به گزارش جماران، معین الدین سعیدی نماینده چابهار گفت: در کنار معدود نکات مثبت دولت رئیسی مثل تقویت سطح روابط با کشورهای همسایه، فعال شدن بازارچههای مرزی و توجه ویژهای که در حوزه وزارت نیرو و آبرسانی به مناطق محروم داشتند، مشکلات عدیدهای در رویکردهای این دولت داشته ایم که مهمترین آن بحث عدم انسجام در تیم اقتصادی و شرایط بسیار ناگوار تورمی خصوصا در کالاهای اساسی است که دولت نشان داده در این راستا بر مبنای تعهداتی که به مردم داشته عمل نکرده است.
وی افزود: من از همان روز اول گفتم این سیاست درستی است که همه چیز را به برجام گره نزنیم و به طرف غربی اعتماد نکنیم، اما همان روز رأی اعتماد نیز به دولت رییسی هشدار دادم مبادا از ترس عقرب جراره ی غرب به مار غاشیه ی شرق پناه ببریم! من فکر می کنم نحوه مواجه دولت با قدرتهای شرقی مثل روس و چین مبتنی بر ۳ اصل عزت، حکمت و مصلحت نبوده و تاریخ ثابت کرده است این دو کشور هرگز نمیتوانند منافع ملت ایران را تأمین کنند. باید توازنی اتفاق میفتاد که این اتفاق نیفتاد. اینها و نیز مقداری بیتوجهی به اولویتهای مردم، از نظر من جزو ضعفهای دولت بوده است.
حجاب در اولویت مردم نیست
وی اظهار داشت: در روزهای گذشته شاهد ارسال لایحه حجاب و عفاف توسط دولت بودیم و مصرّ هم بودند که دوفوریتی آن رأی بیاورد، در حالیکه اگر در خیابان راه بروید و از مردم بپرسید ۵۰ اولویت خود را نام ببرند این مورد قطعا جزو اولویتهای آنان نیست. در این مورد باید یقه آن نهادهایی را که با بودجههای میلیاردی در راستای تبیین فلسفه حجاب کوتاهی کردند را گرفت، اما به جای این کار به آنها اعتبار میدهیم. ضمن اینکه، هیچ ارتباط مستقیمی بین حجاب و عفاف وجود ندارد.
وی، عدم استفاده از نیروهای نخبه و توانمند در بسیاری از حوزهها، استفاده از افراد در پستهای غیرتخصصی که برخی نمایندگان نیز به آن معترض بودند و... را جزو چالش های دولت کنونی خواند و افزود: مجموع اینها نشان میدهد در کنار نقاط قوت، نقاط ضعف جدی در کارنامه دولت رئیسی وجود دارد که امیدواریم در دو سال آینده بخشی از آنها را بتوانند مرتفع کنند.
بسیاری از سیاستهای فرهنگی ما از اساس اشتباه بوده است!
وی با بیان اینکه حجاب نوعی باور عمیق به لحاظ فرهنگی و عرفی است، تصریح کرد: من از نقطهای میآیم که اگر یک کلت را بر شقیقه دختر بلوچ بگذارید که یک ذره حجاب را عقبتر ببرد قبول نمیکند؛ به دلیل اینکه باور عمیقی به لحاظ فرهنگی و عرفی به حجاب دارد. زیبایی فلسفه حجاب به همین اختیاری است که به انسانها میدهیم. مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت گفته است که از ۷۵ هزار مسجد ما درب ۵۰ هزار مسجد بسته است؛ اتفاقا فاجعه اینجا است که چرا در حالیکه انواع اعتبارات را برای این موضوع میگذاریم، باید چنین اتفاقی بیفتد؟!
سعیدی یادآور شد: در همان برنامه بودجه ۱۴۰۲ ما یک بحث داشتیم که به هر یک از مساجدی که ۲ بار در روز نماز آنجا بخوانند مبلغ ۱۰۰ میلیون کمک میکنیم و این عجیب و فاجعه است که نشان میدهد بسیاری از سیاستهای فرهنگی ما از اساس اشتباه بوده است! اگر در مالزی یا ترکیه چنین کاری انجام شود میخندند! در بلوچستان روزی ۵ بار نماز جماعت برگزار میکنند و مساجد پر هستند، آیا کسی آنها را وادار میکند؟! یا کسی مشوقهای مالی برای آنها قائل است؟ نه. اینها این بر مبنای نیتهای خاص افراد است. هر گاه دغدغه مسئولان نسبت به موی دختران بیشتر از به کودکان کار، زباله گردی، فساد و ارتشا و تحصیل آقازادهها خارج در کشور است، مطمئن باشید ما مسیر عدالت را غلط طی کرده ایم.
