به گزارش خبرآنلاین،بیش از هشت ماه از تشکیل مجلس دهم گذشته اما هنوز نمود اختلافات اولیه در زمان تشکیل فراکسیونها در سخن برخی نمایندگان دیده می شود.
رئیس فراکسیون امید در چندین سخنرانی نشان داده از افرادی که به اسم لیست امید وارد مجلس شدند و بعد راهشان را جدا کردند گلایه دارد. عارف آن را مصداق بداخلاقی سیاسی میداند. سخنانی که چندان به مذاق اعضای فراکسیون مستقلین که می توانند مصداق سخنان عارف باشند چندان خوش نیامده است.
غلامعلی جعفرزاده عضو هیات رییسه فراکسیون مستقلین که گویا از این سخن عارف دلخور است، منتقد عملکرد رئیس فراکسیون امید است. او تاکید دارد که هیچ تعهدی به لیست امید نداده بوده است.
***
آقای عارف در چندین نوبت جدا شدن کسانی که با لیست امید وارد مجلس شدهاند از بدنه فراکسیون امید و تشکیل یک فراکسیون جدید را نوعی بداخلاقی سیاسی عنوان کردند. از همین باب میگفتند که شورای عالی فراکسیونها را که از طرف مستقلها مطرح شده را به رسمیت نمی شناسند چراکه آن را معادل به رسمیت شناختن بداخلاقی سیاسی می دانند. خود شما از جمله افرادی بودید که از فراکسیون جدا شدید؟ توجیه شما دربرابر این گفته فراکسیون امیدی ها چیست؟
ما چه توافقی کردیم؟
به هر حال اسم شما در لیست امید بود اما شما عضو فراکسیون امید نشدید.
در زمان انتخابات، گروه های زیادی می آیند و به یک کاندیدا می گویند ما می خواهیم شما را تحت حمایت خود قرار دهیم. این که اشکالی ندارد. همینطور که می بینیم الان نمایندگان زیادی در مجلس حضور دارند که اسم آنها هم در لیست امید و هم در لیست اصولگرایان آمده بود.
خیلی زیاد نبودند.
حتی یک نفر، فرقی ندارد! اگر نمایندگان لیست امید برگه ای امضا کردند فرمایش ایشان درست است ولی وقتی مجموعه ای می آید می گوید من می خواهم شما را حمایت کنیم به این منزله نیست که تو پس از رای آوردن، متعهدی کارهایی را برای آنها انجام دهی. فکر می کنم تعریف دوستان دچار اشکال است. باید تعریف خود را درست کنند. من شخصا وقتی به آنجا رفتم، گفتند میثاق نامه ای را امضا کن، اما من گفتم امضا نمی کنم.
اما بسیاری آن را امضا کردند.
درباره آنها این فرمایش درست است.
و خیلی از کسانی که امضا کردند اکنون در فراکسیون مستقلین حضور دارند.
من آنها را نمی شناسم. هر کسی که امضا کرده است باید به امضایش پایبند باشد. ما در این بین کسانی بودیم که امضا نکردیم و با صراحت اعلام کردیم که امضا نمی کنیم و بعدها در مجلس خط و مشی مستقل داریم. همان موقع اعلام کرده بودیم. من فکر می کنم اگر آقای عارف بخواهد دوباره بر این طبل بکوبد متضرر می شود، در مجلس متضرر می شود. افتراقی را در مجلس ایجاد می کند.
من اعتقاد دارم لیست امید تا دم در مجلس بود. اینکه چرا نمی توانند پرچم امید را در مجلس نگاه دارند بروند و ضعف خود را اصلاح کنند.
بحث درباره ضعف لیست امید نیست...
من به آن کار دارم و شما همه حرف های مرا بنویس. اینها چرا نمی توانند جاذبه ای ایجاد کنند تا بچه های خود را نگاه دارند؟ این یک ضعف است دیگر.
سر ماجرای شورای عالی فراکسیونها شما به فراکسیون ولایی نزدیکتر شدید تا به فراکسیون امید...
خیر. ما یک شورایی تشکیل دادیم تا همه بیایند. اما امید به آن نپیوست. یعنی آنها از ما فاصله گرفتند نه اینکه ما از آنها فاصله بگیریم. امید رفت کنار و گفت نمی خواهد باشد. وقتی خودش نمی خواهد ما چه کار کنیم؟
آقای عارف می گفتند که دعوت رسمی نشده اند.
چه کسی دعوت رسمی شد؟ به همه اعلام شد. ما با ولاییها نشستیم و به آنها گفتیم. به امیدیها هم همینطور گفتیم اما گفتند ما نمی آییم.
بعد از چند ماه چرا هنوز با ولایی ها به نتیجه نرسیده اید و شورای عالی فراکسیون ها را تشکیل نمی دهید؟ همچنان اختلاف بر سر تعداد اعضای شورای مرکزی شورای عالی فراکسیون هاست و آنها حضور برابر اعضای شما را قبول نمی کنند؟
شورای عالی تشکیل شده است.
پس چرا خبری از آن نیست؟
جلساتی که با حضور آقای لاریجانی تشکیل می شود پس چیست؟ هر جلسه ای که با ریاست ایشان تشکیل شده، شورای عالی فراکسیونهاست.
یعنی اعضای آن مشخص است؟
بله. اعضای آن مشخص شده است. ممکن است بگویید بیشتر از ۳۴ نفر میآیند، خب ما که نمی توانیم بگوییم نیایند، نماینده هستند دیگر.
الان این ۳۴ نفر مشخص شدهاند و شما میتوانید آنها را نام ببرید؟
به نظر من مشخص هستند.
خب چه کسانی هستند؟
به نظر من شما باید امید را نقد کنید. واقعا امید بسیار عملکرد بدی داشته و در مجلس لطمههای زیادی خوردند و در انتخابات ۹۶ هم لطمه خواهد زد. به شما بگویم این عملکرد آقای عارف باعث می شود که ما پس از این کت را بکنیم و ایشان را نقد کنیم. نقد ما جدی خواهد بود.
انتقاد شما در زمینه شورای عالی فراکسیون هاست یا وسیع تر؟
درباره ضعف عملکرد آقای عارف است.
اعضای فراکسیون امید که از ایشان راضی به نظر می رسند.
خیر. اینگونه نیست. ما در بین آنها هستیم. آقای عارف اگر می خواهد مدیر یک مجموعه باشد، باید اعضای فراکسیون را تحت پوشش قرار دهد. در غیر این صورت ما ایشان را به صورت جدی نقد خواهیم کرد. آقای عارف رئیس سازمان برنامه و بودجه این کشور بود، در برنامه ششم نتوانست حتی یک پیشنهاد بدهد. چه انتظاری دارید شما؟ چطور ممکن است یک نفر رئیس یک فراکسیون باشد اما توانایی ارائه یک پیشنهاد را نداشته باشد؟
- 13
- 3