به گزارش خانه ملت، مجتبی یوسفی با اشاره به مصوبات لایحه بودجه برای افزایش سرمایهگذاری در حوزه نفت با هدف افزایش ثروت و ارزاوری برای کشور، گفت: بهیقین سرمایهگذاری در حوزه نفت یکی از پیشرانهای اصلی دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی در کشور است، اما متاسفانه طی چند سال اخیر این رشد صفر یا کمتر از یک بوده است، بنابراین باید بپذیریم، عبور از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه نفت، میعانات و پتروشیمیها ارزآوری و رشد اقتصادی بهدنبال دارند.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مطابق احکام برنامه هفتم و لایحه بودجه دولت مکلف است، منابع ارزی صندوق توسعه ملی را بهعنوان منابع بین نسلی در حوزه ایجاد زیرساختهای نفتی بهویژه توسعه میادین مشترک، توسعه زیرساختها و فشارافزایی تولید هزینه کند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس در لایحه بودجه اجازه افزایش قیمت بنزین را نداده است، افزود: تجربه نشان داده کنترل بازار انرژی صرفا با مکانیزم قیمت هیچگاه موفق نبوده است، بنابراین قبل از افزایش قیمت بنزین باید مجموعهای از اقدامات صورت بگیرد.
یوسفی مطرح کرد: مردم مقصر تهیه خودرو با قیمت بالا، کیفیت پایین و مصرف سوخت بالا و حمل و نقل عمومی ضعیف نیستند چراکه درآمد مردم به ریال، اما قیمت خودرو به دلار است، بنابراین افزایش قیمت بنزین بدون اصلاح این موارد به معنای یک طرفه قاضی رفتن است و تنها با اصلاح این موارد میتوان در حوزه انرژی تصمیمات اساسی گرفت تا به جامعه شوک قیمتی وارد نشود لذا حرکت به سمت بهینهسازی و کاهش مصرف البته نه با بکارگیری مکانیزم قیمت ازجمله موضوعاتی است که مورد توجه قرار گرفته است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین اگرچه دولت قبل به اسم برندسازی هزینهای را به جایگاههای بنزین، گازوئیل و سی. ان. جی تحمیل کرده بود، اما مجلس در لایحه بودجه مصوب کرد به غیر از کارمزدی که در اختیار جایگاهها است نمیتوان باعنوان برند یا ... هزینه مضاعفی را از مردم و جایگاهدار دریافت کرد.
- 14
- 4