هزاران سال قبل از اینکه کارگروه زیست عفیفانه شکل بگیرد ملت ایران عفیفانه زندگی میکردند
سعیدی در واکنش به اینکه آیا میتوانیم بگوییم طی این سالها ما کار فرهنگی را به درستی پیش نبردیم؟! گفت: فردی تحت عنوان «کارگروه زیست عفیفانه» گفته است باید مجازات تبعید را برای بی حجابی اضافه کنیم؛ اما این آقا نمیداند در مورد ملت ایران صحبت میکند که هزاران سال قبل از اینکه کارگروه زیست عفیفانه شکل بگیرد، ملت ایران عفیفانه زندگی میکردند. ما با این کارها جز اینکه به شعور ملت توهین میکنیم کار دیگری نمیکنیم! نتیجه این گونه روش و راهکارها اتفاقاتی است که افتاده است. ما باید قبول کنیم بسیاری از سیاستهای فرهنگی ما اشتباه بوده و راهکار اصلاح آن وضع قانون و بگیر و ببند و جریمه نیست، بلکه رفتارهای مسئولان به مراتب تاثیر بیشتری دارد.
وی اضافه کرد: من بارها از تریبون اعلام کردم ما چطور میتوانیم این باور را ایجاد کنیم که آمدیم بسیاری از پلتفرمهای فضای مجازی را محدود کردیم، پلتفرمهایی که معیشت جمع کثیری از آن طریق است، اما خود مسئولان از آن استفاده میکنند؟! این دوگانگیها است که بیشتر مردم را عاصی میکند و باعث واکنشهای سلبی توسط آنها میشود. اگر ما بر روی این رفتارها توجه کنیم و ظاهر و باطن یکی باشد تأثیرش به مراتب بیشتر از قوانین این چنینی است..
نماینده مردم چابهار در پاسخ به این سوال که آیا نمایندگان مجلس در اننگونه تصمیمات در مورد حجاب تحت تأثیر نظرات مختلف قرار میگیرند؟ افزود: قانونگذار باید حکیم باشد و شرایط زمانی و مکانی را در نظر بگیرد و اولویتها را بسنجد. فارغ از فضای عمومی که در کشور ایجاد شده من معتقدم این مورد جزو اولویتهای ما نیست. در مورد اینکه چقدر فرمایشات آقایان تأثیرگذار بوده، من برآورد دقیقی ندارم.
بحث ساخت ۴ میلیون مسکن را که در کارزار انتخاباتی مطرح کردند؛ کار اشتباهی بود
این نماینده مجلس در واکنش به اظهارات رییسی در خصوص وعدههای ساخت یک میلیون مسکن در سال، بیان داشت: من معتقدم زمانی که بحث ساخت ۴ میلیون مسکن را در کارزار انتخاباتی مطرح کردند، کار اشتباهی بود. دولت باید زیرساختها و بسترهای کار برای بخش خصوصی را فراهم کند. رئیسی چنین قولهایی را داد که به هر دلیلی اتفاق نیفتاد. اما بذرپاش در برنامههای خود اعلام کرد شرایط کشور ایجاب نمیکند که ما اینها را ایجاد کنیم. ما در زمانهای هستیم که تک تک صحبتهای ما را مردم دارند.
وی افزود: البته شرایط اقتصادی کشور در ایجاد مسکن بسیار تاثیرگذار است. لذا اعامل برخی سیاستها چه در مجلس و چه در دولت چندان تاثیرگذار نبود. مثلا مالیات خانههای خالی را مصوب کردیم؛چه نتیجهای داشت؟! ما امروز بر مسأله ساماندهی اجاره مسکن کار میکنیم، آیا واقعا میتواند نتیجه ملموس را داشته باشد؟! من معتقدم در این راستا ساختارهای اقتصادی ما مهم است که تا آنها را اصلاح نکنیم انتظار اتفاق ویژهای در بحث مسکن نخواهیم بود.
گاهی شبکه خارجی با ۴ نفر نیرو تاثیرش بر مخاطب در داخل بیش از صداوسیما میشود!
سعیدی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح در ساختار با تغییر مدیران امکان پذیر است یا با تغییر در برنامهها؟! گفت: بسیاری از رویکردهای ما باید تغییر کند. ما برای حوزه نفت که چاههای ما دچار چالش شدند نیازمند۲۰۰ میلیارد سرمایه خارجی هستیم. در جهان کنونی و اقتصاد بینالملل مگر می شود نقش روابط خارجی در اقتصاد را نادیده گرفت؟! این شعار که ما معیشت را با برجام گره نمیزنیم، شعار خوبی است. اما وقتی سازوکار مناسبی با جهان و رابط بینالملل نداشته باشیم و مراودات بانکی ما اصلاح نشوند، امکان سرمایهگذاری وجود خواهد داشت؟
وی افزود: من فکر می کنم رویکردهای ما در حوزه اقتصادی باید عوض شد و بسیاری از سیاستهای ما که منجر به تورم میشود دچار بازنگری قرار بگیرد. بسیاری از تخصیص اعتبارات به نهادهایی که واقعا نه پاسخگو هستند و نه تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم دارند باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد. شاهد هستیم که هر ساله چه اعتباری را به صداوسیما تخصیص میدهند، اما چه نتیجهای دارد؟! آیا واقعا در تشویق مردم تأثیرگذار بوده است؟ گاهی شبکه خارجی با ۴ نفر نیرو تأثیرش بر مخاطب داخل بیش از صداوسیما میشود! و این نشان میدهد بسیاری از سیاستگذاری ما در حوزههای مختلف خصوصا فرهنگی از اساس اشتباه بوده است.
- 20
- 4