چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۶ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۷۳۸
مجلس

عباسی سلیمی نمین: لاریجانی باید پیام انتخابات هیات رییسه مجلس را درک کند

عباسی سلیمی نمین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
عباس سلیمی نمین انتخابات هیات رئیسه مجلس را حاوی پیام های شفافی برای لاریجانی و هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا دانست و گفت: لاریجانی باید این پیام شفاف را دریافت کند که اصلاح طلبان وقتی احساس کردند بین اصولگرایان دو دستگی ایجاد شده فرصت را برای کنار گذاشتن او مناسب دیدند.

به گزارش نامه نیوز، انتخابات هیات رئیسه برگزار شد و لاریجانی باز هم رئیس ماند. بازی «ولایی»ها و رای هایی که در مرحله دوم به سبد لاریجانی ریختند ، اگرچه او را یک سال دیگر بالانشین کرد اما نسبت به بازی سیاسی اصلاح طلبان اهمیت کمتری داشت.

 

فراکسیون امید علی‌رغم همه انتقاداتی که تا کنون به جان خریده، عملکرد قابل توجهی داشت. محمد رضا عارف به عنوان ساکت‌ترین اصلاح طلب مجلس وارد عرصه رقابت شد و رای قابل توجهی هم گرفت. ۱۱۴ رای در مرحله نخست و ۱۲۳ رای در مرحله دوم نشان داد که او فقط ۲۵ را از با سابقه‌ترین رئیس مجلس فاصله دارد. این ۲۵ رای را هم می‌توان به سابقه لاریجانی در لابی‌گری ربط داد و این انتخابات را به مثابه خطری دانست که از بیخ گوش لاریجانی و جریان اصولگرا گذشت. 

 

اهمیت این رویداد سیاسی قطعا فراتر از بهارستان است و جریان های سیاسی باید پیام آن را دریافت کنند. عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا اما تاکید می کند که این انتخابات علاوه بر اصلاح طلبان و اصولگرایان برای لاریجانی نیز پیام مشخصی داشت. 

 

او در گفت و گو با «نامه نیوز»  گفت: «این انتخابات کاملا روشن کرد که آنچه اصلاح طلبان قبلا در مورد احتمال ائتلاف با لاریجانی می گفتند، بدون پشتوانه بوده است. یعنی اصلاح طلبان به محض اینکه احساس کنند قدرت لازم را برای پیشبرد اهداف خود به صورت مستقل دارند، به هیچ عهد و پیمانی پایبند نخواهند بود.»

 

وی با اشاره به گمانه ائتلاف اصلاح طبان با لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری آتی ، گفت: « زمانی صحبت از ائتلاف با لاریجانی می کردند که می‌دانستند به توجه آقای لاریجانی نیاز دارند. اصلاح طلبان قطعا رای خود را به لاریجانی نخواهند دارد. به خصوص اصلاح طلبان تندرو و زیاد خواه. شاید اصلاح طلبان عاقل چنین جهت‌گیری را داشته باشند اما قطعا اصلاح طلبان زیاده خواه چنین نمی‌کنند. آن ها نه فقط  در مورد آقای لاریجانی بلکه در مورد خیلی نیروهای دیگر حتی بخشی از نیروهای خود نیز در گذشته چنین رویکردی داشتند.»

 

سلیمی نمین با تاکید بر اینکه « این انتخابات پیام شفافی برای آقای لاریجانی داشت» گفت: «اصلاح طلبان احساس کردند که در بین اصولگرایان دو دستگی ایجاد شده بهترین فرصت است که لاریجانی را کنار بگذارند. خوشبختانه اصولگرایان در لحظات آخر به این عقلانیت رسیدند که این اختلاف خیلی مبنایی نیست و می‌توانند بر اشتراکات خود تمرکز کنند و به نتیجه رسیدند. منتها اختلافات میان اصولگرایان جدی شده بود و همین امر اصلاح طلبان را امیدوار کرد که بهترین موقع برای دامن زدن به اختلافات اصولگرایان و کنار گذاشتن لاریجانی از صحنه تاثیرگذاری در یک قوه مهم است. ضروریست که آقای لاریجانی این پیام شفاف را دریافت کنند».

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا انتخابات هیات رئیسه ، تعداد آرای و نهایتا پیروزی لاریجانی می‌تواند جریان اصولگرا را به این فکر اندازد که در انتخابات ۱۴۰۰ نیز حول محور لاریجانی متحد شوند؟ گفت: « با انتخابات ۱۴۰۰ هنوز فاصله زیادی داریم و نمی‌توان دقیق گفت اما تاحدی این موضوع را قبول دارم و این انتخابات می‌تواند موجب یک نوع توجه دقیق تر نسبت به پیش‌رو باشد.»

 

سلیمی نمین در ادامه انتخابات هیات رئیسه و پیروزی لاریجانی را حاوی پیام های شفافی برای هر دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب دانست و گفت: « اصولگرایان گاهی آنچنان اختلافات خود بر سر برخی از موضوعات را حاد می‌کنند که موجب ضعف آن ها می‌شود. البته  وجود اختلاف دیدگاه بین این طیف اشکالی ندارد اما حتما باید به ظرفیت خود توجه کنند. آقای لاریجانی برای اصولگرایان یک ظرفیت ارزشمند است. قطعا او نیز اشتباهاتی دارد. مگر می شود که یک شخصیتی در یک جایگاه مهم و تعیین کننده اشتباهی نداشته باشد اما صرف این اشتباهات نباید موجب بی‌توجهی برخی از اصولگرایان نسبت به این ظرفیت شود. این یک خطای فاحش است. به نظر من این پیام هم برای اصولگرایان قابل توجه بود که علی رغم وجود اختلاف آرا برای انجام کار جمعی نیاز مبرم به فهم لازم است.»

 

وی با اشاره به اینکه «تعداد آرای کاندیداهای ریاست مجلس نوعی وزن کشی به حساب می‌آید» گفت: « این انتخابات نشان داده که علی رغم بحث های زیادی که در ارتباط با مجلس مطرح می شود، نیروهای میانی خیلی با اصلاح طلبان پیونده نخورده‌اند. فراکسیون ها و نیروهای میانی هر یک وزن مشخص و سهمی در تحولات پارلمانی دارند. نیروهای میانی عمدتا با توجه به عملکرد فراکسیون ها از آن ها فاصله می‌گیرند یا به آن ها رای می‌دهند. من فکر می‌کنم این انتخابات پیام شفافی به نیروهای اصلاح طلب داشت. پیامی مبنی بر اینکه عملکرد آن ها حتی برای کسانی که نظری به آن ها داشتند، چندان مقبول نیفتاده است.»

 

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: «نیروهایی که جریان اصلاح طلبان به مجلس گسیل داشت نه تنها مایه فخر این جریان نیست  بلکه مایه تنزل شان و منزلت سیاسی آن ها نیز شده است. به نظر من این پیام شفافی است که باید دریافت کنند. این جریان یک سری افرادی را به مجلس فرستاد که منزلت آن ها نازل تر از حضور در مجلس است منتها از غفلت و بی اطلاعی مردم استفاده کرده و این ها را به مجلس فرستادند. طبیعتا این مساله بازتابی خواهد داشت. انتخابات اخیر بازتاب همین موضوع در خود مجلس بود و نشان داد که اعمال و رفتار این‌ها حداقل برای مجلسی‌ها روشن است.»

 

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش