شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۴۰ - ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۲۲۹
مجلس

کوهکن: رد صلاحیت زنان در انتخابات ریاست جمهوری بر اساس جنسیت نبوده

محسن کوهکن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده اصولگرای مجلس و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه مجلس بعد از تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی مصادیق را مشخص می‌کند گفت: رد صلاحیت زنان تا امروز بر اساس جنسیت نبوده است.

محسن کوهکن نماینده مردم لنجان درباره تفسیر رجل سیاسی از سوی شورای نگهبان به خبرآنلاین گفت: آقای کدخدایی در آخرین مصاحبه ای که داشته اشاره کرده است که مجلس نیز می تواند در مشخص کردن مصادیق رجل سیاسی  وارد شود.

 

او در پاسخ به این سوال که تعریف رجل سیاسی هنوز مبهم است و در تعریف شورای نگهبان همچنان تکلیف مشخص نیست که وقتی می گوید رجل سیاسی کسی است که مناسب مذهبی را به جای بیاورد منظورش چیست و یا چرا تکلیف زنان در این تعریف مشخص نشده است گفت: از آنجایی که فردی حقوقی هستم معتقدم هرکسی باید در حوزه شرح وظایف خود وارد عمل شود؛ درمورد تعریف رجل سیاسی نیز باید گفت این موضوع در قانون اساسی به صراحت آمده است که تفسیر این مسئله با شورای نگهبان است البته این به معنای آن نیست که مجلس نتواند در این زمینه ورود پیدا کند.

 

کوهکن ادامه داد: مجلس باید به این مسئله ورود و جزئیات آن را مشخص کند تا کسانی که در آینده می خواهند وارد گود انتخابات شوند راحت‌تر خود را ارزیابی کنند و ببینند آیا مصداق رجل سیاسی هستند یا خیر.

 

او افزود درباره مسئله ای زنان نیز باید گفت: از ابتدا مباحث مختلفی در این رابطه مطرح شده است و آقایان در این مورد گفته‌اند آنجایی که صحبت از رجل سیاسی به میان آمده است  مشخصا منظورشان مردها نبوده است و خانم ها هم مشمول رجل سیاسی محسوب می شوند؛ اگر این تفسیر را بپذیریم تمام شرایط باید برای خانم ها و آقایان یکسان باشد.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: درباره مسئله مذهبی بودن نیز باید گفت به ما تحت حکومتی اسلامی زندگی می کنیم بنابراین یک عنصر لائیک نمی تواند سکان امور را به دست بگیرد. لذا فردی باید روی کار بیاید که از بن دندان نسبت به آنچه در مراسم تحلیف و تنفیذ اعتقاد رخ می دهد اعتقاد داشته باشد.

 

کوهکن گفت: با تمام تفاسیر این حرکتی که برای تعریف رجل سیاسی آغاز شده است بسیار اقدام قابل دفاعی است و بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب دیگر شاهد آن نباشیم که افرادی پشت درب وزارت کشور صف بکشند که حتی خبرنگاران با سلیقه های مختلف آن را وهن نظام می دانستند.

 

او در پاسخ به این سوال که چرا تعریف رجل سیاسی این چنین بین مجلس و شورای نگهبان پاس‌کاری می شود گفت:  مجلس می تواند به این موضوع ورود پیدا کند لذا بین اقدام مجلس شورای نگهبان و مجلس منافاتی وجود ندارد به این معنا که او شورای نگهبان کار تفسیر را به عهده می گیرد و مجلس مشخص کردن جزئیات را به عهده بگیرد.

 

کوهکن در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این آیا قرار است مجلس به این موضوع ورود کند و تکلیف را یک بار برای همیشه مشخص کند گفت: من استنباطم این است که با توجه به اینکه شورای نگهبان به مسئله تفسیر رجل سیاسی ورود پیدا کرده است و سخنگوی شورای نگهبان نیز ورود مجلس را جایز دانسته است قطعا و یقینا بعد از تفسیر شورای نگهبان مجلس نیز وارد مصادیق و جزئیات می شود تا یک قانون کامل در این زمینه تدوین شود.

 

او در پاسخ به این سوال که آیا قرار است مسئله زنان به صراحت در قانون مطرح شود گفت: یک وقت قرار است برداشت را بگوییم آن فرق می کند اما در این رابطه آنچه قرار است به آن پرداخته شود قطعا باید زیر چتر تفسیر شورای نگهبان باشد و در این راستا مجلس قانون را به تصویب برساند.

 

کوهکن در پاسخ به اینکه چهل سال است می گویند زنان می توانند کاندیدا شوند اما در موقع انتخابات رد صلاحیت شامل حالشان می شود گفت: بعید می دانم تا امروز ادله شورای نگهبان برای رد صلاحیت زنان جنسیت باشد به هر جهت اگر زنان کاندیدا می شوند وقتی صلاحیتشان مورد ارزیابی قرار می گیرد باید این صلاحیت به لحاظ تجربه اجرایی در حد دیگران باشد.

 

او افزود: من لازم است در اینجا از شورای نگهبان دفاع کنم لذا تا جایی که من شناخت دارم در میان زنانی که ثبت نام کردند فعالیت های اجرایی شان به مراتب از خیلی آقایان که رد صلاحیت شده بودند کمتر بود.

 

کوهکن در پاسخ به این سوال که خانم اعظم طالقانی در انتخابات ۷۶ ثبت نام کردند همان زمان هم رده های ایشان که با هم در مجلس دوم بودند تائید صلاحیت شدند اما خانم طالقانی رد صلاحیت شد این رد صلاحیت بر اساس جنسیت نبود گفت: یک زمانی شما می گویید شرط تائید صلاحیت سابقه یک دوره نمایندگی است و با وجود آن آقایان تائید شده اند و یک خانم رد صلاحیت شده در این صورت استدلال شما جایز است اما در شرایط حاضر این استدلال را نمی توان پذیرفت. بنابراین برای اینکه به بحث های بیهوده نپردازیم لازم است بعد از تفسیر شورای نگهبان مجلس مصادیق و جزئیات را مشخص کند.  

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش