پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۶۷۷
مجلس

فلاحت پیشه: سوریه و لبنان که بعضی ها نگرانند با پیوستن به FATFنتوانیم به آنها کمک کنیم،خودشان عضو FATF هستند!

فلاحت پیشه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

آقاي فلاحت‌پيشه، بعدازظهر روز شنبه جلسه‌اي به ‌دعوت رييس مجلس و به‌منظور بررسي جوانب مختلف تصويب ۳ لايحه باقي‌مانده درمورد FATF برگزار شد. جزييات اين جلسه چه بود؟

 

همان‌طور كه مي‌دانيم FATF توصيه‌هاي ۴۱گانه‌اي را به ايران ارايه كرده بود كه درصورت تصويب اين لوايح چهارگانه، هيچ‌كدام از اين توصيه‌ها بي‌پاسخ نمي‌ماند. ما معتقديم با تصويب توام با شروط تحفظ قوي مي‌توانيم به ۲ هدف مهم دست پيدا كنيم؛ اولا بهانه‌زدايي از دشمنان است و درثاني اقدامات صيانتي لازم در جريان پيوستن به FATF نيز صورت مي‌گيرد. به طور كلي، در جلسه اخير در مجلس كه با حضور وزراي امور خارجه و اطلاعات و اقتصاد، رييس‌كل بانك مركزي، نمايندگان شوراي نگهبان و سپاه و روساي كميسيون‌هاي تخصصي و ۲ فراكسيون سياسي مجلس به‌دعوت آقاي لاريجاني برگزار شد، بحث اصلي بر تصويب CFT يا همان لايحه پيوستن به كنوانسيون مقابله با تامين مالي تروريسم بود كه پيرو اين جلسه قرار شد لايحه مجددا به كميسيون امنيت ارجاع شود.

 

باتوجه به اينكه ابتدا دولت يك بيانيه تفسيري در اين رابطه ارايه كرده بود و در ادامه ما در كميسيون امنيت ملي نيز يك‌سري حق شرط ارايه كرده بوديم، در اين جلسه صحبتي درباره محتوا صورت نگرفت و اعضاي حاضر در جلسه متن لايحه را تاييد كردند اما درنهايت قرار شد ما متن لايحه را به‌ لحاظ انشايي به متون حقوقي بين‌الملل و قوانين قابل استناد در عرصه بين‌المللي نزديك كنيم. به همين دليل با تغيير دستور كميسيون امنيت، اين مهم را در دستوركار روز سه‌شنبه كميسيون امنيت قرار داديم تا موضوع را بررسي كنيم.

 

اما بعضي از اعضاي كميسيون امنيت ملي همچون آقاي نقوي‌حسيني معتقدند باتوجه به مسكوت ماندن ۲ماهه لايحه، نبايد اين لايحه مجددا در كميسيون بررسي شود و بايد مستقيما به صحن برود.

 

پس از اتمام مهلت ۲ ماهه مسكوت ماندن، ما بررسي CFT را در دستوركار كميسيون گذاشتيم اما بعضي از اعضا ازجمله آقاي نقوي تذكر دادند كه كميسيون نظرش را اعلام كرده است. اين تذكر وارد بود چراكه كميسيون پيش از اين با امضاي رييس وقت، آقاي بروجردي نظر خود را اعلام كرده است. ما ۲ بار در اين رابطه با هيات رييسه نامه‌نگاري داشتيم و تاكيد كرديم كه نظرمان را اعلام كرديم. اما جلسه ديروز كه بعد از اين ۲ نامه‌نگاري انجام شد، به‌نحوي جلسه‌اي بود با حضور مسوولان نظام و تقريبا تمام نهادها و دستگاه‌هايي كه دغدغه داشتند و در آن جلسه مباحثي مطرح شد كه نيازمند انشاي مجدد لايحه است و اين درحالي بود كه بنابر آيين‌نامه، هر انشايي بايد با راي كميسيون همراه شود.

 

ازطرفي باتوجه به آنكه مسوولان دستگاه اطلاعاتي در جلسه شنبه اعلام كردند كه برخي دشمنان ما ازجمله امريكا، رژيم صهيونيستي و برخي مرتجعين تلاش دارند كه ايران با FATF قطع ارتباط كند و همچنين برخي حضار به رويه ديگر كشورها اشاره كردند كه با لحاظ حق‌الشرط‌هايي به اين گروه اقدام مالي پيوسته است. به هر حال كشور لبنان و سوريه كه بعضي نسبت به قطع ارتباط ما با برخي گروه‌هاي حاضر در اين كشورها به‌دليل عضويت در FATF نگراني دارند، خودشان عضو FATF هستند. هم‌اكنون سوريه و لبنان و بسياري از كشورهاي ديگر عضو FATF هستند. بنابراين ضمن بهانه‌زدايي از دشمنان، سعي داريم با رعايت حق‌الشرط‌هاي لازم در راستاي صيانت از حقوق‌مان اقدام كنيم.

 

تاكيد داريد كه در اين جلسه بحثي از محتواي لايحه CFT نشد. نظرات مطرح‌شده در جلسه از چه قرار بود؟

بله! در اين جلسه صحبت‌هاي بسياري مطرح شد و تقريبا‌ تمام حضار نظرات‌شان را مطرح كردند. از جمله آقاي ظريف نيز گفتند كه بحثي در محتواي لايحه ندارند. نكته حايز اهميت اين است كه بحث «حق‌الشرط» براساس معاهده ۱۹۶۷ وين در حقوق معاهدات بين‌المللي، پذيرفته است و نه مشكلي براي كشور ايجاد مي‌كند، نه مشكلي در مسير عضويت‌مان در FATF. بحث اين است كه اگر عضوي اين حق‌الشرط را نپذيرد، مي‌تواند صرفا بر حق‌الشرط يك تفسير ديگر بگذارد و سخت‌ترين اتفاق اين است كه مثلا مي‌گويند درمورد آن بند مشخص با ايران همكاري نمي‌كنند اما هيچ‌كدام از اين تفاسير ناظر بر عدم عضويت ما در FATF نخواهد بود. ما به كساني كه دغدغه دارند حق مي‌دهيم و سعي مي‌كنيم با تحفض‌هاي قوي‌تر مانع از نگراني‌ها باشيم.

 

درنهايت اينكه آيا كميسيون امنيت بايد مجددا لايحه CFT را تصويب كند؟

به هر حال ما در كميسيون امنيت در روز سه‌شنبه تشكيل جلسه مي‌دهيم و كميسيون نيز قطعا نظر خواهد داد و درمجموع بايد بگويم برگزاري جلسه شنبه مي‌تواند در تسهيل روند تصويب اين لايحه و ۲ لايحه ديگر موثر باشد.

 

جلسه شنبه مجلس و مسوولان نظام مي‌تواند تصويب لوايح مربوط به FATF را تسهيل كند

 

لبنان و سوريه هم عضو FATF هستند

 

وزير امور خارجه و ديگر مسوولان بحثي درباره محتواي CFT ندارند

 

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي رسيدگي به لايحه CFT را در دستوركار دارد

 

بحث «حق‌الشرط» براساس معاهده ۱۹۶۷ وين در حقوق معاهدات بين‌المللي، پذيرفته است و نه مشكلي براي كشور ايجاد مي‌كند، نه مشكلي در مسير عضويت‌مان در FATF.

 

etemaad.ir
  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش