چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۰۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۶۶۹
مجلس

نماینده ساوه و زرندیه: دولت در مبارزه بافساد ضعیف است

محمدرضا منصوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

نمايندگان مجلس قشري‌ هستند كه از نزديك مشكلات جامعه را درك مي‌كنند و براي همين مي‌توان معضلات جامعه را با آن‌ها در ميان گذاشت. اگر نمايندگان به وظايف اصلي خود در زمينه نظارت عمل كنند مي‌توانند از ناكارآمدي‌ها كاسته و براي حل مشكلات كشور قدم بردارند. در همين راستا به سراغ محمدرضا منصوری، نماینده ساوه رفتيم و از او در رابطه با مشكلات حوزه انتخابيه اش و كاستي‌هاي كشور گفت‌وگو كرديم. او كه در كميسيون صنايع مجلس فعاليت مي‌كند معتقد است مافيايي وجود دارد كه در برابر پيشرفت صنعت خودروسازي سنگ اندازي مي‌كند.

 

در ادامه گفت‌وگوي قانون با اين نماينده مجلس را مي‌خوانيد.

 

قرار داد شرکت ایدرو با شرکت رنو فرانسه به کجا رسیده ودر چه مرحله‌اي است؟

قرارداد بسته شده و شرکت رنو پول وسرمایه به ایران آورده است.با اجرايي شدن اين طرح ۶هزارنفر مشغول به كار خواهند شد و درکل حدود صدهزار نفر درگیر این پروژه می‌شوند. پیش‌بینی شده حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان فروش محصولات داشته باشد. این شرایط برای ما بسیار خوب است زیرا می‌توانیم از تکنولوژی دنیا بهره برداری کنیم. در اصل مي‌توان گفت بعد از توتال فرانسه این دومین سرمایه گذاری بزرگ درایران است و امیدوارم با این سرمایه گذاری گره کور خودرو سازی کشور حل شود.

 

مشكل اصلي خودروسازان ايران چيست؟

بزرگ‌ترین اشکال کارخودرو سازی کشور این است که شرکت‌ها دولتی اداره می‌شوند، مدیریت خوب نیست،تکنولوژی قدیمی و بهره‌وری پایین است وکیفیت محصول بسیار پایین با قیمت بسیار بالا به فروش می‌رسد. این موارد باعث شده نیاز به خودروسازان خوب در کشور احساس شود.

 

شرکت رنو کار ساخت خودرو را در ایران شروع کرده است؟

هنوز قرارداد شرکت رنو درایران اجرایی نشده اما شرکت رنو پارس کار را شروع کرده است.

 

شنیده ها حاکی از آن است خودرو‌سازان داخلی برای فعالیت شرکت رنو مانع ایجاد می‌کنند، اين ادعا صحت دارد؟

بله، شرکت‌ها سنگ اندازی می‌کنند. ما نياز به خودروساز‌هاي ديگر داريم ولي شركتي مانند سايپا كه بدهكار است براي پرداخت بدهي‌هاي خود موافق حضور شركت‌هاي رقيب نيست ولي بايد سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي انجام شود زيرا مردم حق دارند خودروي خوب سوار شوند. شرکت‌هاي ایران خودرو وسایپا با ساخت‌خودروهاي كيفيت پايين و هزينه بالا نشان دادند توانايي ارائه محصول مناسب را ندارند.

 

اين‌گونه صنعت خودروسازي به سمت خصوصي‌سازي پيش خواهد رفت؟

بله، با سرمایه‌گذاری شرکت‌های مختلف مانند رنو بي‌شك به سمت خصوصی سازي می رویم. مردم ما لياقت محصولاتي با كيفيت بالا و قيمت پايين را دارند. نبايد براي وسيله‌اي كه ۱۰ ميليون ارزش دارد ۲۰ ميليون تومان هزينه كنند.

 

مجلس برای بالا رفتن کیفیت خودروهای داخلی چه اقداماتی انجام داده است؟

دراین ۳۸ سال اقدامات فراواني انجام شده اما نتایج خوب نبوده است. هزينه حامل‌هاي انرژي در ايران سنگين نيست وبراي همين كارخانه‌هاي مختلف دنيا علاقه دارند كه در ايران محصول توليد كنند و بايد برنامه‌هاي مشخصي براي آن‌ها داشته باشيم.

 

شركت‌هاي خودروسازی داخلی زیر نظر ارگان خاصی هستند؟

خیر، سهامداران خصوصی وسازمان گسترش سهم دارند. شركت‌هاي خودروسازی در واقع صاحب ومتولی خاصی ندارد و هرچند سال مدیران شرکت‌ها عوض می‌شوند. هرمدیری که می‌آید افراد خودش را می‌آورد و درنتیجه در این شرکت‌ها مافیا شکل گرفته است. در كشور ما عرضه وتقاضا با يكديگر همخوانی ندارد و خروجی خوبی نیست. اين در حالي است كه در قرار داد شرکت رنو آمده در فاز یک از سهم ۲۰۰هزار خودرو تولیدی ۳۰ درصد که ۶۰هزارخودرومی‌شود باید با كيفيت بالا صادر شود. وقتی نمی‌توانیم محصولات‌مان را صادر کنیم، نشان مي‌دهد كه گره اساسی در کار است. اولين گره به نحوه مدیریت برمی‌گردد. در نظام مدیریتی یک قانون کلی وجود دارد كه می‌گوید وقتی مدیری حقوق وسود آخرسال را برای خودش برمی دارد نمی تواند مدیریت، بهره برداری وسودرسانی داشته باشد. افرادی که درسود و زیان شریک هستند می‌توانند خوب فکر واندیشه کنند. قانون می‌گوید وقتی یک مدیری زیان داد باید در زیان شریک باشد درصورتی که مدیران ما مهمان هستند. حقوق و مزایایی بالا دریافت می‌کنند و در هیچ زیانی شریک نیستند. باید اصل ۴۴ در صنعت خودرو سازی و دیگرصنایع اجرا كنيم تا مشكلات حل شود.

 

شما در مسائل دفاعي نيز سابقه داريد، به نظرتان صنعت موشکی‌کشور بيشتر مديون چه افرادي است؟

در ایران هر خدمتی که انجام می‌شود همه مردم حتی آن پاكباناني که در خیابان کارمی‌کنند در آن نقش دارند.

 

گفتني است یکی از صنایع موفق کشور صنعت موشکی است كه حدود ۳۰ سال پیش نخبگان کشور جمع شدند و اين صنعت را به راه انداختند. زماني كه ساخت موشك‌ها را آغاز كرديم، سيم‌خاردار نيز به ما نمي‌فروختند.ما ساخت موشک‌هايی با برد ۱۲۰ کیلومتر را شروع کردیم و درحال حاضر به برد ۲۰۰۰ کیلومتررسیده ایم كه اين پيشرفت‌ها بسيارچشم‌گير است.

 

نقش شهید تهرانی مقدم در اين بين چگونه بوده است؟

ایشان جزو اولین‌ها و از ارکان اصلی دربرد پرتاب موشکی بودند. درآن زمان خطر بسیار بود و در تست‌ها انفجار داشتیم و در پرتاب مسائل ومشکلات زیاد وجودداشت. بعد از جنگ نیز یکی ازمشکلات‌مان نگهداری موشک‌ها بود. گفتني است بعداز جنگ پوکه خالی تولید می‌کردیم که اگر جنگ شد پوکه‌ها را پرکنیم. بعدها به دانش نگهداری موشک رسیدیم و موشک‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ سال بدون تخریب باقي می‌مانند كه در حال حاضر بين كشورهاي نخست اين تكنولوژي هستيم.

 

راهكارهايي كه براي مقابله با بهانه‌گيري‌هاي دشمن در زمينه موشكي داريد، چيست؟

همیشه در مقابل کسانی که قدرت بالاتری دارند، باید قوی باشیم. اگر ضعیف عمل کنیم شکست می‌خوریم. ما بايد از برخي كشورهاي خاورميانه عبرت بگيريم و مقابل زياده‌خواهي‌ها بايستيم زيرا اگر قدرت موشكي مارا بگيرند، در اصل توان دفاعي را از ما گرفته‌اند.

 

کابینه دوازدهم را چگونه می بیند؟

کابینه سنش کمی بالا ست اما تجربه خوبی دارد. برای جوان گرایی دولت تلاش کردیم و توانستیم وزیر مخابرات را جوان کنیم. به جوانان کمتر بها داده می‌شود ولي اگرجوانان را قبول داشته باشیم، شاهد تغییر وتحول خوبی خواهیم شد.

 

انتقاد فراواني به عملکرد آقای عارف وجود دارد، نظر شما دراین مورد چیست ؟

آقای عارف انسانی بسیارآرام، هوشمند وجزونخبگان کشور هستند؛ هیچ فردی نيز کامل وبدون خطا نیست و برای هر مسئولیتی انتقادهايی هست ولي در مجموع ایشان با توجه به نحوه تعامل‌شان با نمایندگان، جزو نمایندگان همیشه ماندگار مجلس خواهند شد.

 

برخی معتقدند اصلاح طلب‌ها ودولت در عمل به وعده های‌شان کوتاهی کردند. این روند ضربه‌اي به بدنه جامعه مدنی کشور نمی زند؟ باتوجه به اینکه انتخابات مجلس درپیشرو ست وهمچنین ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰،آیا عدم تحقق وعده ها مشکلی ایجاد نمی کند؟

یکی از مشکلات این دولت که آن‌را باهمه دولت‌ها متفاوت کرده بحث اقتصادی است. وقتی می‌خواهید یک سیستمی را ارزیابی کنید باید ورودهایي را که داده اید با خروجی ها مقایسه کنید؛ ورودي‌هاي دولت، تحریم، فروش نفت ودرآمدها پایین بوده، حتی دربعضی مواقع برای پرداخت حقوق مشکل داشته است.

 

بي‌شك انتظارات مردم برآورده نشده اما باید درآمد را نسبت به سرانه مقایسه کرد. نسبت سرانه در زمان گذشته چقدر بوده، امروز چه ميزان است؟! البته اين دولت‌ضعف‌هايي نيز داشته كه یکی از ضعف های این دولت مبارزه با فساد یا معرفی افرادی است که با آن‌ها همکاری داشته اند. يكي ديگر از نقطه ضعف‌های دولت بهره وری پایین است. خصوصی‌سازی انجام نشده و مدیران دولتی اصل ۴۴ را انجام نداده اند. با وجود آنكه در برنامه ششم براي سرمايه‌گذاريي خارجي توصيه‌هايي شده‌است ولي سنگ‌اندازي‌ها براي اين مهم صورت مي‌گيرد.

 

نظر شما در رابطه با دوران احمدي‌نژاد وپرونده‌هايي كه دارند چيست؟

در زمان احمدي‌نژاد درآمد بسيار بالا بود. نفت ۷۵۰میلیارد دلار فروخته شد که این امر بی سابقه است. اما در بهره وری این عددها ورقم ها دیده نشد و بهره وری بسیار پایین بود. در آن زمان بسياري از طرح های عمرانی نیمه کاره رها شد.زمان احمدي‌نژاد مدیران تجربه کافی درسیستم مدیریتی کشورنداشتند و همه مسائل جناحی و باندبازی بود.

 

اینکه گفته می‌شود گرانی بیش از حد دردولت آقای احمدی نژاد به دلیل کمبود بودجه بوده، درست است ؟

درمورد بودجه مشکلی نداشتیم.۷۵۰میلیارد دلار درآمد از فروش نفت قابل توجه است اما در سال‌های آخر نفت‌های فروخته شده ای بود که درآمد آن‌ها برنگشت و این افراد باید پاسخگو باشند.

 

برخي نگران آن هستند كه اروپايي‌ها در ماجراي برجام به ايران خيانت كنند. بايد براي مقابله با اين موضوع چه كنيم؟

ما باید علم وتکنولوژی را از آن‌ها بیاموزیم که اگر روزی آن‌ها رفتند، با توانایی بالا بتوانیم تولید کننده باشیم.

 

شرکت‌های خودرو سازی در سال‌های تحریم‌ مارا تنها گذاشتند، اگر دوباره تحريم‌ها اعمال شود احتمال اینکه همان اقدامات صورت بگيرد چقدر است؟

اين موضوع را قبول ندارم. آن‌ها ما را به طور کامل تنها نگذاشتند و در صنعت خودرو سازی همکاري داشتند. امروز ما نمي‌توانيم به دليل آنكه شايد اروپاييان ما را ترك كنند از امروز با آن‌ها همكاري نكنيم. بايد سرمايه‌هاي آن‌ها را به كشورمان بياوريم تا اين كشور‌ها ما را ترك نكنند.

 

شركت‌هاي خودروسازي چه نقشي در حوادث رانندگي دارند؟

نقش خودروسازها در اين ماجرا بسیار زیاد است. در هرتصادف مالک می تواند از مدیرعامل آن خودروسازی شکایت کند و او را به دادگاه ببرد. مردم باید از حق وحقوق‌شان آگاه باشند. این قانون درگذشته نبوده ولي در برنامه ششم قوانین محكم‌تري برای حفظ جان مردم تصویب شده است.

 

قرار بود وزارت صنعت، معدن وتجارت از يكديگر تفکیک شود، به نظر شما این کارشدنی است؟

اين كار شدني است ولي نه در مجلس به آن راي داده شد و نه دولت در برنامه خود دارد كه به اين موضوع بپردازد.

 

در راستاي جذب سرمایه گذاری برای شهری مثل ساوه اقداماتی صورت گرفته است؟

در بحث راه پروژه های بی نظیری صورت گرفت و ۱۶۰ کیلومتر راه به سمت مشهد در حال احداث است. هزينه‌هاي فراواني براي احداث راه‌آهن‌ و خط ريلي شده است. از طرفي نيز در زمينه حل مشكلات بهداشتي و درماني، گردشگردي و... حوزه انتخابيه نيز فعاليت‌هاي گسترده‌اي انجام داده‌ايم ولي بايد بيشتر شود.

 

در زمینه گردشگری ومیراث فرهنگی این سازمان در شهر ساوه بسیار ضعیف عمل کرده، یکی از نقاط ضعف این شهر این است که حتی موزه برای نگهداری آثار وجود ندارد ؟

آثار باستانی شهرستان ساوه بهترین آثار با قدمت هزار سال هستند. مسجدی در شهر وجوددارد با زیر بنای ۴۸۰۰متر که در ایران بی نظیر است. با حضور آقاي نوبخت، معاون رييس‌جمهور وگرفتن بودجه برای مرمت مسجد توانستیم جلوی تخریب مسجد را بگیریم. نمایندگان حوزه انتخابیه به دنبال حل مشكلات مردم هستند و تا جايي كه توان داشته‌باشند به اين فعاليت‌ها ادامه مي‌دهند.

 

مشكلات آبي استان مركزي و به ويژه ساوه را چگونه بايد حل كرد؟

با سفر رييس‌جمهور پروژه ملی انتقال آب ازسد کوچه لی به تصویب رسید. آرزوی ۲۰ ساله مردم تحقق پیدا کرده است. ۱۳۰کیلومتر راه انتقال آب لوله گذاري‌ها یش انجام شده است.

 

به دلیل کمبود آب،آب کشاورزی شهر صرف آب شرب می‌شود. جمعیت شهر ساوه هر ساله روبه افزایش است؛ افزایشی که در پنج سال گذشته به اندازه دوشهر بزرگ استان مرکزی بوده است. باید فاضلاب ها را راه اندازی کنیم زيرا نگهداری وسیستم مناسب منابع آب وبه خصوص پسماند وبرگردان آب بسيار مهم است.

 

یکی از اهداف ما این است که سیستم فاضلاب را به اتمام برسانیم که دیگر از آب شرب برای کشاورزی وصنعت استفاده نشود.

 

حوادث فراواني در جاده ساوه اتفاق مي‌افتد، براي كنترل اين تصادف‌هاي جاده‌اي چه بايد كرد؟

به شهرستان ساوه ظلم شده است. با توجه به وسعتی که ساوه وزرندیه دارند بيشتر راه‌ها دچار مشکل است. راه ساوه به سمت کرج آسفالت شده که بخشی مانده که امیدواریم با گرفته بودجه این مشکل به زودی حل شود. کمربندی در حال ساخت است که اگر اجرایی شود تغییر بزرگی در مسیر جاده وراه کشور به وجود می آید این جاده در منطقه زرندیه ساوه حدود ۱۶۰کیلومتر است. مسیر غرب به شرق کشور است. احداث این جاده باعث می‌شود خودروهایي که قصد سفر به غرب یا شرق کشور را داشته باشند دیگر ازتهران عبور نکنند. هزینه این اتوبان دوهزارملیارد تومان برآورد شده است. اگر کار سریع پیش برود به احتمال زیاد تا سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. در مورد جاده های قدیم بحث روشنایی از مشکلات های اصلی است که باید این امر به مناقصه گذاشته شود. تعمیر جاده قدیم مثل مامونیه، زوایه وپرندک دربرنامه است. حضور وزیر راه در منطقه وبا تعاملی که با ایشان داشتیم توانستیم کمک هایي از ایشان بگیریم. تقریبا تمام مجوزها گرفته شده است، متاسفانه بودجه کم است شاید سال آینده تمام هزینه صرف حقوق ودستمزد شود وچیزی به عمران اختصاص پیدا نکند. جاده بوئین زهرا به قزوین پنج‌سال متوقف بود الان کار این جاده تمام شده وفقط سهم قزوین مانده است. جاده فرعی زیادی داریم که باید تعمیر يا احداث شوند. جاده سلفچگان هم تمام رسیده است.

 

هیچ نمای ورودی برای شهرستان ساوه وجودندارد، آیا برای زیباسازی شهرستان اقدامی صورت گرفته است؟

نماد وهویت شهرستان ساوه مسجد جامعی است که سه‌هزار سال قدمت دارد و ما باید این هویت‌ها را حفظ كنيم. وجود کمربندی وهمچنین تردد ماشین های سنگین باعث شده نمای شهر دیده نشود. به احتمال فراوان از ۲۲ بهمن با توجه به احداث راه جدید که دورتادور شهر است دیگر اجازه ورود ماشین‌هاي سنگین به داخل شهر داده نشود و از سال بعد ظاهر شهر را متفاوت ببينيم.

 

مريم‌چهاردولي

 

 

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش