یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۸۷۰۵
مجلس

در توييتر فارسی اتفاق افتاد

ماجرای صادقی، فتوره چی و تهيه‌كننده شهرزاد

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

محمود صادقي نخستين نماينده‌اي بود كه در تابستان ٩٥ از كشف فسادي چند ميليارد توماني در صندوق ذخيره فرهنگيان خبر داد؛ خبري كه در ادامه دامنه‌اي وسيع يافت و كار به آنجا رسيد كه جمعي از نمايندگان مجلس طرح تحقيق و تفحص از اين صندوق ذخيره را كليد زده و براي كشف ابعاد گسترده اين فساد اقتصادي چند ميلياردي آستين بالا زدند و حاصل چندين ماه كار و تلاش هيات تحقيق و تفحص از اين صندوق ذخيره، درنهايت در نخستين روزهاي كاري سال جاري مجلس، در ١٩ فروردين‌ماه ٩٧ در صحن علني قرائت شد و گزارش نهايي بلافاصله با راي اكثريت قابل‌توجهي از نمايندگان براي تعيين‌‌تكليف قضايي به قوه قضاييه ارجاع شد و در ادامه نيز اخباري درمورد نحوه برخورد قضايي با متهمان و متخلفان در اين پرونده منتشر شد.

 

با اين حال، انتشار چند خبر در يكي، دو روز اخير نشان از آن دارد كه ماجراي صندوق ذخيره فرهنگيان، با وجود مختومه شدن پرونده تفحص آن در مجلس و ارجاع به قوه قضاييه، همچنان ادامه دارد و اين‌طور كه پيداست قرار هم نيست كه به اين زودي، به پايان برسد.

 

اتفاق جديدي كه بار ديگر «صندوق ذخيره فرهنگيان» را به صدر اخبار بازگرداند، از ناحيه‌اي متفاوت از دفعات قبل بود و اين‌بار انتشار خبر بازداشت يك روزنامه‌نگار، منجر به انتشار خبرهاي جديد درباره صندوق ذخيره فرهنگيان شد. آنگاه كه شاهرخ فتوره‌چي برادر نادر فتوره‌چي، روزنامه‌نگار و مترجم روز يكشنبه هفته جاري، با انتشار ويدئويي در صفحه ايسنتاگرام وي، از بازداشت برادرش خبر داد و گفت: «جلسه دادگاه شكايت آقاي محمد امامي عليه نادر فتوره‌چي برگزار شد كه نتيجه آن قرار كفالت و وثيقه بود كه نادر به‌دليل عدم توانايي تامين آنها روانه بازداشتگاه شد.»

 

اين درحالي بود كه پيش از اين، فتوره‌چي در مقاطعي مطالبي را در فضاي مجازي عليه محمد امامي، تهيه‌كننده سريال شهرزاد كه گويا از جمله افرادي است كه نامش در پرونده صندوق ذخيره فرهنگيان نيز آمده است، منتشر كرده بود و با راه‌اندازي يك كمپين مجازي از شهروندان خواسته بود باتوجه به آنچه فتوره‌چي آلوده بودن دست‌هاي اين تهيه‌كننده در فساد صندوق ذخيره فرهنگيان خوانده بود، از خريداري اين سريال تلويزيوني و تماشاي آن خودداري كنند؛ اظهاراتي كه درنهايت منجر به بازداشت اين روزنامه‌نگار و البته متعاقبا ورود مجدد محمود صادقي به پرونده شد.

 

صادقي كه ازجمله فعال‌ترين سياسيون در فضاي مجازي است و بيش از ديگر همكارانش در مجلس توييت مي‌كند و بيش از آنها نيز فالوو دارد، ساعاتي پس از انتشار خبر بازداشت فتوره‌چي، حدود ساعت ٢ بامداد دوشنبه در توييتي نوشت: «شايد باز بيتوته‌كنان خرده بگيرند كه اين وقت شب در توييتر چكار مي‌كني؟! راستش از خبر بازداشت «نادر فتوره‌چي» خواب از سرم پريده؛ دوباره به‌جاي فساد و‌ فاسد، افشاگر فساد را زندان كردند! اگر تا ظهر فردا شكايت از او را پس نگيرند، جزييات پرونده صندوق ذخيره فرهنگيان را منتشر خواهم كرد.» توييتي كه بلافاصله با واكنش كاربران توييتر روبه‌رو شد و در همان ساعات اوليه، بارها و بارها بازنشر شد.

 

در اين ميان البته عمده واكنش‌هاي كاربران فضاي مجازي به توييت صادقي، واكنشي انتقادي بود و محور اين انتقادها، آنكه اولا چرا اين نماينده مجلس تاكنون در قبال اين فساد سكوت كرده و درثاني چرا با نوعي گروكشي، آزادي يك روزنامه‌نگار و به تعبير دقيق‌تر بازپس‌گيري يك شكايت از جانب يك شاكي را وسيله‌اي براي افشاي يك فساد اقتصادي يا سكوت در برابر آن قرار داده است.

 

اين البته پايان ماجرا نبود. ظهر دوشنبه فرا رسيد و امامي از شكايت خود از فتوره‌چي انصراف نداد تا همچنان اين روزنامه‌نگار در زندان فشافويه باقي بماند. همين شد كه صادقي نيز آنچنان كه پيش‌تر اعلام كرده بود، در توييتي كه حدود ساعت ٢:٣٠ روز گذشته منتشر كرد، با انتشار تصويري از نقش امامي در اين تخلف پرده برداشت. هرچند كه اين‌بار هم واكنش كاربران توييتر عمدتا توام با انتقاد بود. آنها معتقد بودند كه اولا تصوير منتشر شده در حساب توييتري صادقي بسيار پيچيده است و بهتر بود آقاي نماينده موضوع را به زبان ساده توضيح مي‌داد و درثاني باتوجه به انتشار گزارش كامل تفحص از صندوق ذخيره فرهنگيان، چرا اين بخش منتشر نشده است.

 

در اين ميان اگرچه انتقاد گروهي كه در ابتدا صادقي را در گروكشي براي افشاگري عليه فساد متهم مي‌كردند، به نظر وارد مي‌آمد و اقدام صادقي به‌واقع محل نقد قرار داشت اما اشاره‌اي كه اين نماينده مجلس در توييت نخست خود به بازداشت افشاگر به‌جاي متهم كرده بود، مي‌توانست روشنگر علت اين روش نامتعارف صادقي باشد.

 

ماجرا از اين قرار بود كه مجلس كار خود را در تهيه گزارش تفحص و ارجاع آن به قوه قضاييه انجام داده بود و آنچه صادقي روز گذشته منتشر كرد، بخشي از اين گزارش تفحص بود؛ تفحصي كه مسوولان قوه قضاييه آن را در اختيار داشتند و با اين حساب، احتمالا منظور صادقي از اين اقدام آن بوده كه مسوولان قضايي كه از جزييات تخلفات شاكي فتوره‌چيِ روزنامه‌نگار با خبر بودند، چگونه حكم به بازداشت او داده‌اند و شكايت يكي از متهمان پرونده صندوق ذخيره فرهنگيان را از روزنامه‌نگاري كه به اين اتهامات اثبات‌شده اشاره كرده بود، وارد دانستند.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 14
  • 11
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
همشون مثل هم هستند .هنوز جرم امامی ثابت نشده ضمنا اصل مختلس از ایران فرار کرده اینا چرا یقه اینو میگیرن که درحال باز پرداخت وامش هست .آیا این بازیها برای انحراف اذهان عمومی از دزد اصلی نیست ؟؟؟امامی قربانی یه عده آقا زاده ست.
خدايا . ايکاش ۵ نفر مثل آقاي صادقي داشتيم . ايشان واقا متعهد و راستگو و ضد فساد است. بايد او را حمايت کرد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش