پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۶۸۸
مجلس

زرآبادی خبر داد؛

استقبال مردان مجلس از طرح ازدواج دختران بدون اذن پدر

سیده‌حمیده زرآبادی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
در بحث فقهی گفته می‌شود که اگر دختر رشیده باشد برای ازدواج نیاز به اذن پدر ندارد اما تعریف خاصی نیست که ما به چه دختری می‌توانیم بگوییم "رشیده". این شرایطی که ما اعلام کردیم نسبت به عرف، رشیده بودن را معرفی کرده است.

به گزارش رویداد۲۴، چندی پیش سیده‌حمیده زرآبادی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی خبر از اصلاح ماده ۱۰۴۳ و ۱۰۴۴ قانون مدنی در خصوص اذن پدر برای ازدواج داد و اعلام کرد این طرح تقدیم هیات رییسه مجلس شده است. در طرح ارائه شده سه گروه از افراد بدون حکم دادگاه و بدون اذن پدر می‌توانند با نظر شخصی خود ازدواج کنند: ۱- سن ۲۸ سال به شرط احراز رشد از سوی مرجع قضایی. ۲- دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد. ۳- دارای ۵ سال سابقه کار و بیمه بازنشستگی.

 

پس از مطرح شدن این موضوع توسط این نماینده جوان شاهد واکنش‌هایی به این طرح بودیم. از این‌رو فرصت را مغتنم شمردیم تا در گفت‌وگو با زرآبادی بیشتر در خصوص این طرح و حواشی آن صحبت کنیم.

 

سیده‌حمیده زرآبادی نماینده قزوین در گفت‌وگو با رویداد۲۴ در رابطه با اینکه چه مکانیسمی دنبال شد تا این سه گروه در طرح گنجانده شوند، گفت: یک نکته‌ای که در این مورد وجود دارد این است که در بحث فقهی گفته می‌شود که اگر دختر رشیده باشد برای ازدواج نیاز به اذن پدر ندارد اما تعریف خاصی نیست که ما به چه دختری می‌توانیم بگوییم "رشیده".

 

او ادامه داد: شرایطی که ما اعلام کردیم نسبت به عرف، رشیده بودن را معرفی کرده است. در خصوص اینکه چرا تیم کارشناسی ما سن ۲۸ را ملاک قرار داد باید بگویم، ۸۵ درصد دختران در ایران در بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال ازدواج می‌کنند و تنها ۱۵ درصد هستند که بعد از این سن روی به ازدواج می‌آورند. با توجه به این موارد، ما ۲۸ سال را برای رشیده بودن یک دختر انتخاب کردیم زیرا این سنی است که دختران به سمت تجرد بودن می‌روند.

 

وی در ادامه افزود: انتخاب این سن توسط تیمی کارشناسی و پس از ساعت‌ها مطالعه و بحث و بررسی انتخاب شده و نظر شخصی من یا فرد خاصی نبوده است. از طرفی تحصیلات عالی و سابقه کاری را معیاری برای رشیده بودن در نظر گرفتیم. در مجموع با توجه به عرفی که در جامعه وجود دارد ما این معیارها را لحاظ کردیم. به هر حال در فقه، رشیده بودن دختر برای ازدواج بدون اذن پدر آمده و داشتن معیار برای تشخیص این موضوع حائز اهمیت است زیرا افرادی که می‌خواهند در این موارد قانون را اجرا کنند باید تعریف خاص از موضوع داشته باشند.

 

عضو فراکسیون زنان مجلس بیان کرد: ضمناً طرحی که من ارائه دادم یک ماده‌ای هم دارد. هر دختری با هر شرایطی که دارد اگر با مخالفت پدر یا قیم خود مواجه شود به دادگاه می‌رود تا تکلیفش روشن شود اما زمان بررسی در دادگاه بسیار طولانی است و شاید چند سالی به طول بی‌انجامد. در واقع این بندی که ما ارائه دادیم می‌گوید اگر فردی برای این موضوع به دادگاه رفت خارج از نوبت به پرونده‌اش رسیدگی شود و سپس حداکثر ظرف مدت یک ماه نتیجه را به فرد اعلام کنند و اگر در این مدت جوابی ارائه نشد فرد با همان برگه درخواستی که به دادگاه رفته می‌تواند ازدواج خود را به ثبت برساند. یعنی این ماده سایر دیگر افراد را هم پوشش می‌دهد و می‌تواند بستری را آماده کند که افراد متقاضی حداکثر در مدت یک ماه تعیین تکلیف شوند.

 

عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: تمام تلاش ما در ارائه این طرح این بوده که معیاری برای رشیده بودن اعلام شود و فقط موضوع منوط به سن یا مدرک تحصیلی یا سابقه کار نباشد و از این‌رو گفتیم هر کدام از این موارد احراز شد فرد بتواند برای ازدواج خود تعیین تکلیف کند.

 

زرآبادی در پاسخ به اینکه زمانی که شما این طرح را ارائه دادید بسیاری روی به نقد آن آوردند و حتی در فضای رسانه‌ای و مجازی هم با این موضوع شوخی‌هایی هم شد، گفت: به نظرم شاید اصل موضوع برای برخی افراد خوب تعریف نشد و همین دلیل باعث شده یا عده‌ای طرح را نقد یا آن را لوث کنند. به نظرم با توضیح بیشتر یا انعکاس بهتر طرح در رسانه‌ها بشود بخشی از جامعه را نسبت به این موضوع متقاعد کرد.

 

او در خصوص اینکه، طرح در چه زمانی در مجلس مطرح می‌شود، افزود: من این طرح را یک فوریتی ارائه دادم و تا جایی که اطلاع دارم نوبت آن در طرح‌های یک فوریتی ۲۱ام است. خیلی به طور دقیق نمی‌توان گفت که طرح چه زمانی در صحن مطرح می‌شود.

 

این نماینده مجلس درباره واکنش همکارانش در مجلس نسبت به ارائه این طرح، گفت: آقایان مجلس نسبت به خانم‌های همکار، بیشتر از طرح استقبال کردند.

 

زرآبادی در پایان در خصوص اظهارنظر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده که در گفت‌وگویی که با رویداد۲۴ داشت اعلام کرده بود که در رابطه با این طرح مشورتی با ما انجام نشد، خاطرنشان کرد: حقیقت امر این است که وقتی ما طرحی را ارائه می‌دهیم اجباری در مشورت نیست و اتفاقاً این دوستان هم برای دنبال کردن موضوعات خود لزوماً با ما مشورت نمی‌کنند ولی در عین حال خوشحال می‌شویم که اگر مورد خاصی در جهت تقویت این طرح دارند به ما ارائه دهند.

 

محمد آیتی

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
ازدواج دختررشیده بدون اذن پدر.خوبه خودت هم داری میگی رشیده. یه دختررشیده مودبه-عاقله-بی پدرکه نیست بره بدون اجازه خانواده ازدواج کنه.یه نمونه به مامعرفی کن که بدون اجازه خانواده ازدواج کرده وخوشبخت شده
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش