در حالی که افکار عمومی هنوز سرگرم و سرخوش از نتایج انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا بیش از هر زمان دیگری به ایجاد تغییر و تحول در جهت اصلاح امور و بازگشت «امید» به جامعه خوشبین است، حال در آستانه برگزاری انتخابات هیأترئیسه اجلاسیه دوم مجلس دهم، شنیدهها از اعمال فشار دستهای پشتپرده برای حذف علی مطهری از عضویت در هیأترئیسه مجلس حکایت دارد.
همزمان با آغاز به کار مجلس دهم در هشتم خردادماه سال گذشته، پس از آنکه محمدرضا عارف، سرلیست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم در تهران در مقابل علی لاریجانی که از قضا او نیز در لیست امید قم حضور داشت، شکست خورد و از نشستن بر کرسی ریاست مجلس دهم بازماند، مسعود پزشکیان و علی مطهری دو گزینه فراکسیون تازه تاسیس «امید» در آن روزها با رأیی قاطع بر حمیدرضا حاجیبابایی و محمد دهقانی نقندر دو گزینه نایبرئیسی اصولگرایان پیروز شده و بهعنوان نواب رئیس مجلس انتخاب شدند.
با وجود عملکرد قابل قبول فراکسیون امید در انتخابات هیأترئیسه مجلس و همچنین هیأترئیسه کمیسیونهای تخصصی اما تداوم ریاست لاریجانی در آن زمان منجر به بیان انتقادهایی علیه اصلاحطلبان پارلمان شد و این در حالی بود که عارف و دیگر اعضای فراکسیون امید، زمان اندکی که از ورود به مجلس تا زمان انتخابات هیأترئیسه در اختیار داشتند را مهمترین علت این عدم توفیق نسبی عنوان کردند.
همزمان بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید و دیگر اعضای هیأترئیسه و شورای مرکزی فراکسیون امید در مصاحبههای مکرر تأکید کردند که باتوجه به تغییر اکثر نمایندگان مجلس در دوره دهم به نسبت دوره نهم، آنها حتی شناخت چهره به چهره دقیقی از یکدیگر نداشته و نتوانستند آنچنان که باید و شاید برای تصاحب کرسیهای حساس پارلمان با یکدیگر تعامل و رایزنی کنند.
آنها همچنین نوید دادند که در انتخابات هیأترئیسه مجلس و کمیسیونهای تخصصی در اجلاسیه دوم قطعاً جبران خواهند کرد و حال در شرایطی این انتخابات سرنوشتساز برگزار میشود که نتایج دو انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا که با پیروزی چشمگیر اصلاحطلبان و اعتدالگرایان در سراسر کشور همراه شده، انتظار افکار عمومی نسبت به این جریان سیاسی را داخل مجلس نیز افزایش داده است.
این مطالبهها تا آنجا پیش رفت که حتی در برخی مقاطع در هفته گذشته صحبتهایی از احتمال رقابت مجدد عارف با لاریجانی مطرح شد و با وجود اینکه احتمالا صحن علنی مجلس در روز یکشنبه شاهد چنین رقابتی نخواهد بود، اما پارسایی سخنگوی فراکسیون امید، هرگونه توافق این فراکسیون با دو فراکسیون دیگر در مورد ریاست لاریجانی را «کذب محض» دانسته است.
این در حالی است که یک عضو ارشد فراکسیون امید که نخواست نامش فاش شود، در این رابطه به «شهروند» گفت که هنوز تصمیم قطعی در این رابطه اخذ نشده اما درصورت عدم پذیرش مطالبههای فراکسیون امید، این فراکسیون ناچار خواهد بود عارف یا پزشکیان را برای رقابت با لاریجانی معرفی کند.
این گفته در شرایطی مطرح میشود که پارسایی روز چهارشنبه و پس از اتمام نشست مجمع عمومی فراکسیون امید که به منظور تعیین تکلیف در رابطه با نامزدهای این فراکسیون برای کرسیهای هیأترئیسه تشکیل شد، «کف مطالبات فراکسیون» را «حفظ وضع موجود» دانست و با این همه تأکید کرد كه تصمیم نهایی در نشست مجمع عمومی بعدازظهر شنبه اخذ خواهد شد.
همزمان و در حالی که اخبار غیررسمی درباره اعمال فشار گروهی از نمایندگان اصولگرا برای حذف مطهری از هیأترئیسه به اوج خود رسیده، مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات نیز در توییتی به این خبرها اشاره کرده و نوشته است: «شنیدم که علی لاریجانی و تیمش درصدد حذف علی مطهری از نایبرئیسی مجلسند. امیدوارم کذببودن خبر یکشنبه، ۷ خرداد معلوم شود.»
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نایبرئیس نخست فراکسیون مستقلین ولایی و ازجمله نمایندگان نزدیک به رئیس مجلس اما این گفته تاجزاده را تکذیب کرد و در این رابطه به «شهروند» گفت: آقای مطهری بهنوعی حیثیت اصلاحات و اعتدال است و اصلا چنین مسائلی صحت ندارد. به نظر میرسد یک خط تفرقه و نفاق ایجاد شده که بهدنبال ایجاد انشقاق میان دو فراکسیون حامی دولت یعنی فراکسیون «امید» و «مستقلین» است. نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بشخصه با تغییر زیاد در هیأترئیسه موافق نیستم. برای ما لاریجانی و مطهری خط قرمز هستند و باتوجه به اینکه مطهری را نماد نمایندهای شجاع و مستقل میدانیم، اجازه نخواهیم داد از هیأترئیسه حذف شود.
- 9
- 5