به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سید ناصر موسوی لارگانی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با کلیات لایحه اصلاحی بودجه سال ۱۴۰۳ بیان کرد: بر اساس شعار سال باید هم تورم مهار شود و هم رشد تولید را شاهد باشیم اما با این بودجه به این دو هدف نمیرسیم. افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده یعنی ما از یک جیب مردم پول برداریم و به جیب دیگر آنها پول بریزیم. دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را پیشبینی کرده و نامی از خانواده شهدا آورده است. مگر خانواده شهدا چقدر پول دریافت میکنند که اکنون میخواهید این بار را بر دوش آنها بگذارید؟
وی در ادامه اظهار کرد: در بحث خرید تضمینی گندم نیز گفته شده دولت ۸۰ درصد خرید تضمینی را انجام دهد ۲۰ درصد مابقی را چه کسی و از کجا انجام خواهد داد؟ دولت باید خرید تضمینی را انجام داده و بازار را تنظیم کند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سویی دیگر ما در سالهای گذشته کمترین بودجه را در حوزه فرهنگی در نظر گرفتیم. از سویی دیگر در بحث فروش نفت فروش یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه در روز با توجه به تحریمها ممکن است محقق نشود. از سویی دیگر چرا قیمت ۶۵ دلار در نظر گرفته شده است؟ مگر قیمت نفت افزایش نداشته است؟
وی در ادامه تاکید کرد: در بحث دلار نیز قیمت دلار برای کالاهای اساسی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای سایر کالاها ۳۹ هزار تومان و قیمت در بازار ۵۰ هزار تومان است. آیا اینگونه قرار است که دلار را تک نرخی کنیم؟ در بحث اموال منقول و غیرمنقول نیز رقمی پیشبینی شده که قابل قبول نیست. افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان نیز قابل قبول نمیباشد. در لایحه قبلی افزایش ۲۰ درصدی برای بازنشستگان پیشبینی شده بود. از سویی دیگر افزایش ۵۰ درصدی مالیات قابل قبول نیست. این لایحه با برنامه نیز تطابق ندارد.
محمدصالحی، نماینده مجلس: افزایش مالیات بر ارزش افزوده یعنی اقتصاد کشور به سوی گردنههای صعبالعبور است
یکی از اعضای کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تصویب کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور با بیان اینکه «افزایش یک درصدی ارزش افزوده یعنی افزایش چندین درصدی قیمت کالا و خدمات و راندن اقتصاد کشور به سوی گردنههای دشوار و صعبالعبور»، عنوان کرد: سازمان برنامه و بودجه برای افزایش درآمدهای دولت راه جدیدی کشف نکرده است؛ بلکه مردم را در مقابل مردم قرار داده و برای پرداخت حقوق بخشی از مردم در جیب سایر مردم دست کرده است.
حسین محمدصالحی، نماینده مردم فریدن و فریدونشهر و عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور طی اظهاراتی به عنوان مخالف تصویب کلیات این لایحه گفت: اضافه شدن یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده فشار بر مردم و تحمیل تورم بیشتر خواهد بود و خلاف خواست مجلس است.
وی افزود: وقتی دولت میتواند برای رفع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، راههای درآمدی در لایحه پیشبینی کند، برای هزینه کردها نیز راه برون رفت و برنامه صحیح ارائه کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اجرای بسیاری از طرحهای عمرانی ریخت و پاش بسیار میشود، تاکید کرد: اگر قرار است هزینه کردها مدیریت شوند، چرا در پرداختهای معوق فرهنگیان و افزایش مستمری ها و عدم اجرای دقیق دقیق رتبهبندیها همیشه موضوع کسری مطرح میشود؟
محمد صالحی تاکید کرد: امروز مردم در تنگناهای اقتصادی و معیشتی هستند و ارزش حقوق و پاداش معوق پارسال آنها با توجه افزایش تورم کمتر امروز به کمتر از نصف رسیده است؛ بنابراین افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، جز گسترش و افزایش تورم دستاورد دیگری در پی نخواهد داشت؛ افزایش یک درصدی ارزش افزوده یعنی افزایش چندین درصدی قیمت کالا و خدمات و راندن اقتصاد کشور به سوی گردنههای دشوار و صعبالعبور.
وی تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه برای افزایش درآمدهای دولت راه جدیدی کشف نکرده است بلکه مردم را در مقابل مردم قرار داده است و برای پرداخت حقوق بخشی از مردم در جیب سایر مردم دست کرده است و من با این شیوه درآمدی برای تامین هزینهها مخالف هستم.
- 10
- 2