چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۰۷ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۳۱۴
مجلس

کریمی قدوسی؛

دلواپسی که ادعاهایش تکذیب می‌شود /از خیاطی در مغازه پدر تا نماینده شدن

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,جواد کریمی قدوسی

شرق نوشت؛خبرساز است، جنجال می‌آفریند، مدعی می‌شود، نظم جلسات مجلس را برهم می‌زند، در نهایت هم تکذیبیه‌ای چاشنی شنیده‌هایش می‌شود.

 

او جواد کریمی‌قدوسی است؛ نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی از دوره هشتم تا به امروز. کریمی‌قدوسی چهره خبر‌سازی است که کارنامه سیاسی و خبری‌اش را بررسی کرده‌ایم.

 

بهانه: انتشار محرمانه‌ ظریف

کریمی‌قدوسی خبرساز است و هیاهوهای خبری‌اش در بهارستان بیش از هر جای دیگری اوج می‌گیرد مثل خواستش برای رد صلاحیت حسن روحانی در واپسین روزهای برگزاری انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری در خرداد ٩٢، یا درخواستش برای بررسی مجدد اعتبارنامه علی مطهری، نماینده تهران، در آذر ٩٣ با نگارش طرح علیه مذاکرات هسته‌ای با غلط املایی در آبان ٩٢ یا درگیری‌اش با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، بر سر بیانیه لوزان در کمیسیون امنیت ملی در فروردین ٩٤ و درنهایت هم ماجرای انتشار گزینشی سخنان محرمانه ظریف در روزهای اخیر- دی‌ماه ٩٥.

 

شناسنامه: صادره از مشهد

دی‌ماه ٦١ سال پیش-١٣٣٤- در مشهد به دنیا آمد، پدرش خیاط بود او هم ایام نوجوانی و جوانی‌اش را در کنار پدرش به خیاطی گذراند، انقلاب که شد به عضویت سپاه پاسداران در آمد و از همان ٢٣سالگی در سپاه خراسان فعال شد. آن‌طور که در پایگاه اطلاع‌رسانی‌اش آمده، در هشت سال دفاع مقدس مسئولیت اعزام نیرو و فرماندهی سپاه استان سمنان را در قالب تیپ ١٢ قائم بر عهده داشته است. مدتی پس از دفاع مقدس سابقه مدیریت عالی بسیج در استان‌های خراسان بزرگ، فارس، اصفهان و خراسان‌رضوی را در تشکیل نیروی مقاومت بسیج در این استان‌ها در کارنامه‌اش دارد. کریمی‌قدوسی، هفت فرزند دارد و آخرین مدرکش فوق‌لیسانس حقوق خصوصی است.

 

او از سال ٨٧ با قرارگرفتن در فهرست «هوالمطلوب»- وارد مجلس شد. کریمی‌قدوسی سه دوره متوالی- هشتم، نهم و دهم- است که نمایندگی مشهد در بهارستان را برعهده دارد.

 

کارنامه: حامی احمدی‌نژاد، منتقد روحانی

او در مجلس هشتم نماینده‌ای ساکت و بی‌حاشیه بود در جرگه حامیان پروپا قرص محمود احمدی‌نژاد و سیاست‎های او در همه حوزه‎ها به‌ویژه مذاکرات هسته‎ای شناخته می‌شد و به‌همین‌دلیل هم رسانه‌های وابسته به جناح راست همواره در حمایت از دولت محمود احمدی‌نژاد به سراغ او می‌رفتند.

 

البته آن روزها هم یکی، دوباری سخنانش تکذیب شد؛ از جمله اینکه اول آذر سال ٩١ بود که به نقل از هاشمی‌رفسنجانی، سخنانی را در نقد عملکرد احمدی‌نژاد در رسانه‌ها منتشر کرد، اما این سخنان همان روز از سوی قدرت‌الله علیخانی، مشاور هاشمی‌رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تکذیب شد. از او خبر چندانی در دست نبود جز تمجید از مواضع دولت دهم تا اینکه فصل انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری فرا رسید و حسن روحانی به‌عنوان کاندیدای اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان مقابل کاندیداهای جناح راست قرار گرفت. از آن ایام کریمی‌قدوسی هم خبرساز شد و هم پرحاشیه.

 

اولین حاشیه‌سازی او هم به خرداد ٩٢ و گرماگرم رقابت‌های انتخاباتی برمی‌گردد. او چند روز پیش از روز انتخابات، خواستار رد صلاحیت حسن روحانی به دلیل حمایت به گفته او، «فتنه‌گران» از روحانی شد. با آغاز به کار دولت یازدهم و ریاست‌جمهوری حسن روحانی، او در صف اول مخالفانش قرار گرفت و در کنار چهره‌های حامی احمدی‌نژاد در مجلس هشتم ازجمله روح‌الله حسینیان، حمید رسایی، مهدی کوچک‌زاده و... به جرگه دلواپسان پیوست و انتقاداتش تندتر و گزنده‌تر شد. هرچند برخی ریشه نقدهای بی‌شمار او به دولت را در بی‌توجهی دولت به نظر او در انتخاب استاندار مشهد می‌دانند، اما دامنه انتقادهای او از دولت وسیع‌تر از این موضوع است.

 

کریمی‌قدوسی از همان آغاز به کار مذاکرات هسته‌ای در دولت یازدهم از تریبون‌های مختلف نقدهایی را نسبت به رویکرد دولت و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مطرح کرد. -او اغلب اوقات انتقادات خود را با نقل‌قول‎هایی بدون سند از مقام معظم رهبری درباره مذاکرات و تیم مذاکره‌کننده همراه کرده است که در قریب‌به‌اتفاق موارد تکذیب شده‌اند- مثلا او در دی‌ماه سال ٩٢، مدعی شد مقام معظم رهبری، با انتقاد از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به خاطر «پافشاری‌نکردن بر حقوق هسته‌ای» ایران در جریان توافق ژنو گفته است: «من فقیه هستم و سه بار این متن را خوانده‌ام و از آن تثبیت حق غنی‌سازی هسته‌ای به دست نمی‌آید».

 

این ادعای او از سوی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تکذیب شد و هیچ‌گاه از سوی نهادهای مورد ادعای وی تأیید نشد. خرداد ٩٣ و در سالگرد آغاز به کار دولت حسن روحانی بود که او در قالب نطق میان‌دستورش و تریبون رسمی مجلس شورای اسلامی گفت: «رئیس‌جمهور در رساله دکترای خود اطلاعات مهمی در حوزه فقه و فقاهت در اختیار انگلیسی‌ها قرار داده است».

 

او با این ادعا چندصباحی در صدر اخبار بود. دیگر بار هم در٢٢ اردیبهشت ٩٤ بود که گزارشی در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه طرح سه‌فوریتی دفاع اسلامی و انقلابی از عزت و اقتدار ملت ایران در طول ادامه مذاکرات هسته‌ای در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. اما لحظاتی پس از انتشار این خبر برخی ‌نمایندگان مجلس اعلام کردند کریمی‌قدوسی، نام طرحی را ‌که نمایندگان امضا کرده بودند، ‌تغییر داده است. ماجرا از این قرار بود که یکی از نمایندگان مجلس با مراجعه به برخی دیگر از نمایندگان حاضر در صحن، طرحی دوفوریتی را مطرح می‌کند که برای مقابله با مصوبه سنای آمریکا بوده است.

 

نمایندگان نیز با مطالعه طرح، آن را امضا می‌کنند؛ اما در ‌‌نهایت کریمی‌قدوسی عنوان طرح را عوض ‌و آن را با نام «طرح سه‌فوریتی برای توقف مذاکرات» تقدیم هیئت‌رئیسه می‌کند. جدای از اعتراض نمایندگان به تغییر نام این طرح، متن طرح مذکور که به گزارش خبرگزاری‌ها به دستخط کریمی‌قدوسی نوشته شده بود، غلط‌های املایی و نگارشی بسیاری داشت که خبرساز‌ترین آن نوشتن «‌ام‌پی‌تی -MPT » به جای اصطلاح «ان‌پی‌تی-NPT» و «باغی» به جای «باقی» بود. خبر‌سازی او اما محدود به این امر نشد؛ ١٥ مهر سال ٩٣ بود که او در صحن علنی بهارستان خطاب به محمود علوی وزیر اطلاعات گفت: «کاش شما هم مثل مجید انصاری، معاون پارلمانی دولت از جریان به گفته او فتنه اعلام برائت می‌کردید». ساعتی بعد از انتشار این خبر، این سخنان کریمی‌قدوسی به عاقبت دیگر اظهارات خبری‌اش دچار شد و محمدرضا خباز در جمع خبرنگاران سخنان او درباره انصاری را تکذیب کرد و گفت که انصاری حرف‌هایش را رد کرده است.

 

این ماجرا هم پایان داستان تکذیبیه‌های او نبود؛ دوم تیر ٩٥ بود که او با ادعای تقلید صدای حسن روحانی از سوی حسین فریدون بازهم خبرساز شد، آن روز روابط‌عمومی معاونت امور زنان و خانواده در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «نظر به خبر منتشره گفت‌وگوی خبرگزاری دانشجو با آقای کریمی‌قدوسی، نماینده مشهد مبنی بر ماجرای عجیب تقلید صدای رئیس‌جمهور و ممانعت از انجام سفر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، این معاونت جهت تنویر افکار عمومی ضمن تکذیب این ادعای خلاف واقع، با یادآوری سوگند موضوع اصل ۶۷ قانون اساسی، انتظار می‌رود این نماینده مردم شریف مشهد و کلات در اظهارنظرات و انجام وظایف وکالت امانت و تقوا را رعایت کنند».یک ماه پس از ماجرای تقلید صدا بود که کریمی‌قدوسی بازهم خبرش تکذیب شد. سوم شهریور سال ٩٥ او در گفت‌وگو با مجله «رمز عبور» مدعی دستگیری جاسوس و نفوذی آمریکا در تیم مذاکره‌کننده ایران شد که البته این خبر هم به‌سرعت از سوی وزارت امور خارجه تکذیب شد. سه ماه بعد هم دوباره او به صدر اخبار برگشت؛ هفتم آذرماه سال جاری-٩٥- بود که ادعای او درباره رأی دیوان محاسبات کشور به انفصال از خدمت وزیر اقتصاد و دارایی و سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه از سوی دادستان دیوان محاسبات رد شد. او این روزها همچنان خبرساز است و ادعای جدیدش درباره انتشار گزارش محرمانه محمدجواد ظریف در جلسه با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است. او حتی وعده داده بود فیلم این جلسه را برای خبرنگاران پخش می‌کند اما با تکذیب این ادعا از سوی وزارت خارجه و جمعی از نمایندگان، اثبات این ادعای او بازهم به در بسته خورد و منجر به دلجویی دیگر اعضای کمیسیون مذکور از وزیر امور خارجه شد.

مواضع:

قتل ستار بهشتی کار جریان فتنه است. / گفت‌وگو با بولتن‌نیوز، آبان ٩١. 

 

علی لاریجانی یکی از قوی‌ترین رؤسای مجالس شورای اسلامی است اما به برخی مواضع ایشان در حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ و همچنین برخی مسائل در مجلس هشتم، ایراد داشته و دارم. / گفت‌وگو با ایلنا، خرداد ٩٥. 

 

رمزگشایی از شعار اعتدال امر مهمی است چراکه اعتدال پوششی برای براندازی نظام است. / ایسنا، تیر ٩٣. 

 

علی مطهری با اینکه از خانواده شهید است، بصیرت و تحلیل ندارد/ سایت الف، آذر ٩٣. 

 

مقابله به مثل در برابر نقض برجام راهکار کنونی ماست/ خبرگزاری ایسنا، مهر ٩٥.

 

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش