عباس جهانگیرزاده نماینده پارسآباد در خصوص اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم به رویداد۲۴ میگوید: مردم ایران، مردمان زیادهخواهD نیستند و تنها در این سالها که با فشارهای شدید اقتصادی روبرو شدند، از دولت خواستند که حداقل مطالباتشان به موقع انجام شود، اما اگر میبینیم که وضع به این روز درآمده، به واسطه سوءمدیریت مدیران است.
وی میگوید: تمام وعدههایی که دولت سیزدهم به آنها اشاره کرده بود، به راحتی قابل انجام بود. مثلاً دولت به لطف ارائه کالابرگ الکترونیکی میتوانست تا حد قابل ملاحظهای از تورم جلوگیری کند و میشد ثبات را در بازار حکمفرما کرد. موضوع کالابرگ الکترونیکی را هم دولت گفته بود و هم خواسته ما در مجلس بود، اما ماهها تاخیر در این فرآیند، باعث کوچک شدن سفرههای مردم شد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس میگوید: قیمتها در این دو سال، دور از انتظار افزایش داشته است و تازه دولت گفته از چند روز پیش، کالابرگ را برای تهیه ۱۱ کالای اساسی برای سه دهک آخر، فعال کرده است. حقیقتاً من به عینه موضوع را تاکنون مشاهده نکردهام. دولت باید این رویه را یک سال و نیم پیش، آن هم نه فقط برای سه دهک آخر صورت میداد. همین تعللها است که شرایط معیتشی مردم را روز به روز پیچیده میکند.
نماینده پارسآباد میگوید: ارائه به موقع کالابرگ الکترونیکی، کاری ساده بود و دولت پیش از حذف ارز ترجیحی باید این مسیر را دنبال میکرد. دولت به ما در این زمینه قول داده بود و مجلس بر همین اساس به دولت کمک کرد تا حذف ارز ترجیحی را شاهد باشیم. متاسفانه برخلاف حرفهای دولتمردان که گفتند چند کالا با آزادسازی قیمت مواجه خواهد شد، دیدیم که چطور چند صد کالا قیمتشان افزایشی شد و از طرفی، کالابرگ هم به دست مردم نرسید و قیمتهای مصوب شهریور ۱۴۰۰ بر کالاها اعمال نشد؛ یعنی اشتباه پشت اشتباه.
جهانگیرزاده میگوید: ما در کمیسیون کشاورزی، سه بار در حضور آقای رییس جمهور جلسه داشتیم و ایشان اعتراف کردند که باید خیلی قبلتر از اینها، کالابرگ الکترونیکی به دست مردم میرسید. آقای رئیسی هم توقع داشت که زیر مجموعهاش این کار را سریعتر به نتیجه برسانند که نشد.
او میگوید: نارضایتی تودههای مردم از وضعیت اقتصادی و معیشتیشان، حقیقت ماجرا است و کسی نمیتواند منکر این موضوع شود. دولت، مجلس و قوه قضاییه همه ادعایشان بر این است که برای مردم تلاش داریم انتظاراتشان را برآورده کنیم ولی به باور من، مردم باید بیشترین انتظارشان را از دولت داشته باشند، چون اجرای کار دست دولت است، نه نمایندهها. ما هم از دولتیها انتقاد داریم که انتظارات مردم را برآورده نمیکنند. کار درست و منطقی باید سر وقت انجام شود، وگرنه از زمانش بگذرد شاید خیلی به کار مردم نیاید.
نماینده پارسآباد میگوید: مردم هیچ زمانی، حساب خیلی خاصی برای مجلس و دولت باز نکردند و نمیکنند. حداقل انتظارات مردم این است که مشکلات روزمره آنها را حل کنیم، ولی خروجی کار حکایت از این دارد که حتی پایینترین مطالبات مردم هم برآورده نمیشود. متاسفانه دولت هم در قبال مردم آنطور که باید و شاید خود را پاسخگو نمیداند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس میگوید: دوره آمارسازی و خوب جلوه دادنها گذشته است. آمارسازیهای نادرست، بزرگترین آفت برای مدیریت در جامعه است که دولت در بحث اقتصاد، کشاورزی و دام و... مدام از خود آمارسازی میکند. بر اساس آماری که دولت اعلام میکند اگر ظرف پنج سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشتهایم، باید الان تولیدمان دو برابر باشد در صورتی که کف جامعه چنین چیزی را نمیبینیم.
وی میگوید: مافیای اقتصادی و مدیریتی، کشور را قفل کرده است. انقلاب، شهدا و امام این را از ما نخواسته بودند. ما که ادعایمان این است که راه آنها را دنبال میکنیم اگر به طور واقعی دنبالهرو آنها بودیم، به این نقطه نمیرسیدیم.
جهانگیرزاده میگوید: دولت باید نیمنگاهی هم به جمهوریت داشته باشد، نه اینکه مدام بگوید حرف، حرف ماست و هر چه گفتیم باید انجام شود. اگر اینطور باشد، نتیجهاش میشود تورم، گرانی و اوضاعی که الان مردم دارند.
- 13
- 2