شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۰۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۱۹۷
مجلس

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس:

اعتراضات زنگ خطری نه برای دولت بلکه برای نظام است

قرجه طیار,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

بي‌ثباتي بازارهاي مختلف در ايران سبب شد تا براي چند روز وضعيت كشور به حالتي غيرعادي تبديل شود و اعتراضاتي در گوشه‌كنار اين جامعه به وقوع پيوست ولي برخي سعي داشتند آن را پنهان كنند وبه گونه‌اي نمايش دهند كه گويي در ايران مشكلي وجود ندارد و همه آرام هستند. از اعتصابات در بازار تهران تا زمزمه‌هاي اعتراضات در برخي مكان‌هاي ديگر همه از اين دست مسائلي هستند كه اگر به آن رسيدگي نشود مي‌تواند در آينده مشكل ايجاد كند. اما چرا وضع كشور به اين شكل شد؟!

 

چرا برخي توجه لازم را به مشكلات كشور ندارند؟! چرا اين معضلات معيشتي كه در ايران وجود دارد توجه مسئولان را به خوب جلب نمي‌كند؟! براي بررسي اين وضعيت به سراغ يكي از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي رفته‌ايم. قرجه طیار، نماینده مردم گنبد کاووس در اين زمينه نكاتي را بيان مي‌كند كه در ادامه مشروح آن را مي‌خوانيد.

 

به نظر شما به عنوان يكي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چرا با عوامل گرانی در کشور برخورد نمی‌شود؟

برخورد با عوامل گرانی وظیفه دستگاه‌های اجرایی و همچنين قوه‌قضايیه است و نمایندگان مجلس فقط بر این مهم باور و اصرار دارند. به نظر من گرانی به ویژه گرانی‌های لجام گسیخته هفته های اخیر و اعتراضات مسالمت آمیز اقشار مختلف مردم به ویژه بازاریان عزیز هشدار و زنگ خطری نه برای دولت بلکه برای کلیت نظام است. برخی دوستان برای مقابله با گرانی طرح و برنامه‌هایی مثل قطع یارانه افراد پردرآمد و افزایش یارانه اقشار ضعیف، همسان سازی حقوق بازنشستگان و عدم افرایش خدمات عمومی مثل آب، برق و گاز ارائه می‌دهند؛ در حالی که به نظر بنده این ها راه مقابله با گرانی نیست.

 

این ها مُسکن محسوب مي‌شود و حل ریشه ای گرانی نيست. سوال من اين است كه چرا باید کالا و خدمات گران شود که به دنبال آن دولت مجبور به افزایش حقوق، همسان سازی و امثالهم شود؟! دولت و مدیران اقتصادی کشور باید علل و ریشه‌های گرانی را شناسایی كنند و برای رفع آن ها طرح و برنامه اجرایی و عملی بدهند و برخوردهای مقطعی هیچ وقت گره گشا نخواهد بود.

 

در حال حاضر بحران اقتصادی به جایی رسیده است که عده ای با استفاده از رانت و ایجاد فساد از این شرایط سوءاستفاده می‌کنند، برای مقابله با این اخلال گران چه راهکاری دارید؟

در حال حاضر به وضوح و عیان شاهد جنگ اقتصادی با آمریکا و متحدانش هستیم. ترامپ و تندروهای مجلس سنای آمریکا می‌خواهند از طریق تحریم های اقتصادی، گرانی و به دنبال آن اعتراضات و قیام مردم به خواسته خود یعنی سقوط جمهوری اسلامی ایران دست یابند. در چنین شرایطی سوءاستفاده از رانت اقتصادی و اطلاعاتی، نه تنها خیانت به نظام و مردم بلکه هم‌دستی آشکار با آمریکاست.

 

اختصاص ارز با نرخ دولتی یکی از راه‌های رانتخواری در شرایط حاضر است. دولت هر مقدار ارز دولتی که به شرکت ها و اشخاص برای واردات کالا واگذار می‌کند باید نظارت کند تا در مقابل آن کالای مورد نظر وارد و با همان نرخ ارز دولتی فروخته شود نه اینکه با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد و با نرخ دلار ۸۰۰۰ تومانی به مردم فروخته شود.

 

اغماض با این عده قلیل که با این حرکات خون مردم را در شیشه كرده و موجبات اعتراض عمومی را فراهم می‌کنند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و دستگاه‌های امنیتی و قضایی باید به سرعت وارد عمل شوند و با آنان برخورد قاطع صورت گیرد.

 

موضع مجلس برای برخورد با رانتخواران و عاملان گرانی چیست؟

نمایندگان مجلس چون از بطن جامعه و مردم هستند همواره خواستار حمایت از مردم و جلب رضایت عمومی هستند.

 

تصمیم‌گیری ها و مصوبات قانونی مجلس باید کارشناسی شده باشد و در تصویب قوانین باید راه های قانونی که سوء استفاده کنندگان و دلالان برای ایجاد گرانی و به‌هم ریختن وضعیت بازار از آن بهره می برند را مسدود کنند. مجلس با قانون گذاری شفاف اقتصادی می‌تواند به بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور کمک کند. برخی سیاست گذاری های اخیر دولت هر چند به اقتضای وضعیت بحرانی بازار و ارز اتخاذ شده مثل دلار ۴۲۰۰تومانی، متاسفانه خود باعث دو یا چند نرخی شدن ارز و باز شدن مسیر جدید رانتخواری شده است.

 

از طرفی هم سیاست‌های چندین ساله نشان داده که اقتصاد از دستورات و مصوبات قانونی پیروی نمی‌کند بلکه علمی پیچیده و پدیده زنده ای است که شرایط خاص خود را می‌طلبد. البته نظارت مستمر و برخوردهای قاطع در مراحل اجرا ، کامل کننده هر قانون و سیاست گذاری خواهد بود.

 

به‌نظر می رسد مجلس در این زمینه عمکلرد ضعیفی دارد و با وجود اعتراضات و نگرانی های مردم نسبت به گرانی‌ها راهکاری را اتخاذ نکرده است. فکر می‌کنید این ضعف نظارتی از کجا ناشی می شود؟

مشکل تنها در ضعف نظارتی مجلس نیست بلکه در وهله نخست به دستگاه های نظارتی و اجرایی برمی‌گردد. با وجود تشکیلات و دستگاه های متعددی از جمله تعزیرات، اتحادیه‌های صنفی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، استاندارد، نیروهای امنیتی و ده‌ها دستگاه دیگر، چرا باید شاهد گرانی بی رویه باشیم؟ افزایش قیمت کالا بر اساس علم اقتصاد به شرایطی نیاز دارد که طی چند ماه گذشته هیچ کدام از این شرایط در کشور ایجاد نشده ولی گرانی سرسام آور تداوم دارد!

 

وضعیت وشرایط کشور طی دو ماه گذشته هیچ تغییر ماهوی نکرده که دلار از ۶۰۰۰ تومان به ۹۰۰۰ تومان افزایش یابد. هنوز تحریم های ترامپ اجرایی نشده، هیچ دگرگونی اساسی مثل حوادث طبیعی و غیرطبیعی رخ نداده که باعث گرانی شود؛ پس دلیل گرانی ها چیست؟

نتیجه تحلیل ها این است که شرایط پیش آمده طبیعی و عادی نیست و متاسفانه دست هایی در کار است تا کشور را به ورطه سقوط بکشانند.

 

من فکر می‌کنم فقط و فقط دلالی و افزایش صوری و ظاهری قیمت ارز توسط چند دلال و مفسد اقتصادی، اقتصاد کشور را به بحران کشیده است. باید با این افراد حتی اگر در پشت نام و اعتبار هر پست و مقامی و شخصیتی پنهان شده باشند؛ برخورد قاطع صورت بگیرد.

 

البته مجلس نيز باید وظیفه نظارتی خود را بیشتر از گذشته انجام دهد و با کشاندن مدیران اقتصادی و حتی استیضاح آنان، باید خواب راحت را از چشم مسئولان اجرایی برباید تا با اقدامات فوری و مستمر برای کنترل بازار تلاش کنند.

 

عدم تحرک دولتی ها در مقابل تحرکات بازار و دلالان و دست روی دست گذاشتن به مدت چند هفته و ماه و برگزاری جلسات و تصمیم گیری پس از بحرانی شدن وضعیت بازار به هیچ وجه قابل قبول نیست. مدیران از همان روز اول باید این حرکات را در نطفه خفه کنند!

 

 

ghanoondaily.ir
  • 22
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
بخدا باید پناه برد از دست افراد نالایق و فسیلهایی که مغزشان به اندازه یک گنجشک هم نیست با دادن راهکار:(مثل قطع یارانه افراد پردرآمد و افزایش یارانه اقشار ضعیف، همسان سازی حقوق بازنشستگان و عدم افرایش خدمات عمومی مثل آب، برق و گاز ارائه می‌دهند؛). راهکار را ببینید عدم افزایش خدمات عمومی !!! اینها مردم را چی حساب میکنند؟ یا خودشون را کجا می بینند؟ در این چهار دهه که از انقلاب میگذرد هرچه خدمات عمومی بوده از آموزش رایگان گرفته تا خدمات دولتی بهداشتی و و و که امثالش زیاده و همه میدانیم که حذف شده و قبوض برق و آب و گاز سر به فلک کشیده است و اصلا" معلوم نیست این پولهایی که از مردم گرفته میشود بکجا میرود و در ضمن همین خدماتیکه قبلا"به رایگان در اختیار مردم بوده هم برای دولت هزینه داشته که حالا هزینه که ندارد هیچ تازه در قبال هرکدام مبالغ هنگفتی اخذ میگردد که همه به خزانه واریز میگردد؟؟؟!!! رانت و رانتخواری را اگر که بخواهند جلویش را بگیرند در بدو صدور لایحه یا مصوبه ایکه میخواهد اجرایی شود باید جلوگیری گردد نه اینکه بگذارند و میدان را باز کنند تا یک عده که مشخصا" اکثریتشان وابستگان همانهایی هستند که چنین قوانینی را بتصویب میرسانند هستند بمدت غریب به سه ماه هرچه میخواهند با دلار ۴۲۰۰تومانی وارد و به قیمت ۸۰۰۰تا۹۰۰۰تومان بفروش برسانند و خوب استفاده هایشان را بکنند و خون مردم را در شیشه بکنند!بعد تازه دولت و مجلس از خواب ناز بیدار شوند و بخواهند گندی را که زده اند را تمیز کنند یا بقولی ماست مالیش بکنند!!! یعنی این آقایان نمیدانستند اگر نظارت بر دلار تخصیصی نداشته باشند اینگونه میشود؟!!! نه خوب هم میدانستند ولی اینهم راهی بود برای حیف میل یک عده که باز کردند و جیبهایشان را پرنمودند مثل گذاشته و رانت های دیگر و دکل نفتی و اختلاس های هزار میلیاردی و غیره و غیره که همه میدانند!!!؟؟؟ علاج واقعه را باید قبل از وقوع آن کرد وگرنه بعد از اینکه دزد بخانه زد و هرچه بود و نبود را برد نصب دزدگیر و نرده کشی دیوارها دیگر فایده ای ندارد!بجز عوام فریبی که البته اینهم متاسفانه در این کشورتا حالا جواب داده ! ایکاش مطالب را چاپ کنید....
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش