غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه و نایب رئیس فراکسیون مستقلین در گفت وگو با اعتمادآنلاین، با بیان اینکه بجای افزایش حقوق کارکنان باید به دنبال افزایش قدرت خرید مردم بود، گفت: حدود ۱۵ سال پیش که حقوق کارکنان رشد تصاعدی بسیاری داشت بعضا هم تصاعد حسابی نبود بلکه هندسی بود، میان کارمندان و کارگران حرفی رایج بود مبنی بر اینکه ما افزایش حقوق را نمی خواهیم اما جنس و کالا گران نشود و قدرت خرید ما افزایش پیدا کند. در حال حاضر بجای اینکه به دنبال افزایش حقوق کارمندان باشیم که افزایش نقدینگی، افزایش تورم و گران شدن کالاها را به دنبال دارد به دنبال افزایش قدرت خرید مردم باشیم.
وی ادامه داد: بنابراین بجای اینکه در مجلس به دنبال افزایش حقوق کارکنان باشیم به عنوان کسانی که علم اقتصاد داریم انتظار این است که در بودجه کاری کنیم تا شاخص های اقتصادی به جهت مثبت حرکت کند. باید کاری کرد تا افزایش تورم نداشته باشیم، رکود کاهش داشته باشد و مانع از افزایش نقدینگی شویم و در نهایت اقداماتی را انجام دهیم که کالا و جنس گران نشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بنزین یک کالای اساسی در کشور است و افزایش این کالا موجبات افزایش گرانی در کشور را خواهد داشت، تصریح کرد: در هر کشور کالای اساسی با دیگر کشورها می تواند متفاوت باشد. برای مثال در ایتالیا خودرو کالای اساسی محسوب می شود و افزایش قیمت آن بر روی افزایش اجناس و کالاها تاثیر دارد اما در ایران سوخت و ترجیحا بنزین کالای اساسی است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرئ: باید اجازه دهیم که بودجه مطابق با قانون عمل کند و به دنبال این نباشیم که افزایش حقوق دهیم که با افزایش حقوق بر فرض ۲۰ درصدی، کارکنان اجناس را ۲۰ درصد گرانتر می خرند. باید ۱۰ درصد افزایش حقوق دهیم و کارکنان اجناس را ۵ درصد گرانتر بخرند یعنی قدرت خرید را افزایش و رکود را کاهش دهیم.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه افزایش قیمت بنزین در بودجه ۹۷ مطابق بر مصوبه مجلس است، گفت: افزایش قیمت حامل های انرژی در مجلس هشتم به تصویب رسید و در قانون هدفمندی یارانه ها آمده است. در این قانون مجلس تکلیف کرد که دولت قیمت بنزین را به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برساند. قیمت بنزین فوب خلیج فارس حدود ۲۴۰۰ تومان است و در سال ۹۷ دولت می خواهد قیمت بنزین را به ۱۵۰۰ برساند.
وی افزود: پس اقدام دولت قانونی است اما تبعات اجتماعی دارد. تبعات اجتماعی افزایش قیمت بنزین بویژه برای اقشار آسیب پذیر است و در بودجه دیده شده که ۷ هزار میلیارد تومان به قشر آسیب پذیر نیازمند تحت پوشش دستگاههای حمایتی کمک شود.
این نماینده مجلس یادآور شد: ۷ هزار میلیارد تومان برای افزایش حقوق و مستمری نیازمندان در نظر گرفته شده است و ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در حال حاضر یارانه دریافت می کنند و این موضوع نشان می دهد که مردم را رها نکرده ایم. اما باید تا کی این یارانه را برای حامل های انرژی پرداخت کنیم. اگر می بینیم که کشور ما کشش افزایش قیمت حامل های انرژی را ندارد قانون را اصلاح کنیم و در قانون بیاوریم که قیمت بنزین در کشور برای مثال ۵۰ درصد فوب خلیج فارس باشد.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر افزایش قیمت حامل های انرژی قانون است و بین اجرای قانون و عدم اجرای قانون باید یکی را انتخاب کنیم.
وی در خصوص تاثیر افزایش قیمت بنزین بر اشتغال و افزایش کرایه ها، گفت: ما حاضر هستیم که ثابت کنیم افزایش قیمت سوخت نمی تواند کرایه خودرو را بیش از ۵ تا ۱۰ درصد افزایش دهد. مگر اینکه بخواهیم این موضوع را بهانه قرار دهیم.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین افزود: از لحاظ حساب و کتاب افزایش قیمت بنزین تاثیر چندانی بر روی کرایه ها ندارد ولی همیشه برای افزایش قیمت ما به دنبال مستمسک و بهانه می گردیم.
جعفرزاده با اشاره به بحث های مطرح شده در خصوص شفاف سازی بودجه مجلس، خاطرنشان کرد: من با هر نوع شفاف سازی بجز مسایل امنیتی کشور موافق هستم. در همه جای دنیا مسایل امنیتی محرمانه است. اما در خصوص سایر مباحث به شفاف سازی اعتقاد دارم و تا جای ممکن باید شفاف سازی کنیم تا مردم اظهارنظر کنند در این شرایط مردم متوجه می شوند که چرا مالیات پرداخت می کنند، چرا نان و بنزین گران می شود.
جعفرزاده تصریح کرد: در مجموع فضای مجلس برای شفاف سازی بودجه، فضای خوبی است.
شیرین جمشیدیان
- 18
- 3