یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۳۵۲
مجلس

سكانس متفاوت از بهارستان؛

حساب‌كشی از مجلس در تريبون بهارستان

مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

دیروز زماني که علی لاریجانی و مسعود پزشکیان در صحن علنی حاضر نبودند و سکان اداره مجلس به دست علی مطهری رسیده بود، یکی از نطق های طوفانی نمایندگان بعد از مدت‌ها به گوش رسید. محمود صادقی، اصلاح طلبی که از ابتدای حضورش در مجلس دهم به پیگیری‌های شفاف‌سازی معروف است، روز گذشته نیز در یک نطق اعتراضی صدای برخی نمایندگان محافظه‌کار را درآورد. قبل از او نیز مصطفی کواکبیان در نطقی، پشتیبانان انتخاباتی روحانی، یعنی اصلاح‌طلبان را بار دیگر به رییس‌جمهور یادآور شد اما انگار صحبت‌های او زیاد به كام بهروز نعمتی، نماینده ای که از لیست امید به مجلس راه پیدا کرده بود، خوش نیامد و نسبت به سخنان کواکبیان اعتراض کرد.

 

دچار تلی از فساد شده‌ایم

محمود صادقی روز گذشته درخواست نطق اضطراری کرده بود. او بعد از قرارگرفتن در جایگاه سخنران، بدون مکث به موضوع اصلی مورد بحث خود، یعنی شفاف سازی و فساد در کشور پرداخت. محمود صادقی«چالش در نظام کلان تدبیر و مدیریت کشور» را ابرچالش بزرگ امروز کشور که بر چالش‌های دیگر سایه انداخته و بسترساز و کانون چالش‌های دیگر شده، توصیف کرد و گفت:

 

نهادهای مستقر حاصل از این نظام تدبیر، منجر به استقرار یک نظام اقتصادی رفاقتی و سفارشی شده که وابسته به درآمدهای بادآورده نفتی است و موجب رویش یک اقتصاد رانتی، انگلی و فسادزا و ظهور یک طبقه تازه به دوران رسیده، قلدر و باجگیر شده است.نماینده مردم تهران گفت: برخی از همکاران می‌گویند كه پیگیری‌ها بی‌فایده است‌ زيرا اگر تنها دستی به فاسد‌ها بزنیم، همه کار‌ها خواهد خوابید. ما دچار تلی از فساد شده‌ایم، فساد فساد می‌آورد،‌‌ همان گونه که فقر فقر می‌آورد.

 

مجلس، عصاره فضايل ...

صادقی خطاب به نمایندگان مجلس با بیان اینکه بیاید شفافیت را از مجلس آغاز کنیم، تصریح کرد: آیا مجلس عصاره فضایل ملت است؟ یا ما عصاره فضایل شورای نگهبان هستیم، بیاید شفافیت را از مجلس آغاز کنیم زيرا نظام مالی مجلس غیرشفاف است.

 

چرا اجازه نمی‌دهند بودجه سالانه مجلس به طور شفاف حسابرسی شود؟عضو هیات‌ريیسه فراکسیون امید مجلس ادامه داد: آیا شما نمایندگان مجلس در جریان حسابرسی‌های سالانه بودجه‌ای مجلس هستید؟ چرا گزارش شفافی از حسابرسی سالانه ارائه نمی‌شود؟ در حالی که حسابرسان دیوان محاسبات هر سال بودجه مجلس را حسابرسی می‌کنند و ایراداتی می‌گیرند، اما ريیس دیوان همه را خط زده و مردود می‌شمارد.

 

تنش در بهارستان

پس از نطق محمود صادقی درباره عدم شفافیت بودجه مجلس، برخی از نمایندگان اصولگرا به نطق او اعتراض داشتند که این امر موجب بروز التهاب در جلسه علنی شد. صادقی در بخشی از سخنانش، نمایندگان مجلس را عصاره فضايل شورای نگهبان عنوان کرده و سوال کرده بود که نباید عصاره فضايل ملت باشیم؟این اظهار نظر محمود صادقی بلافاصله با واکنش شدیدی از سوی نمایندگان اصولگرای مجلس روبه‌رو شد و در این راستا ابتدا علی ادیانی‌راد، نماینده اصولگرای قائمشهر در تذکری این اظهارنظر صادقی را نادرست خواند و گفت:

 

نماینده تهران به عنوان فردی که خود معمم بوده و حقوقدان است با سوء‌نیت بیان نشده اما باید دقت کنیم که با این اظهارات، شأن مجلس را خدشه‌دار نکنیم. البته این پایان کار نبود و تشنج و دعوای اصلی در صحن از زمانی آغاز شد که سیدحسین نقوی‌حسینی، نماینده اصولگرای ورامین و پیشوا با اصرار خواستار بیان تذکر ماده ۷۹ قانون اساسی در دفاع از شأن نمایندگان شد.علی مطهری که برای ساعاتی ریاست جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت با اشاره به اینکه این مساله در تذکر نماینده قائمشهر مطرح شده، اجازه بیان تذکر به نقوی‌حسینی نداد و این مساله منجر به عصبانیت بیش از حد این نماینده اصولگرا شد.

 

فرياد نقوی‌حسینی بر سر مطهری

نقوی‌حسینی که مسئولیت سخنگویی فراکسیون اصولگرایان موسوم به نمایندگان ولایی را نیز بر عهده دارد با فریاد خواستار روشن شدن میکروفونش بود، مانع از بررسی ادامه دستور مجلس شد، و در حالی که مطهری به عنوان رييس جلسه چند بار از او خواست که نظم جلسه را رعایت کند و سعی کرد ادامه کار مجلس را به جریان بیندازد. در ‌‌نهایت مطهري در مقابل اصرار توأم با عصبانیت این نماینده نزدیک به جبهه پایداری اجازه داد تا تذکر ماده ۷۹ مطرح شود. با این حال نقوی‌حسینی پس از آنکه دقایقی با لحنی آرام نسبت به عدم صدور اجازه بیان تذکر از سوی مطهری انتقاداتی مطرح کرد، سرانجام موضوع اصلی تذکر خود را بیان کرد که مشابه‌‌ همان نکاتی بود که پیشتر عنوان شده بود.

 

علی مطهری نیز هنگامی که دید نقوی‌حسینی‌‌ همان بحث را تکرار می‌کند، میکروفون او را قطع کرد و از یکی از اعضای هیات‌ريیسه خواست دستور کار مجلس را قرائت کند که این مساله نقوی‌حسینی را بیش از پیش عصبانی کرد.این نماینده اصولگرای مجلس صندلی خود را ترک کرد و با حضور مقابل جایگاه هیات‌ريیسه با صدای بلند به علی مطهری اعتراض کرد. این مساله منجر به آن شد که تعدادی از نمایندگان اصولگرا از جمله حسین مقصودی، حمیدرضا فولادگر، جبار کوچکی‌نژاد و چند نماینده دیگر به سمت نقوی رفته و او را آرام کنند و به سمت صندلی‌اش بازگردانند.

 

ادعای توهین تابش به نقوی‌حسینی

در ادامه هنگامی که فضا کمی آرام‌تر می‌شد محمدرضا تابش، نماینده اصلاح طلب مردم اردکان در مجلس و نايب‌رييس نخست فراکسیون امید نیز به جمع نمایندگان پیوست که حضور این نماینده اصلاح طلب بلافاصله با واکنش شدیدی از سوی اصولگرایان روبه‌رو شد. در ادامه بعضی از اصولگرایان مجلس مدعی شدند كه تابش به نماینده اصولگرای ورامین اهانت کرده است. در حالی که دقایقی از این تنشج در صحن علنی مجلس می‌گذشت، نقوی‌حسینی همچنان نسبت به مسائل پیش آمده معترض بود و کمی بعد اقدام به نگارش نامه‌ای خطاب به هیات ريیسه کرد. به گفته جواد صادقی‌نژاد، نمایندگان اصولگرا قصد دارند در اعتراض به اهانت صورت گرفته از سوی تابش به هیات ريیسه نامه بنویسند.

 

مردم به‌خاطر اصلاح‌طلبان رای دادند

حاشیه دوم روز گذشته پارلمان به نطق مصطفی کواکبیان، نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی بر می‌گردد. نماینده مردم تهران با بيان اینکه مردم به‌خاطر اصلاح‌طلبان به روحانی رای دادند، گفت: آقای رییس‌جمهور چرا به وعده‌هایی که به مردم داده‌اید، عمل نمی‌کنید و اگر اصولگرایانی نمی‌گذارند چرا به مردم گزارش نمی‌دهید. مصطفی کواکبیان در نشست علنی مجلس ‌در نطق میان دستور با اشاره به گذشت حدود ۱۹ ماه از آغاز به کار مجلس دهم، خطاب به نمایندگان گفت: باید محاسبه کنیم تا چه میزان توانسته‌ایم مشکلات انباشته شده روی دوش مردم را برداریم. نماینده مردم تهران اظهارکرد: آیا فقط نمایندگان مجلس باید دولت را مقصر بدانند؟

 

نمایندگان یادشان هست که در زمان تصویب برنامه ششم تذکر داده شد که چندصدهزار میلیارد تومان بر دوش دولت می‌گذارید و لایحه ۳۴ ماده‌ای را به ۱۴۴ ماده تبدیل می‌کنیم اما حاصل آنچه شد که امروز بودجه ۹۷ تقدیم مجلس می‌شود و هیچ ارتباطی با برنامه ششم ندارد.این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: شفافیت مالی برای نمایندگان اصلی اساسی است آیا بهتر نیست این شفافیت از مجلس شروع شود. کواکبیان خطاب به رییس جمهور اظهارکرد: آیا در فضای مجازی هستید که مشاهده کنید امروز چه ناسزاهایی به اصلاح‌طلبان بابت حمایت از شما سر داده می‌شود. چرا به وعده‌هایی که به مردم داده‌اید، عمل نمي‌كنيد.

 

مشاجره کواکبیان و نعمتی در مجلس

پس از نطق کواکبیان، بهروز نعمتی در واکنش به نطق کواکبیان درباره نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: آقای کواکبیان انتخابات تمام شده است و ما به عنوان اصولگرایان معتدل در کنار اصلاح‌طلبان برای پیروزی آقای روحانی تلاش کردیم. اکنون انتخابات تمام شده است، خواهش می‌کنم شما نيز موضوع انتخابات را تمام کنید. نعمتی ادامه داد: آقای کواکبیان انتخابات ریاست جمهوری تمام شده چرا آن‌قدر آن را تکرار می کنید و دامن می زنید؟ چه چیزی را می خواهید ثابت کنید؟ همان‌طور که شما به ريیس جمهور رای دادید،

 

ما و ۲۴ میلیون به آقای روحانی رای دادیم. البته که حتی برای انتخاب استانداران و فرمانداران از هیچ یک از ما نظرخواهی نشد. آقای روحانی به صراحت گفت که بر او برای انتصاب افراد حجت تمام شده است. وی تاکید کرد: بي شك رای ۲۴ میلیونی آقای روحانی تنها با رای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل جمع نمی شد. همه در کنار هم بودیم و مردم رای دادند که اگر این‌گونه نمی‌شد، همان برادرانی که شما آ‌ن‌ها را تندرو می‌خوانید، رييس جمهور می‌شدند. نعمتی در پایان گفت: آقای کواکبیان شما فردی باتجربه با سابقه کار سیاسی هستید. دیگر زدن ریشه‌ها بس است. خواهش می‌کنم موضوع انتخابات را تمام کنید.

 

طعنه به دور زدن ليست اميد

کواکبیان نيز با استناد به ماده ۷۹ در تذکر به صحبت‌های بهروز نعمتی درباره انتقاد از نطق کواکبیان واکنش نشان داد. وی گفت: آقای نعمتی و نقوی حسینی در صحبت‌های‌شان من را نواختند، دست‌شان درد نکند.کواکبیان ادامه داد: بنده در نطقم گفتم که هیچ اصولگرایی از جمنا به آقای روحانی رای نداده و حمایت نکرده است. حال اینکه آقای نعمتی که در لیست امید در انتخابات مجلس بوده، می گوید که اصولگرا هستیم، ا... اکبر‍.

 

نماينده‌لازم هستيم!

بي‌شك مجلس شوراي اسلامي از كمبود نمايندگاني رنج مي‌برد كه بدون ترس از ردصلاحيت و برخوردهاي قهري به وظيفه ذاتي و نظارتي خود عمل كنند. اين نوع نطق‌هاي شجاعانه‌اي كه از جانب برخي از نمايندگان ايراد مي‌شود، نيازمند حمايت است و بهارستان‌نشينان بايد بدانند كه وكيل مردم هستند و آينده درباره اين عزيزان قضاوت خواهد كرد. آن‌ها مي‌توانند در تاريخ جاودان شوند يا مانند برخي از نمايندگاني كه مردم آن‌ها را از عالم سياست حذف كردند، از ميدان به در شوند.

 

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش