به گزارش اعتمادآنلاین، درحالی تقاضای تعدادی از نمایندگان مجلس درباره طرح استیضاح مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح است که براساس آنچه هفته پیش اعلام شد این درخواست در دستور کار این هفته کمیسیونهای تخصصی پارلمان است و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسات این هفته خود طرح استیضاح مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد را که به گفته علی اصغر یوسف نژاد به امضای بیش از ۵۰ نماینده رسیده و تقدیم هیاترئیسه پارلمان شده است، بررسی میکنند.
البته این طرح استیضاح در شرایطی بررسی میشود که طی چند روز اخیر، برخی نمایندگان مجلس در اظهارنظرهای خود، استیضاح کابینه را اولویت مجلس ندانسته و تاکید کرده بودند که دولت باید برای ترمیم کابینه پیشقدم شود. برای نمونه حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده همدان و فامنین در مجلس و رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی، در گفتوگو با «الف» به ضرورت اصلاح و ترمیم تیم اقتصادی دولت اشاره کرده و گفته بود: بهتر است تا رئیسجمهوری خود نسبت به ترمیم و تغییر تیم اقتصادی اقدام کند؛ در غیر این صورت مجلس وظیفه نظارتی خود را انجام خواهد داد و تیم اقتصادی را تغییر میدهد. حاجی بابایی گفت که تغییر کابینه از سوی رئیسجمهور یک گام رو به جلو خواهد بود.
اما از طرفی دیگر نمایندگانی همچون حسینعلی حاجی دلیگانی در این باره با تاکید بر ضرورت استیضاح به «اعتمادآنلاین» گفته بود: «در بحث اقتصادی دولت باکسی پدرکشتگی نداریم تنها انتظار داریم که وضعیت کنونی را مدیریت کنند. به وزیر اقتصاد در مورد مشکلات موجود مطالبی را عنوان میکنیم اما معاونین وزیر عنوان میکنند ایشان کارهای نیست! آنها بعضاً عنوان میکنند که شما میدانید کار اصلی بر عهده آقایان نیلی، نهاوندیان و نوبخت است. این در حالی است که ما به ایشان بهعنوان وزیر اقتصاد رأی دادیم.»
محورهای استیضاح کرباسیان چیست؟
در متن درخواست استیضاح وزیر اقتصاد که خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس نوشته شده، آمده است:
اینجانبان امضاء کنندگان زیر به عنوان نمایندگان ملت ایران در مجلس شورای اسلامی به استناد اصل ۸۹ قانون اساسی و ماده ۲۲۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به دلایل زیر درخواست استیضاح آقای مسعود کرباسیان وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی را داریم.
۱- عدم توانایی در تدوین و اعمال سیاست های اقتصادی و مالی کشور
۲- ناتوانی در اداره امور اقتصادی کشور
۳- عدم اعمال تکالیف قانونی در حوزه فعالیت های بانکی
۴- عدم اجرای برنامه های اعلامی در زمان اخذ رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی
۵- عدم تدبیر لازم در ساماندهی اقتصاد کشور
۶- عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی کشور، به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی و اقشار کم درآمد حاکم است و دلالان، رانت خواران و صاحبان درآمدهای کلان از دادن مالیات فرار می کنند.
۷- نابسامانی در افزایش قیمت ها و تورم افسار گسیخته در حوزه اقتصاد
۸- عدم توجه به اقتصاد مقاومتی
۹- عدم تدوین و اجرای سیاست های اقتصادی مناسب در حمایت از تولید داخلی
۱۰- عدم توانایی در مردمی سازی اقتصاد و تقویت توان تولید ملی
۱۱- عدم توانایی در شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد کشور
۱۳- عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاست ها و برنامه های اجرایی اقتصادی و مالی کشور
۱۴- عدم مدیریت مناسب بازار سرمایه، گمرک، مالیات، بیمه و خزانه داری کشور
۱۵- عدم نظارت مالی صحیح بر صحت جریان عملیات مبادلات اقتصادی کشور
على المراتب خواهشمند است دستور فرمائید اقدامات لازم در خصوص اجرای این درخواست صورت پذیرد.
- 44
- 6
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۴/۱۴ - ۱۳:۵۵
Permalink