پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۸۵۳
مجلس

دغدغه مخالفان بودجه ۹۷؛ گلوگاه‌های فساد در اختیار افراد معلوم الحال

مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
صبح امروز برای دومین بار بررسی کلیات لایحه بودجه ۹۷ در دستور کار مجلس قرار گرفت تا سرنوشت مهمترین سند اقتصادی کشور در سال آتی روشن شود.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس مجلس با بیان اینکه سابقه نداشته که پس از انقلاب کلیات لایحه بودجه رد شود، از نمایندگان خواست تا با سرعت بیشتری به بررسی مجدد کلیات بودجه ۹۷ بپردازند. روز گذشته نیز هیات رئیسه اعلام کرد که تعداد نمایندگان موافق و مخالف در بررسی مجدد این لایحه که در جلسه روز یکشنبه ۸ بهمن ماه رد شده بود، کاهش خواهد یافت. با این حال درخواست‎هایی برای افزایش زمان یا تعداد نمایندگان مخالف و موافق ارائه شد که رای لازم را کسب نکرد. از این رو در جلسه امروز مجلس تنها سه نماینده به مخالفت و سه نماینده در موافقت با کلیات لایحه بودجه سخن خواهند گفت.

 

قاسم میرزایی‎نکو نماینده فیروزکوه و دماوند در نشست علنی امروز مجلس در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: ۱۲۰ نفر از نمایندگان به ردکلیات رأی دادند اما ایرادات آنها به لایحه بودجه در جایی بررسی نشد. بذل و بخشش از صندوق توسعه و کارشناسی نشدن ارقام را همچنان شاهد هستیم. توجه به اعتبارات آبخیزداری، کشاورزی و محیط زیست به سمت توجه به بودجه صداوسیما یا دیگر بخش هایی رفت که معلوم نیست نان شب مردم است یا خیر؟

 

وی افزود: اولویت هایی مهمی در کشور داریم اما در کجای این لایحه به اولویت توجه شده است؟ باید در بودجه صداوسیما و بودجه دفاعی تجدیدنظر شود. بین نان شب مردم و مسائل نظامی، اولویت ها را مورد توجه جدی باید قرار داد.

 

این عضو فراکسیون امید با انتقاد از بی توجهی به اعضای هیأت علمی و قضات محاکم و سرکوب کردن آنها به انحای مختلف، ادامه داد: رئیس قوه قضائیه گفت اسامی «بدها» را اعلام می کند، اما ای کاش می گفت قضات خوب را اعلام می کنیم. حقوق عضو هیأت علمی در انگلیس ۵ هزار پوند و در عراق ۵ هزار دلار است. اما در ایران چقدر است؟ در لایحه بودجه سال بعد برای قضات و اساتید دانشگاه چه تدبیری اندیشیده شده؟

 

وی یادآور شد: در جریانات و ناآرامی‎های اخیر بیشتر جوانانی در میدان بودند که به دلیل بیکاری و سرخوردگی ها توجهی به آنها نشد ای کاش توجه جدی انجام می شد.

 

میرزایی نکو با اشاره به اینکه ریاست مجلس ۲۱ مساله مهم کشور را برشمردند اما به جز یکی دو مورد به بقیه توجه چندانی در لایحه بودجه ۹۷ نشده است، ادامه داد: به نظرم باید دقت و توجه کنیم که رای به بودجه و اجرای آن که سرنوشت سالانه مردم را تعیین می کند، نیازمند عنایت بیشتر از اینها است و با کار کارشناسی انجام شود.

 

گلوگاه‌های فساد در اختیار افراد معلوم الحال

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‎شهر دومین نماینده ای بود که در مخالفت با لایحه بودجه ۹۷ سخن گفت. به گفته وی، یکی از ایرادات لایحه بودجه عدم توجه به سیاست های بالا دستی است. عدم وابستگی به نفت و کاهش خام فروشی از الزامات اقتصاد مقاومتی است که در بودجه ۹۷ دیده نشده است.

 

وی افزود: صادرات روزانه ۲.۵ میلیون نفت خام چه توجیهی دارد؟ نگویید اگر نفت نفروشیم چه کنیم؟ چرا باید نفت خام بفروشیم و بنزین وارد کنیم؟ چرا پالایشگاه‌های تولید بنزین ما کامل نمی شود که از واردات بنزین بی نیاز شویم و حتی صادر کننده شویم؟

 

از نگاه این نمایندگان اصولگرای مجلس تا زمانی که سهم وزارت نفت از درآمدهای نفتی جزء لاینفک بودجه باشد و آن را وحی منزل بدانیم، هیچ فرجی نمی شود و گلوگاه‌های فساد در اختیار افراد معلوم الحال است.

 

حاجی دلیگانی با بیان اینکه نفس تولید به شماره افتاده و صاحبان تولید به ورشکستگان اقتصادی تبدیل شده اند، ادامه داد: بدنه یخ زده تولید در حال نابوی است. بهتر است هزینه های جاری کاهش یابد.

 

وی افزود: مبنای تبصره ۱۴ لایحه همان قانون هدفمندی یارانه هاست. یادمان رفته به مردم گفتیم که پول یارانه را به خودتان می دهیم که خودتان مدیریت کنید. اگر بیشتر مصرف کنید باید پول بیشتری بدهید و اگر کمتر مصرف کنید می توانید پس انداز کنید. بعد قرار بود، پردرآمدها را حذف کنیم اما دولت زیر بار آن نرفت. زمانی که قیمت حامل های انرژی را افزایش دادیم به مردم گفتیم که ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان به شما می دهیم، اما در مراحل بعدی همزمان با افزایش قیمت ها، مبلغی به دریافتی مردم نیافزودیم.

 

نماینده شاهین شهر اینگونه مخالفتش را پایان داد: با این بودجه نویسی می خواهیم به جایگاه اول منطقه برسیم؟ ما که به استناد سند چشم انداز باید به اشتغال کامل برسیم، با دادن وام اشتغال کامل خواهیم داشت؟

 

۱۰۰ میلیارد تومان بودجه هر کمیسیون مجلس

هادی قوامی نماینده اسفراین سومین نماینده‎ای بود که در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ سخن گفت. او با طرح این سوال که چرا ۱۲۰ نفر به کلیات بودجه در جلسه پیشین مجلس رای ندادند؟، ادامه داد: آیا در این فرصت محدود کمیسیون تلفیق توانست نظر نمایندگان مخالف کلیات بودجه را تامین کند؟ قطعا محدودیت های آیین نامه ای نتوانسته خواست نمایندگان را تامین کند. البته تلاش هایی انجام شد. از جمله اینکه ۳۰ درصد اوراق مشارکت کاهش یافت.

 

این عضو کمیسیون تلفیق افزود: باید به بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد توجه کنیم. یکی از اصلاحات ساختاری بودجه ۹۷، همین موضوع است که نوعی اصلاحات ساختاری است. مثلا در بودجه قوه مقننه اشاره شده که ۱۰۰ میلیارد تومان به هر کمیسیون‎ داده خواهد شد. اما این مبتنی بر عملکرد نیست.

 

وی با اشاره به اینکه هنوز مجلس نتوانسته به بودجه تحت اختیار وزارت نفت ورود پیدا کند، خاطرنشان کرد: باید بودجه را به گونه ای تصویب کنیم که عملکرد آن در بخش نظارتی قابل بررسی باشد. در گزارش کمیسیون تلفیق آمده که ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سهم دولت را وزارت نفت به صندوق واریز نکرده است. همین هم اجرای پروژه های عمرانی را با تاخیر روبرو می کند.

 

قوامی از ۱۰۱ ردیف متفرقه در لایحه بودجه ۹۷ سخن گفت و بر لزوم محدودسازی آنها تاکید کرد. به گفته وی در بخش بازنشستگی هم اگرچه ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی مردم به بازنشستگان باید پرداخت شود اما بازنشستگی نیروهای مسلح مورد توجه قرار نگرفته است.

 

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش