یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۷:۵۶ - ۰۴ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۳۳۰
مجلس

نماینده مجلس ماجرای دریافت شاسی بلندها را تایید کرد/ حیدری: اگر هم ماشینی داده شده ماشین‌های چینی است!

شهریار حیدری,صحبت های شهریار حیدری درباره دریافت شاسی بلندها
​یک نماینده مجلس گفت: این‌که شاسی بلند را می‌گویند و جوری وانمود می‌کنند که انگار نمایندگان دوره یازدهم آمده‌اند لکسوس استفاده کرده‌اند؛ اگر هم ماشینی داده شده ماشین‌های چینی است که فقط به درد خود چینی‌ها می‌خورد.

به گزارش ایلنا، شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی، درباره مطرح شدن مسائلی بین محسن پیرهادی و سید مصطفی میرسلیم که در فضای مجازی بیان شد و هر یک دیگری را متهم به موضوعاتی می‌کنند و اینکه بیان کردن چنین مسائلی در سال منتهی به انتخابات چه تاثیری بر نگرش جامعه نسبت به جایگاه مجلس می‌گذارد، گفت: این دو نفر آدم‌های پیشکسوت و با تجربه‌ای هستند.

بخش هایی از گفت و گوی حیدری را در ادامه می خوانید:

آقای میرسلیم و آقای پیرهادی خودشان باید تصمیم بگیرند و اجازه ندهند در چنین شرایطی این مسائل پیش بیاید و تنها عاملی هم که می‌تواند کمک کند خود این دو نماینده هستند، اگر اختلاف سلیقه و دیدگاهی دارند، بنشینند مرتفع کنند تا این اختلافات باعث سوءاستفاده یک عده‌ای بیرون از مجلس نشود.

اختلاف‌نظر در دیدگاه و جزئیات وجود دارد و در کلیات اختلاف‌نظر خاصی نیست. اما این مسائل جزئی می‌تواند بر رفتار نمایندگان اثرگذار باشد و نهایتاً باعث سوءاستفاده شود.

این دو برادر با یکدیگر بنشینند و صحبت کنند. اگر مسائل و اختلاف شخصی دارند، باید حل و فصل کنند، اما از نظر دیدگاهی با یکدیگر اختلافی ندارند. لذا هر دو طرف نباید اجازه دهند بیشتر از این اختلاف ۲ نماینده باعث سوءاستفاده شود.

این اختلافات جزئی است؛ ۲ نفر اختلاف دیدگاه دارند و طبیعی هم هست زیرا کل دوران مجلس بین دو گروه، دو جریان و دو نفر اختلافات وجود داشته و دارد اما این به هیچ وجه قابل تعمیم به کل مجلس نیست ولی به هر میزان و نوعی همین اختلاف دیدگاه‌ها باعث سوءبرداشت می‌شود.

نه آن نماینده باید شخصی را متهم به سوءاستفاده کند و نه آن یکی دیگری را متهم به رابطه با اسرائیل کند؛ به نظرم به خاطر همین اختلاف موردی است؛ اگر نه این ۲ برادر همیشه باهم دیدگاه‌های مشترکی دارند اما در جزئیات ممکن است اختلافاتی داشته باشند.

در بحث رسیدگی نهادهای نظارت‌کننده هستند که می‌توانند ورود کنند، اگر نماینده‌ای موضعی دارد و یا اطلاعاتی پیرامون تخلف شخص، نهاد، گروه و جریانی دارد باید مستند ارائه دهد و خود مجلس وظیفه پیگیری و رسیدگی دارد.

نهادهای نظارتی با مجلس همکاری می‌کنند، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در حوزه مدیریتی مجلس است و باید مستندات را در اختیار آن‌ها بگذارند تا بررسی کنند.

اگر اتهاماتی مطرح است این افراد باید به دادگاه معرفی شوند صرف اظهارنظری که همراه با اتهام و تهمت علیه نمایندگان باشد نه به صلاح مجلس و نه نمایندگان است.

افراد اگر اطلاعاتی در خصوص چنین مسائلی دارند، در اختیار کمیسیون اصل ۹۰، رئیس مجلس و کمیسیون رسیدگی به تخلفات نمایندگان بگذارند که می‌توانند مستند رسیدگی کنند با اتهام‌زنی و کلی‌گویی این قضایا قابل استناد نیست و لذا فقط به حیثیت و جایگاه خودشان و مجلس لطمه می‌زنند.

بعد از مسئله شاسی‌بلندها برای مردم سوال شده است که رانت‌های مورد استفاده از سوی برخی مسئولان چرا باید وجود داشته باشد آن هم در شرایطی که بدنه جامعه دچار مشکلات معیشتی است و توانایی دریافت یک وام معمولی بدون رانت را هم ندارد، چگونه باید این مسائل را رسیدگی کرد و به افکار عمومی پاسخ داد، این مسائل باید از منظر قانونی بررسی شود، بسیاری از این مسائل ظن و گمان و افترا است. اگر آقای میرسلیم و آقای پیرهادی در این دوره از نمایندگی سوءاستفاده‌ای کرده‌اند، قاعدتاً باید هر دو مستندات خود را به کمیته نظارت بر رفتار نمایندگان ارائه دهند تا بتوانند بررسی کنند و اگر این کمیته به سندیت رسید، آن را به نهادهای دیگر برای برخورد ارجاع دهد.

اگر آقای میرسلیم یا آقای پیرهادی قبل از مجلس در گذشته منزلی داشتند و سوءاستفاده‌ای کرده‌اند همان زمان باید برخورد می‌شد اما در عین حال من معتقدم که کسی اگر مطلبی می‌گوید و صحبتی می‌کند اگر سندی نداشته باشد، صرفاً یک اتهام است.

به طور مثال در بحث شاسی‌بلندها که در مجلس مطرح شد کلش یک ماشین چینی است که بحث اختلاف قیمتش در بازار و ثبت‌نام دولتی عددی نیست اما در گذشته بعضی از نمایندگان سوءاستفاده‌هایی کردند که بر فرض اگر همین شاسی بلندها و زمین‌ها از جمله همین ملک آقای پیرهادی را با هم جمع کنیم به اندازه سوءاستفاده یکی از نمایندگان دور قبل نمی‌شود.

یک آقای نماینده‌ای در دوره قبل سوءاستفاده اقتصادی کرده که اصلا عدد و ارقامش در ماشین حساب هم نمی‌گنجد حال این را می‌خواهند با یک ماشین شاسی بلند که کل اختلاف دولتی و بازارش شاید ۱۰۰ یا ۵۰ میلیون تومان باشد، مقایسه کنند.

قای علیرضابیگی صرفاً می‌خواست صحبتی در مجلس برای جمع‌آوری آرای مردم در حوزه انتخابیه‌اش بیان کند؛ نه سند ارائه کرد و نه واقعیت داشت و نه نماینده‌ای سوءاستفاده کرده بود. نماینده هم حق دارد مانند بسیاری از مردم برود هنگامی که ماشین نیاز دارد، ثبت نام کند و اگر خانه نیاز داشته باشد، ثبت نام کند، اما اگر نمایندگی منجر به سوءاستفاده شود، این مهم است.

اما اگر بر فرض محال اصلاً ۶۰ نفر و ۱۰۰ نفر ماشینی گرفته باشند اختلافش را با بیرون تجمیع کنیم به ۵ یا ۶ میلیارد تومان هم کلش نمی‌رسد. اما در دوره گذشته ما نماینده‌ای داریم اگر بخواهیم سوءاستفاده‌هایش را ببینیم شاید سر از ۲ هزار میلیارد تومان درمی‌آورد؛ بنابراین آن را نباید مقایسه کنند و اسم سوءاستفاده روی آن بگذارند و اسم این را هم سوءاستفاده بگذاریم.

در دوره‌های گذشته که اکثر نمایندگان به اتهام فساد اقتصادی رد شدند، برویم ببینیم رانت اقتصادی آنها چقدر بوده است؟ این‌ها می‌آیند مقایسه می‌کنند مثلاً ۵۰ میلیون اختلاف یک ماشین بیرون با داخل بوده است، اما یک نماینده آمده در گذشته سوءاستفاده‌هایی کرده و هزاران هکتار اراضی ملی و کشاورزی را برده است؛ پس نباید این دو را مقایسه کرد و ممکن است این حرف‌هایی که من می‌زنم شائبه ایجاد کند ولی این ظلم به مجلس انقلابی و جهادی در دوره یازدهم است که کوچک‌ترین مسائل را به بزرگ‌ترین شکل مطرح می‌کنند.

همین اختلاف آقای میرسلیم و آقای پیرهادی چقدر بزرگ است که دامن می‌زنند؟ وقتی می‌آیند می‌گویند شاسی بلند؛ شاسی‌بلند از ماشین چینی شروع می‌شود تا بهترین ماشین‌های ژاپنی، کدام درست است؟

از این جهت یک مقداری مجلس یازدهم مظلومیتی دارد که نمی‌تواند از خودش دفاع کند. سوء‌برداشت‌هایی که از این مسائل می‌شود، بسیار شفاف اگر بیایند توضیح دهند مردم اینگونه برداشت نمی‌کنند و دامن نمی‌زنند.

اصلاً نوع سوءاستفاده؛ اگر اسمش را بگذاریم سوءاستفاده و جمعش هم کنیم واقعا اندازه سوءاستفاده یک نماینده در دوران قبل از ما نیست. اگر در دوران مجلس یازدهم سوءاستفاده و رانتی هم شده باشد، وقتی جمعش کنیم به اندازه سوءاستفاده یک نماینده در غرب کشور نیست. هزاران هکتار زمین و ارضی کشاورزی و ملی را غارت می‌کنند چرا واقعاً آنها مطرح نشد؟ این‌که شاسی بلند را می‌گویند و جوری وانمود می‌کنند که انگار نمایندگان دوره یازدهم آمده‌اند لکسوس استفاده کرده‌اند؛ نخیر اینطور نیست.

اگر هم ماشینی داده شده ماشین‌های چینی است که فقط به درد خود چینی‌ها می‌خورد و اختلاف قیمت بازار و با ثبت‌نام دولتی به ۱۰۰ میلیون تومان هم نمی‌رسد و نمی‌شود اسمش سوءاستفاده گذاشت، چه بهتر که این‌ها شفاف‌سازی می‌شد.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
پس بیخود کزدید اولش تکذیب کردید با اون ریئستون
بخدا قسم من یک جوان ۴۲ ساله و متاهل که ۱۵ سال است ازدواج کرده ام آرزوی خرید یک دوچرخه دارم که با آن زن و بچه هایم را به تفریح و اینور و آن ور ببرم نمیتوانم قدرت خرید یک چرخ دوچرخه را هم ندارم بعد شما نمایندگان عزیز و محترم می‌گویید اگر ماشینی هم داده شده چینی است آیا این حرف شما درست است که مفت بخورید و مفت بگیرید و مفت بچرخید بعد بگید چینی است
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش