یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۸۵۴
مجلس

آمار جدید از بازداشتی‌های اعتراضات اخیر

استان‌های همدان با ٨٧ نفر، اصفهان با ٣٣ نفر، فارس با ٣٥ نفر و خوزستان با ٨١ نفر بیشترین تعداد بازداشتی‌ها را دارند

اعتراضات مردمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

بازدید از زندان‌های شهرستان‌ها همچنان در دستور کار کمیته پیگیری یا همان کمیته متشکل از ١١ نماینده است که سه‌شنبه هفته پیش به اوین رفته بودند؛ البته برای بازدید. «عبدالکریم حسین‌زاده»، نایب‌رئیس فراکسیون امید که در این کمیته حاضر است، به «شرق» می‌گوید: «ما بعد از بازدید از اوین، روز چهارشنبه در حاشیه جلسه علنی مجلس، جلسه‌ای داشتیم که ببینیم ارزیابی کلی از بازدید و برنامه آتی چیست». او در ادامه به استان‌هایی اشاره کرد که بیشترین بازداشتی‌ها در آنها حضور دارند؛ او گفت: «یک‌سری موضوعات را به صورت کلان مدنظر قرار دادیم؛ مثل بازدید از زندان‌های چند استانی که زندانی‌هایشان بیشتر از بقیه است.

 

استان‌های همدان با ٨٧ نفر، اصفهان با ٣٣ نفر، فارس با ٣٥ نفر و خوزستان با ٨١ نفر بیشترین تعداد بازداشتی‌ها را دارند». او در مورد اوین هم گفت: «اوین را هم که برای بازدید رفتیم، چهار نفر باقی مانده‌اند و هنوز در بازداشت هستند». او علت دربازداشت‌ماندن این چهار نفر را هم عدم توانایی در تأمین وثیقه عنوان کرد. نایب‌رئیس فراکسیون امید در پاسخ به اینکه آیا روند قضائی بازداشت‌شدگان در شهرستان‌ها آغاز شده؟ گفت: «فکر می‌کنم که تعداد زیادی‌شان شروع شده».

 

او به چهار نفر باقی‌مانده بازداشتی‌های تهران اشاره کرد و افزود: «این چهار نفری هم که در اوین بودند، مشکل اصلی‌شان تأمین وثیقه بود که وثیقه‎هایشان ٧٠، ٨٠‌ میلیونی بود و نداشتند که وثیقه بگذارند و آزاد شوند. حالا فرایندشان هم در حال طی‌شدن بود و پرونده‌شان را هم ارجاع داده بودند. فکر می‌کنم در شهرستان‌ها هم آغاز شده باشد». 

 

پیش از این «محمد کاظمی»، نایب‌رئیس کمیسیون قضائی مجلس، با بیان اینکه «قرار است بازدید نمایندگان مردم از زندان‌ها ادامه داشته باشد»، گفته بود: «هیئت مربوطه در‌این‌باره تصمیم گرفته که در استان‌هایی که تعداد بازداشتی‌ها هنوز قابل‌توجه است، حتما از زندان‌ها بازدید داشته باشند». سه‌شنبه هفته گذشته ١١ نماینده متشکل از طیف‌های سیاسی مختلف حاضر در مجلس، برای بازدید از زندان اوین راهی شمال تهران شده بودند.

 

پس از بازدید از اوین بود که «علیرضا رحیمی»، از نمایندگان بازدیدکننده، به «شرق» گفت که «با توجه به اینکه بسیاری از بازداشتی‌های دیگر در شهرها و استان‌های دیگر هستند، امیدواریم زمینه بازدید مشابه از سایر زندان‌ها برای نمایندگان منطقه فراهم آید». 

 

تقسیم کار در کمیته

حسین‌زاده ادامه داد: «برهمین‌اساس بنا شد که این فرایند را ادامه دهیم؛ بنابراین قرار شد همین کمیته پیگیری، یک تقسیم کار بین خودشان انجام دهد و افراد در استان‌های مختلف حضور داشته باشند». 

 

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا تنها همین مراکز استان‌هایی که ذکر شد هدف بازدید هستند یا خیر، گفت: «نه؛ اگر جای دیگری هم لزومی بر انجام این کار بود، صورت بگیرد». او ادامه داد: «الزام و اولویت این بود که کسانی که از همان استان‌ها در کمیته هستند، حضور داشته باشند؛ مثلا قرار شد برای آقای کاظمی همدان تنظیم شود که برای بازدید برود. بنا بود در چند روز گذشته که تعطیل بود، آقای کاظمی، نماینده ملایر، بازدید را داشته باشند». 

 

نایب‌رئیس فراکسیون امید همچنین در مورد نحوه تقسیم کار کمیته پیگیری توضیح داد: «تقسیم کار به این شکل بود که اگر کسی هم از استان‌های مقصد در کمیته نبود، از بین اعضا دو یا سه نفر انتخاب شوند و به جاهای دیگر هم بروند». 

 

مکاتبه رئیس کمیسیون قضائی با رئیس قوه و رئیس سازمان زندان‌ها

حسین‌زاده به یک‌سری مشکلاتی که در جلسه‌شان مطرح شده اشاره کرد و گفت: «تأکید شد که در بازداشتگاه‌های «شاپور» و «حسن‌آباد» و برخی جاهای دیگر مشکلاتی وجود دارد و تلاش شود که مرتفع شوند». او همچنین افزود: «دیگر اینکه تأکید کردیم که مأموریت ما تمام نشده و این گام اول بوده و بازدیدهای دیگری را هم انجام دهیم».

 

نایب‌رئیس فراکسیون امید ادامه داد: «یک‌سری نگاه‌های اصلاحی نسبت به وضع موجود داشتیم؛ همچنین قرار شد آقای ملکشاهی، رئیس کمیسیون قضائی مجلس، با رئیس قوه ‌قضائیه و رئیس سازمان زندان‌ها مکاتبه کنند». او در پاسخ به اینکه آیا فکر می‌کنید این بازدیدها پیش از نوروز انجام شود یا خیر، گفت: «فکر می‌کنم همه‌شان انجام شوند، چون آنجا که آمار بالاست، همین چهار شهرستان بیشتر نیستند». 

 

پیش از این هم «حسن نوروزی»، سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس، به «شرق» گفته بود: «دیدار از اوین نقطه شروع کار ما بود. تصمیم گرفته‌ایم از زندان فشافویه، زندان رجایی‌شهر، قزل‌حصار و مراکز آگاهی، به‌ویژه مرکز آگاهی شاپور، دیدار کنیم. می‌خواهیم ببینیم دستگیرشدگان را چقدر در شاپور نگه می‌دارند. اصولا طبق قانون، بازداشتی نباید بیش از ٢٤ ساعت در بازداشتگاه بماند. همچنین کمیسیون حقوقی و قضائی و هیئت بازدیدکننده از اوین، مقرر کرده از زندان همدان، شیراز و تمام شهرهای ایران بازدید داشته باشیم». 

 

٤٣٨ نفر همچنان در بازداشت

حسین‌زاده همچنین درباره آماری که اخیرا ارائه‌ شده و در تناقض با آمار ارائه‌شده از سوی وزیر کشور است، هم گفت: «در جریان این اعتراضات، چهار هزارو ٩٧٢ نفر بازداشت شدند که چهار هزارو ٥٣٤ نفرشان آزاد شدند و ٤٣٨ نفر همچنان در بازداشتند. این آمار خود سازمان زندان‌هاست». 

 

١٢ درصد زیر ١٩ سال

او بر لزوم تحلیل جامعه آماری بازداشت‌شدگان تأکید کرد و گفت: «البته این آمار که ارائه شده، تحلیل جامعه‌شناختی و جمعیت‌شناختی دقیق می‌خواهد؛ برای مثال از بین بازداشتی‌ها، ١٢ درصدشان زیر ١٩ سال هستند که این رقم بسیار بزرگی است؛ آن هم از مجموع چهار هزارو ٩٧٢ نفر بازداشتی. چیزی بیش از ٥٠ درصد بازداشتی‌ها زیر ٣٣ سال سن دارند و به‌نوعی جوان محسوب می‌شوند». نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی همچنین به وضعیت شغلی بازداشت‌شدگان هم اشاره کرد: «درصد تحصیلات و اشتغال اینها را هم اگر مورد بررسی قرار دهید می‌بینید اکثرا افرادی هستند که جویای کارند یا وضعیت اشتغال مناسبی ندارند و مسائلی از این قبیل». 

 

حسین‌زاده همچنین درباره پرونده خودکشی «سینا قنبری» در اوین گفت: «در مورد پرونده آقای قنبری هم آنجا دکتر پزشکی‌قانونی و پزشک شیفت را که آن زمان بوده برای پرونده پزشکی، به ما معرفی کردند. فرایند را فعلا واگذار کردیم که مسیر خودش را طی کند. 

 

منتها کمیته، کمیسیون قضائی را مأمور کرد تا روند پرونده را پیگیری کند و همچنین از قوه ‌قضائیه اجازه بخواهد تا پرونده مطالعه مفصل شود تا ببینیم فضای کلی موضوع چه بوده». 

 

 

sharghdaily.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش