سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۲۵ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۸۱۴
مجلس

سوزوکی سوار می‌شویم و از کالای ایرانی حمایت می‌کنیم!

محمدرضا صباغيان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

در کشورهای توسعه یافته اگر قرار به میزان دریافتی سیاستمداران باشد تنها یک سرچ ساده در گوگل کفایت می‌کند اما در ایران میزان حقوق همیشه «اسمش را نبر» بوده، به ویژه وقتی قرار باشد از مسئولین پرسیده شود میزان دریافتی آنها چقدر است؟ در چنین شرایطی معمولا خبری از اطلاعات قابل اتکا نبوده است.

 

برای اذهان ایرانیان از لیست دارایی‌های مسئولان، موتورسیکلت پسر محمدباقر قالیباف مانده و ۶۳۸ هزار تومان حساب بانکی دختر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی! ماجرای شفافیت در درآمدهای مسئولان بارها تکرار شده است اما فعلا خبری نیست. آخرین اقدام در این زمینه جمع آوری امضا از سوی نمایندگان مجلس برای طرحی است که «اعاده اموال نامشروع مسئولان» نامیده می‌شود.

 

امضاهای نمایندگان مجلس بر این طرح به ۱۸۲ افزایش یافته است. به موجب این طرح، هیئتی متشکل از نهادهای نظارتی، امنیتی و قضایی وظیفه بررسی اموال مسئولان را دارد که پس از بررسی‌ها در صورت حصول اطمینان از نامشروع بودن این اموال، آنها را به بیت المال باز می‌گرداند. در این میان اما حمید گرمابی نماینده مردم نیشابور در مجلس گفت:« برخی نمایندگان که در ابتدا این طرح را امضا نکردند پس‌ از اینکه از سمت افکار عمومی و حوزه انتخابیه خود تحت‌ فشار قرار گرفتند، این طرح را امضا کردند، اما گفتند به آن رای نخواهیم داد.»

 

وضعیتی که نشان می‌دهد همچنان راه بسیار طولانی در پیش است تا شفافیت در این موارد افزایش یابد. اما دست‌کم تا اینجای کار یک نماینده مجلس فارغ از بازی‌های بروکراتیک که مشخص نیست چه زمانی به قانون تبدیل و سپس اجرایی خواهد شد خود به میدان آمده و از درآمدها و دریافتی‌های خود گزارش ریزی را در اختیار عموم قرار داده است. البته در گزارش محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق، بهاباد، خاتم، ابرکوه و مهریز خبری از موتور سیکلت یا حساب ۶۰۰ هزار تومانی نیست و او با جزئیات همه چیز را گفته است. هر چند که او خود در حوزه انتخابیه‌اش با موتورسیکلتی ساده عبور و مرور می‌کند.

 

ریزدریافتی‌های یک نماینده

صباغیان در نامه خود نوشته که آحاد جامعه باید از تصمیمات و اقدامات وکلای خود مطلع باشند همان طوری که در زمان انتخابات نیز ما نمایندگان شعار شفافیت می‌دهیم.

 

وی افزوده: «آگاهی از حقوق و دریافتی مسئولین به ویژه وکلای آنها از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی محسوب می‌گردد که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا امری رایج است.» او ادامه داده که «امید آنکه همه مسئولین صدر تا ذیل با اعلام میزان حقوق و دریافتی‌های خود شک و شبهه را از اذهان مردم بزدایند چرا که امروز این موضوع در جامعه ایجاد سوال کرده و پاسخ به آن به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.» صباغیان گفته که «در آغازین ماه‌های شروع به کار مجلس و در زمان بحث حقوق‌های نجومی که دغدغه مردم شده بود طی تذکری این مطالبه عمومی را مطرح نموده و برای رفع این نگرانی خواستار اعلام دریافتی حقوق و دریافتی مسئولین ارشد کشور شدم که در پاسخ به بنده بیان شد: «شما اعلام کنید.»

 

البته این پاسخ بدی برای من نبود ولی برای اذهان عمومی پاسخ کاملی نبود.» آنطور که این نماینده مجلس در نامه خود منتشر کرده حقوق او در سال ۱۳۹۵، پنج میلیون و پانصد هزار تومان بوده و در سال ۹۶ به شش میلیون و ۷۸۰ هزار تومان رسیده و برای سال ۹۷ نیز همین میزان ثابت خواهد بود. در توضیحات نوشته شده که میزان حقوق بر پایه مدرک تحصیلی، سوابق خدمت و دیگر فاکتورها تعیین می‌شود. اما فارغ از جزئیاتی مانند هزینه‌های لازم برای اداره دفتر نمایندگی آنچه در این نامه خودنمایی می‌کند وام مجلس به نمایندگان برای خرید خودرو است که مطابق نرخ خودروهای سراتو، سوزوکی و ال ۹۰ است.

 

وام خودرو خارجی برای نمایندگان

وام خودرو برای خرید چنین اتومبیل‌هایی درحالی است که دست کم در هفت سال گذشته صحبت‌های بسیاری درباره اقتصاد مقاومتی شده و اینکه باید از تولید ملی حمایت کرد. از قضا همین نمایندگان مجلس یک پای بحث‌های طویل و بی سرانجامی هستند که در رسانه ملی می‌شود که مردم را خطاب قرار می‌دهند و آسمان و ریسمان می‌بافند که حمایت از تولید ملی! اما چگونه خانه ملت که نمایندگان همین مردم را در خود جای می‌دهد برای آنها وام خرید خودرو خارجی قرار می‌دهد! هر چند که ممکن است مدعی شوند این سه خودرو در داخل تولید می‌شوند اما ناگفته پیداست این سه خودرو علی‌الخصوص سوزوکی شاسی بلند و سراتو تقریبا لوکس بوده و در اینجا صرفا مونتاژ می‌گردد.

 

با این حال صفحه تلویزیون در تمام سال‌های گذشته پر بوده است از تبلیغات رنگ‌وارنگ خودروهای داخلی اما چرا به عنوان مثال خودرویی مانند سمند به نمایندگان برای خرید پیشنهاد نشده است! اگر برای سایر مسئولان از وزیر، مدیر و مشاور هم چنین وضعی حاکم باشد چگونه می‌توان مردم را اقناع کرد که از خودرو ملی یا سایر محصولات ایرانی استفاده کنند. همین سیاست یک بام و دو هوای مسئولان است که موجب شده جزئیات و میزان درآمدهای آنها هم مشخص نشود چرا که یقینا اخباری از این دست را در افکار عمومی شکل خواهد داد. این درحالی است که برای خودروهای خارجی با توجه به تعرفه‌های سنگینی که دولت قرار می‌دهد باید مبالغ قابل ملاحظه‌ای را هزینه کرد که یقینا مردم عادی از پس آن برنمی آیند و به ناچار به گزینه‌های داخلی همچون پراید روی می‌آورند. شاید بهتر است اگر قرار به استفاده مسئولان از خودروهای خارجی است تعرفه‌ها برداشته شود تا مردم نیز از خودروهایی با استانداردهای جهانی استفاده کنند.

 

در این میان به نظر می‌رسد دیدگاه کلان حمایت از تولید ملی که قرار است از سوی مسئولان دنبال شود با چالشی جدی مواجه می‌شود و باید حلقه مفقوده در عرصه اقتصاد ایران را تعریف جامعه به خودی و غیرخودی دانست که برخی به هر آنچه می‌خواهند دسترسی دارند و برای مردم هم نسخه می‌پیچند!

 

 

aftabeyazd.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش