چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۹ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۵۴۰
مجلس

فراز و نشیب‌های امید در بهارستان

مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

در دومین سال از آغاز به کار مجلس دهم و فعالیت فراکسیون امید که فراکسیونی ائتلافی از اصلاح‌طلبان حامی دولت و اعتدال‌گرایان است به بررسی عملکرد آن از زبان برخی اعضای این فراکسیون پرداختیم. فراکسیونی که می‌توانست اکثریت مجلس را داشته باشد، ولی به دلیل بدعهدی برخی که با نام و حمایت این لیست به مجلس راه یافتند، ولی بعد از اینکه راه‌ها برای ورودشان به پارلمان هموار شد، به میثاق‌نامه و برخی به تعهد اخلاقی خود پشت کردند و فراکسیونی با نام مستقلین ولایی تشکیل دادند و از همان ابتدا راه خود را از امید جدا کردند تا این اقدام نه چندان اخلاقی آنها برای همیشه در ذهن تاریخ بماند.

 

گفتنی است فراکسیون امید مجلس، با همه ناهمواری‌ها و مشکلات ریز و درشتی که سر راه خود داشته است طی دو سالی که از تشکیل و فعالیت آن گذشته است، فراخور وزن و توان خود در مجلس کوشیده مطالبات جامعه را پیگیری کرده و تا حد امکان نه به میزان ایده آل، بلکه در حد امکان حداقلی شرایط پارلمان، خواسته‌های جامعه را دنبال کند. در این راستا برخی اعضای فراکسیون امید با بیان اینکه «این فراکسیون تا حد امکان و توان خود کوشیده است مطالبات مردم را خصوصا درباره موضوعات و اعتراضات خیابانی اخیر و حتی در بودجه ۹۷ هم‌راستا با خواست مردم و حمایت از دولت گام‌های مثبتی بردارد»، تاکید کردند که بر خلاف سنگ اندازی‌ها و تلاش برای بی‌اهمیت جلوه دادن زحمات این فراکسیون توسط برخی خودی‌ها، اعضای فراکسیون امید بی توجه به کج سلیقگی‌ها، مطالبات مردم را نادیده نگرفتند و برای تحقق آنها تا حد امکان و اختیارات خود گام‌هایی برداشته‌اند.

 

جلال میرزایی، عضو فراکسیون امید با تاکید بر اینکه «وقتی نگاه انتقادی نسبت به دولت در مجلس داشته باشید این نگاه انتقادی بیشتر دیده می‌شود ولی اگر سیاست شما همراهی با دولت باشد در افکار عمومی فعالیت آن فراکسیون نادیده گرفته می شود»، گفت: «در این مدت فعالیت فراکسیون امید بسیار منظم بوده است و اعضای فراکسیون درجریان مسائل روز قرار گرفته‌اند و کمیته‌ها گزارش‌های خود را جهت اطلاع اعضای شورای مرکزی و مجمع عمومی در اختیار اعضا قرار داده‌اند.» او همچنین با اشاره به اتفاقات اخیر در حوزه‌های مختلف، حضور و پیگیری‌های فعال و مسئولانه اعضای فراکسیون امید را در راستای تحقق مطالبات مردم دانست.

 

برخی عامدانه برای ضربه زدن به دولت، بحران آفرینی می‌کنند

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس گفت: «اینکه چقدر به دنبال مطالبات مردم بوده‌ایم، باید بررسی شود و تاکید دارم در این باره کوتاهی صورت نگرفته‌است. البته گفته می‌شود کاری که انجام می دهیم را اگر به همان شکل ادامه دهیم، منجر به یک شکاف و بی‌اعتمادی عمیق بین مردم و حاکمیت می‌شود و این است که مرتبا به توقعات و مطالبات مردم دامن می‌زنیم در حالی که امکانات محدودی داریم. سطح توقعات از دولت را بالا می‌بریم و تصورمان این است که باعث افزایش توقع از دولت می‌شود و اصلاح‌طلبان و حامیان دولت را از چشم مردم می‌اندازد. در حالی که در اعتراضات دی ماه و ناآرامی‌ها دیدیم که نه تنها منجر به این موضوع نمی‌شود بلکه بحث دولت در میان نیست و دولت تنها فرصتی برای نظام است تا از مشکلات و وضع موجود بیرون بیاید. برخی این را متوجه نیستند و خودشان عامدانه به بحران آفرینی دامن می‌زنند و نارضایتی‌ها را افزایش می‌دهند.» علی اصغریوسف‌نژاد، دیگر عضو فراکسیون امید هم در این باره گفت:‌ « همه تلاش فراکسیون امید این بوده که خواسته‌های رئیس جمهوری در زمان انتخابات و حتی مطالبات اصلاح‌طلبانه در زمان انتخابات مجلس دهم محقق شود و برای رسیدن به این مهم از هیچ کوششی دریغ نکرده است. ولی از آنجایی که در مجلس دموکراسی حاکم است و ممکن است نظراتی که فراکسیون امید دارد با شرایط رای‌گیری‌ها سازگار نباشد یا رای نیاورد، برخی این موضوع را به کم کاری یا عدم توانایی یا مباحثی دیگر درباره فراکسیون امید ربط می‌دهند.»

 

فراکسیون امید در بحث بودجه ۹۷ بسیار قوی عمل کرد

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ همچنین افزود: «همانطور که فراکسیون امید برای هیات رئیسه نامزد معرفی کرد و یکی از زنان مجلس را برای کرسی هیات رئیسه پیشنهاد داد که البته با وجود رای بالا نتوانست حدنصاب را به دست آورد، برخی اقدامات در رای گیری‌ها به نتیجه نمی‌رسد. بنابراین آنچه به عنوان مطالبه مردم است، فراکسیون امید پیگیری کرده و در بسیاری جهات موفق بوده است و توانسته کارهایی هم انجام دهد.» این عضو دیگر فراکسیون امید در ادامه گفت‌وگوی خود تاکید کرد:‌ «مثلا اقدامات و توجهی که در بودجه به قشر ضعیف و متوسط جامعه شده است و موجب عدم افزایش قیمت حامل های انرژی و کمک به بخش تولید و اشتغال و حذف کمتر یارانه بگیران شده است از جمله اقداماتی است که فراکسیون امید انجام داده چرا که بخش عمده ای از اعضای این فراکسیون در کمیسیون تلفیق حضور دارند.» یوسف نژاد همچنین به سایر اقدامات فراکسیون امید اشاره کرد و افزود: «این فراکسیون در بسیاری از موارد، موضع گیری‌های مناسبی داشته است و مثلا درباره استیضاح اخیر وزرای راه و کار جلسه ای تشکیل داد و با وزرا هم صحبت هایی داشته است.»‌ او تاکید کرد: « به نظرم در مجموع فراکسیون امید توانسته توفیقات خوبی در مجلس داشته باشد، در حالی که اکثر آنها تجربه‌ای در این باره نداشته اند ولی به نسبت تازه وارد بودن به مجلس به لحاظ عدد و رقم کمیت لیست امید، توفیقات خوبی داشته است.» 

 

حضور پررنگ فراکسیون امید برای حل موضوع حصر و دانشجویان ستاره‌دار

میرزایی هم در ادامه گفت وگوی خود تاکید بر اینکه «فراکسیون امید در چنین شرایطی سعی کرده است با توجه به مقدورات و امکانات و اختیارات خود پیگیر مطالبات مردم از جمله مطالبات اصلاح‌طلبان و حامیان دولت باشد»، تصریح کرد: «در ناآرامی و اعتراضات اخیر سعی کردیم بازداشت‌شدگان از حقوق قانونی خود برخوردار باشند و برخی اعضای فراکسیون برای بازدید از وضعیت زندان‌ها و پیگیری وضعیت دانشجویان و بازداشت‌شدگان به زندان‌ها رفتند. همچنین در پیگیری موضوع حصر که یکی دیگر از مطالبات مردمی است به طور جدی ورود کرده و از مراجع مسئول و قوه قضاییه و دیگر مسئولان موضوع را پیگیری کرده است.» او پیگیری و حل موضوع دانشجویان ستاره‌دار را نیز از دیگر اقدامات این فراکسیون دانست که تا حد زیادی به نتیجه رسیده است. نماینده اصلاح‌طلب مردم ایلام در مجلس دهم نسبت به تلاش برخی همفکران خود که درصدد بی‌اهمیت جلوه دادن فعالیت فراکسیون امید هستند، انتقاداتی را بیان کرد. 

 

تلاش برخی اصلاح‌طلبان برای کم اهمیت جلوه دادن فعالیت‌های فراکسیون امید

او با بیان اینکه «دیگر فراکسیون امید چه کاری باید انجام می داد که مورد انتقاد برخی همفکران اصلاح‌طلب قرار نگیرد»، گفت: «متاسفانه در طیف اصلاح‌طلبی افرادی هستند که تلاش می‌کنند این اقدامات را نادیده بگیرند و فعالیت فراکسیون را خنثی کنند.» او با گلایه از برخی اصلاح طلبان که خود در گذشته نماینده مجلس بوده اند و به خوبی از محدودیت های نمایندگان مطلع هستند، گفت: «برخی کسانی که خودشان سابقه کار پارلمان داشتند و با محدودیت های کار و اختیارات پارلمان آشنا هستند، به نحوی صحبت می‌کنند که فراکسیون امید را در مضان کم کاری قرار دهند در حالی که اینطور نبوده است و این فراکسیون فعال ترین فراکسیون پارلمانی است.» جلال میرزایی همچنین با اشاره به برخی اقدامات دیگر فراکسیون امید گفت:‌«فراکسیون جلسات منظمی دارد و هیات رئیسه و شورای مرکزی جلسات منظمی دارند و به صورت روتین کارش را انجام می دهد. در بحث رای اعتماد به وزرا و سوال‌ها فعال بوده است و حتی درارتباط با انتخابات شوراها که سال گذشته درباره تایید صلاحیت برخی دوستان اصلاح‌طلب برای شوراها مشکل داشتیم، سعی مان براین بود که بحث هیات نظارت بر انتخابات شوراها به نحوی رای بیاورند و ترکیب به گونه ای باشد که به مشکل نخوریم و انتخاب نسبتا کم حاشیه ای برگزار شد.» یوسف نژاد هم در ادامه تاکید کرد: «نباید توقعات زیادی داشته باشیم و بگوییم در این مدت به همه مطالبات مردم رسیده‌ایم، بلکه باید واقع بین باشیم و بگوییم به نسبت وزنی که این فراکسیون در مجلس داشته است و موضوعاتی که در مجلس مطرح شده است، توفیقات خوبی داشته ایم.»

 

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ تاکید کرد: « می‌دانید که دولت قصد داشت از درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی درآمد داشته باشد، ولی فراکسیون امید در این باره مخالفت کرد و در بحث بودجه از نظر نظارتی گام های خوبی برداشت. همچنین این فراکسیون در اظهارنظرات مختلف خوب عمل کرده است. فعالیت فراکسیون امید از نظر شکلی بسیار خوب بوده است و از نظر نتیجه، دموکراسی حاکم است و امکان دارد در جاهایی دیگران رای نداده باشند و نباید این را از عدم توفیقات فراکسیون امید دانست.» البته میرزایی در ادامه به نکات دیگری اشاره کرد و با بیان اینکه «مجلس فعلی علاوه بر فراکسیون امید به دنبال حمایت از دولت مستقر است»، گفت: «در مجلس گذشته مواردی را شاهد بودیم که مشکلاتی ایجاد می‌کرد و راحت رای می‌آورد، ولی مجلس فعلی اینگونه نیست و فضای عمومی مجلس به دنبال حمایت از دولت و سیاست خارجی دولت است. اگر در گذشته بیانیه‌هایی امضا می‌شد یا موضع‌گیری‌هایی می‌شد که مشکلاتی برای سیاست خارجی دولت ایجاد می کرد و مغایر منافع ملی میان مدت و بلند مدت بود، در این مجلس خبری از این رفتار و بیانیه‌ها نیست و این خود جای امیدواری دارد.»

 

این نماینده اصلاح‌طلب مردم ایلام در مجلس با تاکید بر اینکه «فضای مجلس فعلی نسبتا آرام است ولی متاسفانه در جامعه‌ای هستیم که دنبال حاشیه‌سازی و بمب خبری است»، گفت: نباید آرامش را چیز بدی بدانیم و اگر مجلس و فراکسیون امید دنبال انجام کار خود در آرامش است آنها را متهم به کم کاری کنیم. گاهی نیاز است در آرامش و حاشیه کارهایی را انجام داد و نیازی به سروصدا و جنجال نیست.

 

ولی متاسفانه جامعه ما به بمب خبری و هیاهو عادت کرده است و هر روز دنبال موضوعی جدید و غیرعادی است و اگر فعالیت عادی خودمان را داشته باشیم به کم کاری متهم می شویم. در حالی که ما هم مثل کشورهای دیگر نیازمندیم آرامش در کشور حاکم شود تا بتوانیم موضوعات و مسائل ملی را مورد بحث قرار دهیم و با راهکار گام‌هایی برای اصلاح وضع موجود برداریم.»

 

معصومه معظمی

 

ebtekarnews.com
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش