چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۰ - ۰۶ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۵۲۶
مجلس

پاکسازی مجلس از منتقدان دولت؟

مجلس یازدهم,پاکسازی مجلس از منتقدان دولت

روزنامه اعتماد نوشت: «درخواست قالیباف و برخی نمایندگان برای برکنار شدن معاون سیاسی وزیر کشور باج‌خواهی و زیاده‌خواهی محسوب می‌شود. وزیر کشور نباید تسلیم باج‌خواهی عده‌ای شود»؛ این عباراتی است که حسین جلالی عضو جبهه پایداری در پاسخ به پرسش خبرنگار اعتماد درباره رخدادهای اخیر مجلس و انتقاد بسیاری از نمایندگان مستقل و اعضای طیف نو اصولگرا از بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور عنوان می‌کند.

عباراتی که سایر چهره‌های جبهه پایداری مجلس هم بر خلاف سایر همکاران‌شان در پارلمان به زبان می‌آورند تا پرده از «رازی مگو» و «تصمیمی بزرگ» که توسط اعضای جبهه پایداری در درون و بیرون مجلس برنامه‌ریزی شده، بردارند. تصمیمی با این هدف کلی که مجلس را تا حد ممکن از هر گروهی غیر از جبهه پایداری پاکسازی کنند.

اما موضوعی که برنامه‌ریزان جبهه پایداری احتمال آن را با این شدت نمی‌دادند، واکنش مجلس به این بخشنامه بود. نمایندگان فراکسیون مستقل و نواصولگرایان در حرکتی هماهنگ نسبت به این بخشنامه موضع‌گیری کرده و خواستار پاسخگویی وزارت کشور و شخص رییس‌جمهور در این زمینه شدند. قالیباف هم وظیفه رایزنی درخصوص خواسته منتقدان را به عهده گرفت. در ادامه هرچند وزیر کشور بلافاصله این مصوبه را ملغی اعلام کرد و در ادامه هم به‌رغم مقاومت ابتدایی، خبر از برکناری معاون سیاسی‌اش داد، اما امروز نواصولگرایان و فراکسیون مستقلین متوجه شده‌اند که جبهه پایداری قمار تازه‌ای را برای حذف تمامی رقبایش در مجلس برنامه‌ریزی کرده است.  برنامه‌ای که غلامرضا نوری در جریان گفت‌وگو با «اعتماد» از آن خبر می‌دهد و اعلام می‌کند، ۲۳۰ نماینده مجلس، در همان زمانی که نامه درخواست حضور رییسی در انتخابات ۱۴۰۰ را امضا کردند، باید منتظر چنین برخوردهایی می‌بودند.

ریشه‌یابی یک ایده خام

ماجرا اما با ابلاغ بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور در روزهای پایانی خردادماه و اوایل تیرماه آغاز شد؛ بلافاصله پس از رسانه‌ای شدن این بخشنامه ولوله‌ای در بهارستان شکل گرفت و فریاد بسیاری از نمایندگان مجلس به آسمان بلند شد. معاون سیاسی در این بخشنامه، تلویحا از همه استانداران، فرمانداران و همه زیر مجموعه‌های اجرایی خواسته بود که ارتباط‌شان با نمایندگان مجلس را محدود ساخته و نمایندگان را برای پروژه‌های اجرایی و اقتصادی دعوت نکنند؛ موضوعی که باعث شکل‌گیری نقدهای جدی نمایندگان از دولت و شخص وزیر کشور شد به گونه‌ای که برگه استیضاح وزیر کشور در میان نمایندگان بیش از ۱۰۰ نماینده دست به دست شد. در واقع، بسیاری از همان نمایندگانی که پای برگه دعوت از رییسی برای حضور در انتخابات را امضا کرده بودند، این‌بار پای برگه استیضاح وزیر کشور دولت رییسی را امضا کردند تا به‌زعم خود پاسخ درخوری به این رفتار دولت داده باشند. طی روزهای بعدی هر چند وحیدی (وزیر کشور) با اعتماد به نفس اعلام کرد، معاون سیاسی‌اش مرتکب عمل خلافی نشده و برنامه‌ای برای برکناری او ندارد، اما نمایندگان طیف مستقل و نواصولگرایان به اندازه‌ای بر خواسته خود پافشاری کردند که نهایتا روز یکشنبه قالیباف خبر داد که وحیدی پذیرفته طی ۲هفته آینده معاون سیاسی‌اش را تغییر دهد! اما چرا این بخشنامه تا این اندازه برای نمایندگان مستقل و نو اصولگرایان مهم است و پشت پرده این بخشنامه چه اراده‌ای قرار داشت که تا این اندازه نمایندگان را برآشفته ساخته است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش باید قطعات مختلف پازل تحولات اخیر را کنار هم قرار دهیم تا نهایتا تصویر مورد نظر شکل بگیرد.

پشت پرده این مصوبه چه می‌گذرد؟

به نظر می‌رسید این بخشنامه هرچند توسط معاون سیاسی وزارت کشور ابلاغ شده، اما ایده‌هایی پشت آن است تا مجلس را از هر گروه و جریان منتقد دولت پاکسازی کرده و یکسره دراختیار جبهه پایداری قرار دهد. رفتاری که اعضای جبهه پایداری پیش از این در جریان چینش ترکیب کابینه سیزدهم در قوه مجریه انجام داده و همه عناصر غیر مرتبط با جبهه پایداری را از قطار کابینه پیاده ساخته بود. این‌بار هم نمایندگان منتقد معتقدند این بخشنامه با صحنه‌گردانی اعضای جبهه پایداری در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده تا پنبه نمایندگان مستقل و نواصولگرایان را در انتخابات زده و اکثریت قاطع مجلس دوازدهم را در غیاب اصلاح‌طلبان دراختیار جبهه پایداری قرار دهد. 

بر این اساس که پیگیری اظهارنظرهای اعضای جبهه پایداری و نمایندگان نزدیک به این جبهه نشان می‌دهد که این طیف نه تنها هیچ مخالفتی با این بخشنامه ندارند، بلکه از صدور آن هم دفاع می‌کنند. حسین جلالی یکی از اعضای فعال جبهه پایداری است که در گفت‌وگو با «اعتماد» از بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور دفاع کرده و می‌گوید: «موضوعی که آقای قالیباف و برخی نمایندگان مطرح کردند، باج‌خواهی و زیاده‌خواهی محسوب می‌شود. وزیر کشور هم نباید تسلیم زیاده‌خواهی و باج‌خواهی عده‌ای افراد شود. باید ببیند، مصلحت کشور و مصلحت نظام چیست و به همان هم عمل کند. معتقدم در این راستا وزیر کشور به قانون عمل خواهد کرد و تصمیم احساساتی نخواهد گرفت و مانند برخی از ما نمایندگان جو زده نخواهد شد»؛ اظهاراتی که توسط برخی دیگر از نمایندگان نیز ازجمله سیدمحمد پاکمهر نماینده مردم بجنورد و سایر نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری به شکل و شیوه‌ای مشابه تکرار شد.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام و جای بسی تاسف برای نظام مدیریتی کشور عزیزمان،متاسفانه بجای اینکه پست های مدیریتی و تصمیم سازی به افراد لایق و شایسته داده شود ،بر اساس نظام قبیله سالار به صرف اینکه عضو یک جبه یا جاح خاص هستند سپرده شده و می شود. و در این مسیر چیزی که اصلا برای دولتمردان و مجلسیان مهم نیست بهره وری و کارایی است. بلاییی که امروز بر سر صندوق های بازنشستگی آمده و عملا ورشکسته شده ان حاصل باند بازی در انتصاب مدیران نالایق و از سوی دیگر عدم فراهم سازی بستر رقابتی سالم و زمینه رشد برای آنهاست
سلام و جای بسی تاسف ...
با شما کاملا موافقم. این وضعیت فاجعه و موجب سرافکندگی است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش