکایت از این واقعیت دارد و این موضوع، همه را نگران کرده است.
وی میگوید: مردم ایران، مردم شریف و نجیبی هستند و این مردم، مستحق اینگونه بیبرنامگیها نیستند. همه، حضور گسترده مردم را در راهپیمایی ۲۲ بهمن دیدیم، پس عموم مردم هنوز نظام را دوست دارند و بهتر است برای حفظ این مردم، آقای رئیسی در تیم اقتصادی خود، تجدیدنظری داشته باشد.
رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان میگوید: آقای رئیسی باید از افراد متخصص اقتصادی در تیمش بهره ببرد، مگر معاون اول رییس جمهور چه تحصیلاتی دارد که میخواهد فرماندهی اقتصادی کشور که آن هم بحرانی است را داشته باشد. ایشان رشتهاش فنی است و نمیتواند تئوریهای اقتصاد را، تحلیل درست کند و برای جامعه، سناریوهای خوب اقتصادی را تنظیم کند. از اینرو، فرماندهی اقتصادی در کشور، از بهبود اوضاع عاجز است و همین شرایط در تیم اقتصادی دولت و مخصوصاً وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، نمایان است.
با هیاهو، شعار دادن و مَن مَن کردن نمیشود کشور را مدیریت کرد
ساعدی میگوید: با هیاهو، شعار دادن و مَن مَن کردن نمیشود کشور را مدیریت کرد. به نظر من، دولت باید صاحبنظران اقتصادی را بدون درنظر گرفتن سلایق سیاسی، دعوت و نظرات آنها را جویا شود. نباید گرایش سیاسی افراد، باعث نظر نخواستن از آنها شود؛ چه چپ و چه راست و با هر عقیده سیاسی، باید نظرش را خواست، چون اینها هم، شهروند و دلسوز مملکت هستند و اقتصاد کشور نیازمند فکر و اندیشه آنها است. در کشور ما، همه چیز را میشود سیاسی کرد، جز مسائل اقتصادی، چون این اقتصاد است که معیشت مردم را رقم میزند.
او در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد در سال پیشرو، برخی وزرای دولت سیزدهم با استیضاح مجلس روبرو شوند؟ گفت: موضوعی که نمایان شده، ناراحتی مجلس از عملکرد دولت است و خیلی از نمایندگان، نگران آینده هستند. از طرفی، آقای رئیسی نباید گول عدهای از نمایندگان را بخورد که برایش کف میزنند و با تشویق خود، از برنامههای آقای رئیسی حمایت میکنند، این روند ایشان را از خدمت به مردم دور میکند. نه شأن نظام و نه شأن آقای رئیسی، نیاز به کف و تشویق کاذب ندارد، مخصوصاً که رجال دین، کاری به این مسائل احساسی ندارند. ما انتظار داریم آقای رئیسی بیاید مجلس و شفاف صحبت کند تا بفهمیم گره کار کجاست تا مجلس هم بیشتر در کنار دولت قرار بگیرد و در نهایت مشکلات به حداقل برسد. از اینرو، اگر وضعیت نامساعد بازار جمع نشود و کنترلی در آن اتفاق نیفتد، خیلی احتمال دارد نمایندگان، استیضاح خیلی از وزرا که با معیشت مردم در ارتباطند را در دستور کار قرار دهند.
اگر دولت ضعفها را ادامه دهد، آنها را به حال خودشان رها نخواهیم کرد
ساعدی میگوید: نمایندگان فقط با خدا و مردم خودشان، عهد و پیمان بستند و برای همین، هیچ عهد اخوت دیگری با دیگران نداشتند و با جدیت کار نظارتی خود را خواهند کرد و هر مجری که جهادی کار کند و اثراتش را ببینیم، حتماً سپاسگزارش هستیم، اما اگر برخی مجریان بخواهند این ضعفها را ادامه دهند، آنها را به حال خودشان رها نخواهیم کرد.
- 13
- 3
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۱۲/۷ - ۹:۱۸
Permalink