سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۰۲۲
مجلس

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس تغيير کرد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,تغییر رئيس کميسيون فرهنگي مجلس

 نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي در اولين روز آغاز به کار دومين سال مجلس دهم روز پرکاري را پشت سر گذاشتند. بعد از اتمام صحن علني، نمايندگان به کميسيون‌هاي تخصصي‌شان رفتند تا هيأت‌رئيسه جديد را انتخاب کنند. برخي از کميسيون‌ها برگزاري اين انتخابات را به هفته آينده موکول کردند و کميسيون‌هاي عمران، صنايع و معادن، انرژي، حقوقي و قضايي، آموزش و تحقيقات، فرهنگي و برنامه‌وبودجه تکليف هيأت‌رئيسه جديد را مشخص کردند.

 

بر‌اين‌اساس علاوه بر انتخابات هيأت‌رئيسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس که بنابر اعلام سخنگوي اين کميسيون به علت برگزاري انتخابات اجلاسيه سال نخست در ۳۰ خرداد و لزوم اتمام يک سال تمام پس از برگزاري انتخابات، تکليف هيأت‌رئيسه جديد روشن نشد؛ رأي‌گيري براي تعيين هيأت‌رئيسه کميسيون‌هاي اقتصادي، بهداشت و درمان، کشاورزي، آب، خاک و منابع طبيعي، شوراها و امور داخلي کشور و همچنين کميسيون اصل «۹۰» قانون اساسي نيز به روزي ديگر موکول شد. 

 

هفته گذشته تکليف کرسي‎هاي هيأت‌رئيسه مجلس دهم براي دومين سال مشخص شد و روز گذشته فراکسيون‌ها و نمايندگان براي به‌دست‌آوردن کرسي‎هاي صدر کميسيون‎ها با هم رقابت کردند. روز گذشته شلوغي صحن از دقايق آغازين مجلس، به غير ‌از تغيير صندلي نمايندگان دليل ديگري هم داشت. چرخش ميان صندلي‎ها و نوع دست‌دادن‌ها حکايت از موج ديگري از لابي‎ها داشت که به هفته دوم مجلس بعد از انتخابات رسيده است؛ لابي براي کسب کرسي‌هاي صدر کميسيون‌ها و تأثير‌گذاري بيشتر. 

 

زاهدي ابقا شد

با وجود آنکه صندلي اغلب نمايندگان تغيير کرد اما هنوز صاحب صندلي شماره ۱۸۴ محمدرضا عارف بوده؛ صندلي‌ای که در مجلس دهم به جايگاهي براي نشست‌ها و مذاکرات غير‌رسمي معروف شده است. يکي از مهم‌ترين کرسي‌ها در کميسيون‌هاي مجلس، کرسي رياست کميسيون آموزش و تحقيقات است.

 

در ميان شلوغي‌هاي صحن، نشستن محمدمهدي زاهدي (وزير علوم احمدي‌نژاد) در کنار محمدرضا عارف، رئيس فراکسيون اميد و معاون اول دولت اصلاحات توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده بود که چه بحثي مي‌تواند منجر شود تا اين دو براي دقايقي طولاني کنار هم بنشينند و آن‌طور که حرکات دستشان نشان مي‌داد بحثي با چنين جديت را به پيش ببرند؟ موضوعي که گويا خالي از اختلاف نبود.

 

با آنکه صداي مکالمات اين دو نفر به جايگاه خبرنگاران نمي‌رسيد اما دور از ذهن هم نبود که موضوع مذاکراتشان انتخابات هيأت‌رئيسه کميسيون آموزش باشد اما ساعاتي بعد از اين مذاکرات در جلسه کميسيون آموزش و تحقيقات اتفاق خاصي نيفتاد و آن‌طور که حجت‌الاسلام عليرضا سليمي به ايرنا خبر داد محمد‌مهدي زاهدي، نماينده مردم کرمان، به‌عنوان رئيس اين کميسيون مجلس دهم براي سال دوم ابقا شد. اين درحالي است که به نظر مي‌رسيد با توجه به تعدد حضور اعضاي فراکسيون اميد در کميسيون آموزش، عارف مي‌تواند کرسي رياست اين کميسيون را از زاهدي بگيرد. 

 

حاجي‌بابايي باز هم از کرسي رياست جا ماند

حاجي‌بابايي بعد از آنکه صلاحيتش در انتخابات رياست‌جمهوري تأييد نشد دلش را به نايب‌رئيسي مجلس خوش کرده بود که آنجا نيز نتوانست توفيقي به دست بياورد و اقبال نمايندگان به حضور مطهري و پزشکيان بيشتر بود. با وجود اين وزير آموزش‌وپرورش احمدي‌نژاد مأيوس نشد و اين بار براي رياست کميسيون برنامه‌وبودجه خيز برداشت.

 

نوع تعامل‌هاي دیروز او با نمايندگان نشان از عزم جدي براي حضور در هيأت‌رئيسه اين کميسيون کليدي داشت اما غلامرضا تاجگردون که نزديک به چهار سال است در کميسيون برنامه‌وبودجه بر کرسي رياست تکيه زده باز هم با ۲۱ رأي در اين سمت ابقا شد. هر چند اين نتيجه دور از انتظار نبود و با وجود تجربه تاجگردون در‌اين‌زمينه و روابطش با نمايندگان عضو فراکسيون اميد و مستقلين پيش‌بيني مي‌شد حاجي‌بابايي در اين عرصه چندان شانسي براي پيروزي نداشته باشد. 

 

ابقاي رؤساي کميسيون‌هاي قضايي و انرژي

طي انتخاباتي که در کميسيون‌هاي قضايي و انرژي به‌طور جداگانه انجام شد رؤساي اين کميسيون‌ها ابقا شدند، هر چند تغييراتي در کرسي‌هاي نايب‌رئيسي اتفاق افتاد. در کميسيون قضايي اللهيار ملکشاهي، نماينده مردم کوهدشت در مجلس براي دومين سال مستمر به‌عنوان رئيس کميسيون قضايي و حقوقي مجلس دهم انتخاب شد و حسين رضازاده، نماينده مردم کازرون و محمد کاظمي نماينده، مردم ملاير به‌عنوان نواب رئيس اول و دوم اين کميسيون انتخاب شدند. حسن نوروزي، نماينده مردم رباط‌کريم نيز به‌عنوان سخنگوي کميسيون قضايي و حقوقي مجلس باقي ماند. همچنين جليل رحيمي‌جهان‌آبادي، نماينده مردم تربت‌جام و يحيي کمالي‌پور، نماينده مردم جيرفت، به‌عنوان دبيران اول و دوم کميسيون حقوقي و قضايي مجلس انتخاب شدند. 

 

در کميسيون انرژي نيز تغييراتي در ترکيب هيأت‌رئيسه اتفاق افتاد؛ با اينکه فريدون حسنوند، نماينده مردم انديمشک، به‌عنوان رئيس کميسيون ابقا شد اما نايب‌رئيس اول و دبير دوم هيأت‌رئيسه را ترک کردند. بر‌اين‌اساس سيد‌علي ادياني، نماينده مردم قائمشهر به‌عنوان نايب‌رئيس اول و هدايت‌الله هادمي، نماينده مردم ايذه و باغملک به‌عنوان نايب‌رئيس دوم انتخاب شدند. اسدالله قره‌خاني، نماينده مردم علي‌آبادکتول سخنگو ماند و قاسم ساعدي، نماينده مردم دشت آزادگان به‌عنوان دبير اول و کورش کرم‌پور‌حقيقي به‌عنوان نايب‌رئيس دوم انتخاب شدند. 

 

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس تغيير کرد

اعضاي کميسيون فرهنگي مجلس جمشيد جعفرپور را به‌عنوان رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي براي سال دوم مجلس دهم انتخاب کردند. اين درحالي است که سال گذشته نصرالله پژمان‌فر، رئيس کميسيون فرهنگي مجلس بود. تاکنون اين تنها تغيير در کرسي رياست يک کميسيون است. 

 

در اتاقي ديگر اعضاي کميسيون صنايع و معادن تکليف ترکيب هيأت‌رئيسه اين کميسيون را مشخص کردند. عزيز اکبريان، نماينده کرج براي دومين سال پياپي به‌عنوان رئيس کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي انتخاب شد. 

در کميسيون عمران نيز با ابقاي رئيس و سخنگو و تعيين قلي‌زاده و کيانپور به‌عنوان نواب رئيس، تکليف هيأت‌رئيسه مشخص شد. در نتيجه اين رأي‌گيري، رضايي‌کوچي همچنان به‌عنوان رئيس کميسيون در دومين سال فعاليت مجلس دهم ابقا شد.

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش